ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Πρόσω ολοταχώς για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Περικλέους – Ποιά μεγάλη εταιρεία ξενοδοχείων επενδύει

Published

on

Το κτίριο στην Περικλέους 46 που θα γίνει ξενοδοχείο

Πρόσω ολοταχώς για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Περικλέους στο κέντρο της Αθήνας, με μεγάλη εταιρεία ξενοδοχείων να επενδύει στο ακίνητο.

Πρόκειται για το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην οδό Περικλέους 46, στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, πολύ κοντά στην Ερμού αλλά και την πλατεία Μητροπόλεως.

Το έργο αφορά τη δημιουργία ξενοδοχείου σε υφιστάμενο κτίριο επί της Περικλέους, με δυναμικότητα 33 δωματίων και 66 κλινών.

Έχει ήδη προεγκριθεί η οικοδομική άδεια για το έργο, που προβλέπει την κατασκευή ενός επιπλέον ορόφου στο ήδη 3ώροφο υφιστάμενο κτίριο.

Πρόσφατα, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη για την αξιοποίηση, εκσυγχρονισμό και στατική ενίσχυση του υπάρχοντος προ του 1955 κτηρίου καταστημάτων, με προσθήκη καθ’ ύψος και αλλαγή χρήσης (κατά το μεγαλύτερο μέρος) σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για να ολοκληρωθεί η αδειοδοτική διαδικασία και να ξεκινήσει σε εύλογο χρόνο το έργο.

Η επένδυση έχει επίσης εγκριθεί ως προς τη χρηματοδότησή της από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς με απόφασή του έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 2,95 εκατ. ευρώ περίπου και θα ενισχυθεί με το ποσό των 618.000 ευρώ περίπου με τη μορφή επιχορήγησης.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία IONIAN SUN Α.Ε., θυγατρική της μεγάλης εκ Κύπρου εταιρείας ξενοδοχείων Atlantica Hotels.

Σημειώνεται ότι ένα ακόμη επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας υπάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο και αφορά τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 75 δωματίων / 150 κλινών, στην περιοχή Λειβαθούς στην Κεφαλονιά. Η επένδυση αυτή θα ανέλθει σε περίπου 4,5 εκατ. ευρώ.

Advertisement

TRENDING