Connect with us

Χωρίς κατηγορία

“Πράσινο φως” για την ολοκλήρωση των έργων στη Μαρίνα Ρόδου με ξενοδοχείο, κατοικίες & εμπορικό πάρκο

Παύλος Ρίζος

Published

on

Ρόδος - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
Ρόδος - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

“Πράσινο φως” για την ολοκλήρωση των έργων στη Μαρίνα Ρόδου που προβλέπει τη δημιουργία κατοικιών, ξενοδοχείου αλλά και εμπορικών χρήσεων.

Συγκεκριμένα, δόθηκε έγκριση από τα Υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την τροποποίηση της χωροθέτησης και των περιβαλλοντικών όρων του έργου.

Το μεγάλο έργο στη Μαρίνα της Ρόδου έχει χωριστεί σε 2 φάσεις εκ των οποίων τα έργα της Α’ φάσης έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και τα έργα της Β’ φάσης θα ξεκινήσουν κατόπιν.

Σκοπός της απόφασης είναι να ολοκληρωθούν τα έργα στη Μαρίνα και να λειτουργήσει πλήρως στο σύνολό της όπως περιγράφεται στη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Στην τροποποίηση της ΑΕΠΟ προστίθεται πλέον και η χωροθέτηση ξενοδοχείου ενώ ήδη υπήρχε στο σχεδιασμό η δημιουργία 3 κτιρίων πολυτελών κατοικιών, 22 βιλών και εμπορικού πάρκου με καταστήματα.

Παράλληλα, χωροθετείται πλέον τόσο πεδίο απογείωσης – προσγείωσης ελικοπτέρων όσο και υδατοδρόμιο.

Με την τροποποίηση στον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των έργων, ο τουριστικός λιμένας θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά

  • Δυναμικότητα: 623 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής
  • Εμβαδό θαλάσσιας ζώνης: 139.435 μ2
  • Εμβαδό χερσαίας ζώνης: 118.174 μ2
  • Συνολική κάλυψη χερσαίων έργων: 35.445 μ2
  • Συνολική δόμηση: 87.672 μ2
  • Συνολικές θέσεις στάθμευσης: 936.

Το προφίλ των έργων στη Μαρίνα της Ρόδου

Η χωροθέτηση της Μαρίνας Ρόδου είναι μικτού τύπου που συνδυάζει υποδομές οικιστικής, εμπορικής και ψυχαγωγικής χρήσης, περιοχή με πολυτελείς κατοικίες, παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για σκάφη, πλειάδα καταστημάτων και παραθαλάσσιων χώρων εστίασης, καθώς και μια σειρά από προτάσεις ψυχαγωγίας.

Η μαρίνα προσφέρει επιλογή από πολυτελείς κατοικίες ενώ νότια του άξονα της εισόδου τοποθετείται ο χώρος εναπόθεσης σκαφών όπου παρέχονται υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, επισκευές και συντηρήσεις των σκαφών και του εξοπλισμού τους (συνήθως μικρής κλίμακας), καθώς και τα απαραίτητα μέσα για ανέλκυση και καθέλκυση των σκαφών.

Πέραν αυτού, προβλέπεται η συνέργεια και συνεργασία με το Κέντρο Επισκευής Πλοιαρίων του Δήμου Ρόδου που δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί στην περιοχή Καναμάτ Δήμου Ρόδου για τις μεγαλύτερης κλίμακας επισκευές. Αυτή η μονάδα απέχει από την Μαρίνα μόλις 1,5 χλμ. και έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για τις παραπάνω λειτουργίες ταχύτατα και οργανωμένα. Το Καναμάτ έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Ρόδου. Οι εν λόγω δύο επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά παρά μόνο με συνέργεια.

Πολυώροφα κτίρια πολυτελών κατοικιών – Υπόγειος χώρος στάθμευσης

Στο πρώτο – Οικοδομικό Τετράγωνο 1 – που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Μαρίνας, δεσπόζουν τρία πολυώροφα, χαρακτηριστικά για την αρχιτεκτονική τους κτίρια, με πολυτελή διαμερίσματα. Τα τρία αυτά κτίρια τοποθετούνται πάνω από διώροφο υπόγειο χώρο στάθμευσης Ο χώρος αυτός προκύπτει από τη μορφολογία των περιμετρικών σε αυτόν στοιχείων. Στο πρόσωπο του χώρου στάθμευσης προς την Μαρίνα τοποθετείται μία σειρά καταστημάτων μαρίνας για την εξυπηρέτηση των αναγκών των σκαφών (πράκτορες, υλικά συντήρησης, υλικά πρόσδεσης και λειτουργίας κλπ.). Τα τρία αυτά πολυώροφα κτίρια έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο στον χώρο ώστε να εξασφαλίζουν οπτικές διόδους σε όλα τα παρακείμενα κτίρια, τα οποία βέβαια βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από αυτά. Ο ακάλυπτος χώρος πάνω από τον χώρο στάθμευσης, που καταλαμβάνει ένα μεγάλο τμήμα του οικοδομικού τετραγώνου, φυτεύεται και αποτελεί ζώνη πρασίνου και χώρο εκτόνωσης και άθλησης. Κατασκευάζεται σε αυτόν κολυμβητική δεξαμενή σχήματος τόξου του οποίου η χορδή τοποθετείται παράλληλα με το θαλάσσιο μέτωπο διαμορφώνοντας αίσθηση συνέχειας με την θάλασσα.

