Connect with us

RESIDENTIAL

Πρώτο “πράσινο φως” για την αξιοποίηση των Κεραμείων Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη – Σχέδια για Πύργο Κατοικιών

Pavlos Rizos

Published

on

Τα πρώην Κεραμεία Αλλατίνη στη Νοτιοανατολική Πύλη της Θεσσαλονίκης - Φωτό: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Τα πρώην Κεραμεία Αλλατίνη στη Νοτιοανατολική Πύλη της Θεσσαλονίκης - Φωτό: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πρώτο “πράσινο φως” για την αξιοποίηση των Κεραμείων Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη.

Αυτά αποτελούν έκταση 81,2 στρεμμάτων σε περιοχή της Νέας Ελβετίας στη Νοτιοανατολική Πύλη της Θεσσαλονίκης, όπως έχει ονομαστεί η ευρύτερη περιοχή.

Μόλις χθες η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε θετικά για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) της περιοχής που θα αναπτυχθεί το φιλόδοξο έργο real estate.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δε συνάντησε εμπόδια και ο νέος Πύργος Κατοικιών που σχεδιάζεται να αναπτυχθεί στην έκταση και θα αποτελέσει το νέο τοπόσημο της περιοχής.

Σημειώνεται ότι φορέας του έργου είναι η εταιρεία ΣΤΑΝΤΑ Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων, στην οποία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης, επίτιμος πλέον πρόεδρος του Ομίλου SANI / IKOS.

Ενώ είναι σε δημόσια διαβούλευση το πολεοδομικό σχέδιο ακόμη, αναμένεται να γίνουν σύντομα ανακοινώσεις για το έργο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, είναι ένα πολύ φιλόδοξο έργο με έμφαση στην εμπορική και οικιστική αξιοποίηση της έκτασης, με έμφαση όμως στο πράσινο και τον πολιτισμό.

Εξάλλου, μέσα στην έκταση βρίσκονται βιομηχανικά κτίρια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί νεώτερα μνημεία και τα οποία θα πρέπει να διατηρηθούν και αξιοποιηθούν για πολιτιστικούς σκοπούς (πιθανώς από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Πολιτισμού).

Σύμφωνα με το ΕΠΣ, η υλοποίηση του project θα είναι αντισυμβατική καθώς είναι στις σκέψεις της εταιρείας να συγκεντρωθεί όλη η δόμηση σε ένα ψηλό κτίριο έως 100 μέτρων και το υπόλοιπο να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και πολιτισμού.

Ωστόσο, σε αυτή τη φάση δε μπορεί να σχεδιαστεί ακόμη κάτι συγκεκριμένο καθώς η διαδικασία έχει ακόμη μακρύ δρόμο, δηλαδή την έγκριση του ΕΠΣ που θα καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης, και την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Τα Κεραμεία Αλλατίνη στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη - Φωτο: Google

Τα Κεραμεία Αλλατίνη στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη – Φωτο: Google

Η στρατηγική θέση του ακινήτου & το μετρό

Το ακίνητο βρίσκεται στις περιοχές Κηφισιάς – Νέας Ελβετίας. Περικλείεται δυτικά από την οδό Αλ. Παπαναστασίου, η οποία αποτελεί και το διοικητικό όριο μεταξύ των δήμων Θεσσαλονίκης και του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, νότια από την οδό Α. Κανελλοπούλου, ανατολικά από τις οδούς Οιδίποδος και Τσιγκιρίδη και βόρεια από την οδό Καθ. Ευρυγένη.

Όπως σημειώνεται στη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), η Νοτιοανατολική Πύλη της Θεσσαλονίκης αποτελεί μια περιοχή με ιδιαίτερη βαρύτητα για το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης (ΠΣΘ), γεγονός που αποδεικνύεται και από τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού μελετών από τον δήμο Θεσσαλονίκης (2006), ενώ ο υπερτοπικός χαρακτήρας της περιοχής αναγνωρίζεται τόσο από το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του 1993 όσο και στη μελέτη αναθεώρησης αυτού (σήμερα στο Β2 Στάδιο), όπου χαρακτηρίζεται ως ‘περιοχή ειδικής ρύθμισης/μελέτης’, με σκοπό τη δημιουργία ενός υπερτοπικού – μητροπολιτικού πόλου αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.

