REAL ESTATE

Προκηρύχθηκε από την ΕΤΑΔ διαγωνισμός για γνωστό ακίνητο στο Μαρούσι – Δείτε που βρίσκεται

Published

on

Πηγή: e-publicrealestate.gr

Προκηρύχθηκε από την ΕΤΑΔ διαγωνισμός για γνωστό ακίνητο στο Μαρούσι.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται από την ΕΤΑΔ η διαδικασία της Α’ Φάσης του ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση οικοπέδου με κτίσματα στο Μαρούσι, που διενεργείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η προθεσμία και τόπος υποβολής του Φακέλου Δικαιολογητικών του διαγωνισμού είναι έως την Δευτέρα 20.05.2024, 14:00 ώρα Ελλάδος, στα γραφεία της ΕΤΑΔ Α.Ε., Βουλής 7 Σύνταγμα, Αθήνα (2ος όροφος – Πρωτόκολλο), ενώ η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της οικονομικής προσφοράς θα ανακοινωθεί μεταγενέστερα στους συμμετέχοντες που έχουν υποβάλει επιτυχώς τα ανωτέρω δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους ισχύοντες Γενικούς Όρους Διαγωνισμών για την πώληση ακινήτων της ΕΤΑΔ.

Η τιμή εκκίνησης του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται στο ποσό των 3.335.000 ευρώ. Το βήμα του διαγωνισμού, δηλαδή το ελάχιστο ποσοστό αύξησης εκάστης προσφοράς επί της ανώτατης ήδη υφιστάμενης προσφοράς, ορίζεται ίσο με 5%.

Για τη συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία οι υποψήφιοι θα καταθέσουν Εγγύηση Συμμετοχής ποσού 333.500 ευρώ.

Περιγραφή του ακινήτου

Αντικείμενο της διαγωνιστικής διαδικασίας αποτελεί η πώληση οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου με εμβαδόν 3.179,16 τ.μ., που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας & Σαλαμίνος, στο Ο.Τ. 94, Δήμου Αμαρουσίου, Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής, μετά των επ’ αυτού κτισμάτων.

Το ακίνητο είναι μερικώς μισθωμένο. Συγκεκριμένα, στη χρήση τμήματος του ακινήτου είναι εγκατεστημένος ο συνεταιρισμός με την επωνυμία «Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου ΣΥΝ.ΠΕ» ήδη από το έτος 1970, την οποία υποχρεούται να αποδώσει, σύμφωνα με αμετάκλητη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Επισημαίνεται ότι τα ίδια δικαιώματα που έχει σήμερα η ΕΤΑΔ εκ της ανωτέρω αποφάσεως, θα έχει – εκχωρούμενα από την ΕΤΑΔ – και ο αγοραστής του ακινήτου.

Οι επιτρεπόμενες χρήσης του ακινήτου είναι: Χώρος Πολιτιστικών Λειτουργιών & Κέντρο Κεραμικής Τέχνης, Γενική Κατοικία.

Advertisement

TRENDING