REAL ESTATE

Προς αξιοποίηση ακίνητο – φιλέτο των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αίγινα

Published

on

Αίγινα - Πηγή: Canva Pro

Προς αξιοποίηση οδεύει ακίνητο – φιλέτο των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αίγινα.

Από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ), δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου, πρόσκληση ενδιαφέροντος για υποβολή μη δεσμευτικών προτάσεων από ενδιαφερόμενους επενδυτές ώστε να εξεταστεί και αξιολογηθεί ο καλύτερος τρόπος αξιοποίησης του ακινήτου 330 στρεμμάτων στην Πέρδικα Αίγινας.

Η αξιοποίηση του ακινήτου θα γίνει σαφώς προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τις αρχές της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.

Για το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο έχει αποδοθεί στην ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ από το 2018 έχει ορισθεί μίσθωμα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως ενώ η χρονική διάρκεια μίσθωσης θα είναι τα 99 χρόνια.

Η επένδυση έχει την δυνατότητα να ενταχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις που είναι σε ισχύ, στις Στρατηγικές Επενδύσεις ενώ σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, οι όποιες προτάσεις υποβληθούν δεν δεσμεύουν ούτε την Στρατιωτική Υπηρεσία ούτε τους υποψήφιους επενδυτές για τον τρόπο της αξιοποίησης του ακινήτου.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ακινήτων το ακίνητο με την συγκεκριμένη τοποθεσία του στην Πέρδικα και την έκτασή του, πληροί προϋποθέσεις για για την μετατροπή του σε τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών με πιθανή την δημιουργία κατοικιών αλλά και άλλων καταλυμάτων.

Advertisement

TRENDING