Ωστόσο, παρά τη στρατηγική της θέση, η περιοχή αυτή έως σήμερα παραμένει ένα κενό εντός του αστικού ιστού της νοτιοανατολικής περιοχής του ΠΣΘ. Στόχος του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι η χωρική ανάπτυξη και οργάνωση της περιοχής των ‘Κεραμείων Αλλατίνη’ στο πλαίσιο του μητροπολιτικού και υπερτοπικού χαρακτήρα του, ως μέρος της ‘Νοτιοανατολικής Πύλης’ της Θεσσαλονίκης συμπληρώνοντας το αστικό κενό στην νοτιοανατολική περιοχή του αστικού ιστού του ΠΣΘ.

Έτσι, θα λειτουργεί ολοκληρωμένα και ισόρροπα όσον αφορά στις προτεινόμενες χρήσεις εντός των ορίων της περιοχής επέμβασης και τις σχέσεις με την ευρύτερη περιοχή της οποίας θεωρείται τμήμα, αποτελώντας ένα ενιαίο και καλά οργανωμένο σύνολο. Αυτό, συμπληρούμενο με τα πλέον σύγχρονα δίκτυα τεχνικών υποδομών, θα εξασφαλίσει τους απαραίτητους όρους και συνθήκες περιβαλλοντικής ένταξης, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα μια νέα πολεοδομική και αρχιτεκτονική ταυτότητα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι ήδη στα μεγάλα έργα της περιοχής κοντά στα Κεραμεία Αλλατίνη είναι φυσικά η έλευση του Μετρό με το νέο σταθμό Νέα Ελβετία σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων από το ακίνητο και η διάνοιξη της οδού Ψελλού, ενώ επίσης δίπλα βρίσκεται και το Άλσος της Νέας Ελβετίας.

Η διάνοιξη της οδού Ψελλού θα συνοδευτεί από τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου πάνω από το σταθμό του μετρό, με τρόπο ώστε η ανάπλαση να εξυπηρετήσει μια σειρά από λειτουργίες και δράσεις που θα αναβαθμίσουν, όχι μόνο το συγκοινωνιακό έργο, αλλά και την ποιότητα ζωής στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής εισόδου της πόλης.

Τι περιλαμβάνει το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Σκοπός του φορέα της κίνησης διαδικασίας για την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι η αξιοποίηση του ακινήτου και η ανάδειξη των υπερτοπικών χαρακτηριστικών του για τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου μητροπολιτικού χαρακτήρα αστικών κεντρικών λειτουργιών και πολιτισμού μέσω της επανάχρησης και αξιοποίηση των διατηρητέων κτιρίων του κεραμοποιείου Αλλατίνη και ιδιαιτέρως του κεντρικού κηρυγμένου κτιριακού συγκροτήματος.

Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις, ενέργειες και παρεμβάσεις αποσκοπούν ειδικότερα

 • στην ανάδειξη των υπερτοπικών χαρακτηριστικών της περιοχής λόγω της θέσης και μεγέθους του αντίστοιχου ακινήτου που την προσδιορίζει και της προτεινόμενης αξιοποίησής του όπως συμπληρώνεται μέσα και από διαδικασίες αποκατάστασης και επανάχρησης του σημαντικού μεγέθους διατηρητέων κτιρίων εντός αυτού.
 • στη δημιουργία υπερτοπικού πόλου μητροπολιτικού χαρακτήρα αστικών κεντρικών λειτουργιών, στον οποίο θα περιλαμβάνονται κυρίως χρήσεις κατοικίας, εμπορίου, προσωπικών υπηρεσιών,
 • στη δημιουργία υπερτοπικού πόλου μητροπολιτικού χαρακτήρα πολιτισμού
 • στη δημιουργία νέου σημαντικού μεγέθους κοινόχρηστου χώρου, ο οποίος θα λειτουργεί σε συνέχεια των υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων της περιοχής Νέας Ελβετίας δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις δημιουργίας ένος μητροπολιτικού πάρκου πόλης.

Η προτεινόμενη οργάνωση με τις ρυθμίσεις όρους και περιορισμούς εξυπηρετεί τις βασικές αρχές σχεδιασμού όπως έχουν τεθεί παραπάνω και εξυπηρετούν τις κύριες στοχεύσεις για την αξιοποίησή του ακινήτου προσδίδοντάς χαρακτηριστικά μητροπολιτικότητας καθώς:

 • Εξυπηρετεί σκοπούς δημοσίου ενδιαφέροντος με την ενσωμάτωση – ανάδειξη και αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου με δεσμευτική χρήση πολιτισμού ως υπερτοπικού πόλου πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ΠΣΘ
 • Δημιουργεί παράλληλα μητροπολιτικό πόλο πολλαπλών λειτουργιών, αστικών κεντρικών εξυπηρετήσεων, κατοικίας, πράσινου, εστίασης και αναψυχής
 • Δημιουργεί κοινόχρηστο χώρο με χαρακτηριστικά αστικού πάρκου σε συνέχεια του πάρκου της Νέας Ελβετίας θέτοντας τις προϋποθέσεις δημιουργίας ενός μητροπολιτικού πάρκου πόλης
 • Επιτρέπει τη δόμηση νέου κτιρίου τοπόσημου υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας προσδίδοντας επιπλέον χαρακτηριστικά μητροπολιτικότητας και υπερτοπικότητας στην ευρύτερη περιοχή λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση με τον όγκο την απόσταση και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη θέα προς το διατηρητέο μνημείο, και την απόσταση του από το ιστορικό κέντρο και αντίστοιχα κτίρια, τοπόσημα και σημεία του ΠΣΘ
 • Μειώνει την κάλυψη των δομήσιμων επιφανειών
 • Εντάσσει τα διατηρητέα κτίσματα σε ευρύτερους αδόμητους ελεύθερους και κοινόχρηστους χώρους αποτρέποντας τη δόμηση πλησίον αυτών
 • Επιτρέπει τόσο τον ενιαία σχεδιασμό και διαμόρφωση του ελεύθερου αδόμητου και κοινόχρηστου χώρου όσο και την ενιαία αποκατάσταση και επανάχρηση των διατηρητέων κτισμάτων
 • Επιτρέπει την ενοποίηση της απαιτούμενης κατά το ΝΟΚ επιφάνεια φύτευσης και του αδόμητου χώρου με τον κοινόχρηστο χώρο και δημιουργείται σημαντικού μεγέθους ελεύθερος αδόμητος χώρος πράσινου.

Η έκταση του ακινήτου είναι 81.191,35 τ.μ. και η εισφορά σε γη που οφείλει είναι 39.245,68 τ.μ. συνεπώς η έκταση που απομένει μετά την εισφορά είναι 41.945,68 τ.μ.

Στην υπολειπόμενη μετά την εισφορά γης έκταση που απομένει στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, τμήμα της οποίας θα αποτελούν και τα διατηρητέα κτίρια πλην ενός, προτείνεται δόμηση κτιρίων μεικτής χρήσης με περιορισμένη κάλυψη σε μεγάλες αποστάσεις τόσο από τα διατηρητέα κτίσματα όσο και από τις γύρω οικιστικές περιοχές με σκοπό τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου μητροπολιτικού χαρακτήρα αστικών κεντρικών λειτουργιών και πολιτισμού μέσω της επανάχρησης και αξιοποίησης των διατηρητέων κτιρίων του κεραμοποιείου Αλλατίνη με βασική στόχευση την ενσωμάτωση, ανάδειξη και ένταξη των διατηρητέων αυτών κτισμάτων στον ευρύτερο αστικό ιστό.

Η περιοχή επέμβασης προτείνεται να οργανωθεί σε δύο ενότητες ως εξής:

Ενότητα 1

Αφορά τα τμήματα του ακινήτου που θα αποδοθούν ως εισφορά γης για τη δημιουργία του απαραίτητου νέου οδικού δικτύου, τη διαπλάτυνση των υφιστάμενων οδών για τη δημιουργία νέου σημαντικού μεγέθους κοινόχρηστου χώρου.

Οι Επιτρεπόμενες χρήσεις γης στην Ενότητα 1 προτείνεται να είναι Κοινόχρηστος Χώρου του άρθρου 7 του Π.Δ. 59/2018, ενώ στους κοινόχρηστους χώρους προτείνεται να επιτρέπονται και υπόγειοι χώροι στάθμευσης.

Ενότητα 2

Αφορά το τμήμα του ακινήτου που θα αναπτυχθεί ο υπερτοπικός πόλος μητροπολιτικού χαρακτήρα αστικών κεντρικών λειτουργιών και πολιτισμού και περιλαμβάνει το σύνολο των διατηρητέων κτισμάτων. Οι προτεινόμενες χρήσεις γης είναι

– (1) Κατοικία.
– (2) Κοινωνική πρόνοια.
– (6) Πολιτιστικές εγκαταστάσεις.
– (7) Διοίκηση.
– (9) Χώροι συνάθροισης κοινού/ Συνεδριακά κέντρα.
– (10) Εμπόριο και παροχή προσωπικών υπηρεσιών.
– (11) Γραφεία.
– (12) Εστίαση.
– (13) Αναψυκτήρια.
– (14) Αναψυχή Κέντρα διασκέδασης.
– (15) Τουριστικά καταλύματα, εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής και λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις
– (16.1) Στάθμευση (κτίρια-γήπεδα) αυτοκινήτων μέχρι 3,5 τόνους κοινής χρήσης, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων

Advertisement

The Green Office

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement The Green Office
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Το κτίριο στη Λ. Συγγρού 4 που θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο 5 αστέρων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ10 ώρες ago

Στα σκαριά νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων κοντά στο Σύνταγμα – Ποιό γνωστό κτίριο θα μεταμορφωθεί

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ13 ώρες ago

Εγκρίθηκε επένδυση για 5άστερο ξενοδοχείο στη Θεσπρωτία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Τα Μεσόγεια από ψηλά - Design by Canva Pro
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ2 ημέρες ago

[ΦΩΤΟ] Δείτε πού θα κατασκευαστεί το πρώτο data center της Microsoft στα Σπάτα – Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Syggrou Office Complex Φωτό: Dimand Real Estate
REAL ESTATE2 ημέρες ago

19 επενδυτικά έργα 826 εκατ. ευρώ στο pipeline της Dimand – Αύξηση κερδοφορίας, μείωση δανεισμού το 2022

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro
LOGISTICS2 ημέρες ago

Ολοκληρώνεται σύντομα νέο logistics center στη Δυτική Αττική – Ποια γνωστή εταιρεία επενδύει στην περιοχή

Χαλκιδική - Πηγή: Unsplash
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Στρατηγική επένδυση για ξενοδοχείο στην Ελλάδα από την Goldman Sachs – Πού θα βρίσκεται

Η νέα Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Όμιλος Fais
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 ημέρες ago

[VIDEO] Άνοιξε ανανεωμένη μετά από χρόνια η ιστορική Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη

Πηγή: Elatos Resort & Health Club
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Στον Όμιλο Λάμψα το Elatos Resort στον Παρνασσό – Δρομολογείται επένδυση αναβάθμισης

Το Logistics Park τη; BriQ Properties στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS4 ημέρες ago

Δύο ακόμη οικόπεδα στον Ασπρόπυργο απέκτησε η BriQ Properties – Επεκτείνεται η επένδυση logistics

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro
LOGISTICS4 ημέρες ago

Μεγαλώνει η επένδυση logistics της Trastor στον Ασπρόπυργο

Το ξενοδοχείο Mistral στην Καστέλλα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Εγκρίθηκε η επένδυση για το νέο ξενοδοχείο Hilton στον Πειραιά – Ποιό γνωστό ξενοδοχείο θα μεταμορφωθεί

To διατηρητέο της Ερμού που θα αξιοποιηθεί από την Ten Brinke
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 εβδομάδα ago

Ξεκίνησε η νέα επένδυση της Ten Brinke στην Ερμού – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

Το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων στην Αμαλίας - Πηγή: A&M Architects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Ολοκληρώνεται το 2023 το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία επενδύει

Χαλκιδική - Πηγή: Unsplash
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Στρατηγική επένδυση για ξενοδοχείο στην Ελλάδα από την Goldman Sachs – Πού θα βρίσκεται

Τα Μεσόγεια από ψηλά - Design by Canva Pro
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ2 ημέρες ago

[ΦΩΤΟ] Δείτε πού θα κατασκευαστεί το πρώτο data center της Microsoft στα Σπάτα – Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Το νέο συγκρότημα γραφείων και καταστημάτων The Grid στο Μαρούσι - Πηγή φωτό: Noval Property
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Επενδυτική κοσμογονία για νέα κτίρια γραφείων στο Μαρούσι – Οι 4 επενδύσεις της Noval Property

Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Προχωρά μετ’ εμποδίων η μεγάλη τουριστική επένδυση των Αράβων στη Μύκονο

Πηγή: Google
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Εγκρίθηκε η επένδυση για νέο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Οι 2 νέες ξενοδοχειακές αφίξεις των Χριστουγέννων στην Αθήνα – Ποιοί έχουν επενδύσει

Φωτό: Athens Key Hotel, Trademark Collection by Wyndham
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Άνοιξε το νέο ξενοδοχείο της Wyndham στην Πλατεία Κάνιγγος

Η νέα Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Όμιλος Fais
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 ημέρες ago

[VIDEO] Άνοιξε ανανεωμένη μετά από χρόνια η ιστορική Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη

To διατηρητέο της Ερμού που θα αξιοποιηθεί από την Ten Brinke
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 εβδομάδα ago

Ξεκίνησε η νέα επένδυση της Ten Brinke στην Ερμού – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Σχεδόν έτοιμη η εμπορική επένδυση στο κέντρο του Χαλανδρίου – Ξεκίνησε και η οικιστική

Piraeus Retail Park - Φωτό: Ten Brinke
VIDEOS3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε το ολοκληρωμένο Piraeus Retail Park στην Πειραιώς

Το νέο πολυτελές Mandarin Oriental Costa Navarino - Πηγή: ΤΕΜΕΣ
VIDEOS4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο υπόσκαφο ξενοδοχείο Mandarin Oriental στο Costa Navarino

Χίος - Πηγή: Canva Pro
VIDEOS1 μήνα ago

Ξεκινά η επένδυση για το πρώτο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Χίο

Άποψη του Πειραιά - Πηγή: Canva
VIDEOS1 μήνα ago

[VIDEO] Piraeus Tower: δείτε πώς μεταμορφώνεται η όψη του Πύργου του Πειραιά

Το νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων "The Wave" της Prodea Investments στη Λ. Συγγρού - Φωτό: Tsolakis Architects / Prodea
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 μήνα ago

[VIDEO-ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνεται το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων The Wave στη Λ. Συγγρού – Ποιά πολυεθνική θα εγκατασταθεί εκεί

H νέα εμπορική επένδυση της Ten Brinke στην Ιερά Οδό στο Βοτανικό - Πηγή: Ten Brinke
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Νέα μεγάλη εμπορική επένδυση της Ten Brinke στον Κηφισό

Η νέα οικιστική επένδυση πολυτελείας στη Λεωφόρος Βουλιαγμένης 81 και Βενεζουέλας - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

Νέα οικιστική επένδυση πολυτελείας πάνω στη Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