Εμπορικό πάρκο & Ξενοδοχείο

Κεντροβαρικά τοποθετείται το τρίτο τμήμα με την εμπορική ζώνη σε μία έκταση 20.000 τμ. σε διώροφα κτίρια που διαχωρίζονται με προφυλαγμένους (σκεπαστούς) πεζοδρόμους και περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφέ (καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) και γραφεία παροχής υπηρεσιών. Όπισθεν της εμπορικής ζώνης τοποθετείται τετραώροφο συγκρότημα με χρήση ξενοδοχείου σε χώρο 7.200τμ. Σε επαφή με την εμπορική ζώνη στη βόρεια πλευρά της τοποθετείται τετραώροφο κτίριο επί του παραλιακού μετώπου, σε χώρο 5.600τμ. Το κτίριο αυτό έχει χρήση ξενοδοχείου με καταστήματα στο ισόγειο.

Υπερπολυτελείς Βίλες

Στο τέταρτο τμήμα τοποθετούνται είκοσι δύο (22) πολυτελείς επαύλεις μεταξύ της οδού που διασχίζει την μαρίνα και του παραλιακού μετώπου, σε μία έκταση 11.400τμ. στην ανατολική παραλία του έργου. Όλες οι επαύλεις κατασκευάζονται στη βάση του σχεδιασμού – ανοιχτού σχεδιασμού (open plan), με άνετους εσωτερικούς χώρους καταπράσινους κήπους και ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές, ενώ όλοι οι χώροι έχουν προσανατολισμό προς τη θάλασσα. Σε μία έκταση 3.500τμ περίπου, όπισθεν της ζώνης 6 των επαύλεων, τοποθετούνται έντεκα πολυτελείς διώροφες μεζονέτες. Στο βόρειο άκρο της Μαρίνας τοποθετούνται δύο τετραώροφα κτίρια με χρήση ξενοδοχείου σε έκταση 3.000τμ. περίπου.

Διοικητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες εξυπηρέτησης

Το δεύτερο τμήμα που βρίσκεται αμέσως μετά την κεντρική είσοδο έχουν κατασκευαστεί όλα τα κτίρια που απαιτούνται για την λειτουργία και την διοίκηση της Μαρίνας. Επίσης στον ίδιο χώρο στεγάζονται και όλες οι προβλεπόμενες και απαραίτητες δημόσιες Υπηρεσίες της μαρίνας.

Παραλιακό μέτωπο

Κατά μήκος του παραλιακού μετώπου δημιουργείται και κατασκευάζεται ένας πλακόστρωτος πεζόδρομος πλάτους 15μ, σε όλο το μήκος της Α’ φάσης, o οποίος επιτρέπει την απρόσκοπτη κυκλοφορία πεζών καθ’ όλο το μήκος του, ομοίως κατασκευάζεται το παραλιακό μέτωπο της Β’ φάσης. Δημιουργείται με τον τρόπο αυτό δημόσιος χώρος διέλευσης και ψυχαγωγίας, περίπου εννέα στρεμμάτων, καθ’ όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της μαρίνας. Παράλληλα με αυτόν τον πεζόδρομο και ανάμεσα σε αυτόν και τη θάλασσα διαμορφώνεται ένας διάδρομος με μία υψομετρική διαφορά 0,80μ, όπου επιτρέπεται η κίνηση μόνο των ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων της Μαρίνας για την εξυπηρέτηση των σκαφών, των συνεργείων συντήρησης καθώς και των υπευθύνων υπαλλήλων για τον ελλιμενισμό και την ασφάλεια των σκαφών. Η πρόσβαση σ’ αυτόν τον διάδρομο γίνεται με σύστημα έλεγχος πρόσβασης (access control) και κλειστό σύστημα παρακολούθησης (CCTV) για τον πλήρη έλεγχο και την ασφάλεια του λιμένα.

Υδατοδρόμιο & ελικοδρόμιο

Επιπλέον, χωροθετείται υδατοδρόμιο- σταθμός υποδοχής υδροπλάνων και πεδίο προσγείωσης – απογείωσης ελικοπτέρων, τα οποία υπόκεινται στην απαιτούμενη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές. Το υδατοδρόμιο – χώρος στάθμευσης υδροπλάνων τοποθετείται εντός του θαλάσσιου χώρου της Μαρίνας και συγκεκριμένα παράλληλα στον υπήνεμο μόλο της Β’ φάσης της Μαρίνας. Για τις ανάγκες του υδατοδρομίου – σταθμού υποδοχής υδροπλάνων, προβλέπεται η κατασκευή πλωτού προβλήτα κάθετα στο Βόρειο άκρο του παραλιακού κρηπιδώματος της μαρίνας για την υποδοχή υδροπλάνου. Επίσης, για την εξυπηρέτηση των επιβατών του, κατασκευάζεται κτίριο υποδοχής με τις απαραίτητες λειτουργίες (χερσαία υποδομή).

Πεδίο προσγείωσης – απογείωσης ελικοπτέρων. Στο Νοτιοανατολικό άκρο του Λιμένα Αναψυχής και σε επαφή με το πρώτο οικοδομικό τετράγωνο, τοποθετείται χώρος προσγείωσης – απογείωσης ελικοπτέρων. Το πεδίο – ελικοδρόμιο αυτό λειτουργεί για αποκλειστική χρήση των αναγκών της Μαρίνας.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Το Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκόπουλου - Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ώρες ago

Προχωρά ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο – Ποιοί οι 3 “μνηστήρες”

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ώρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην Αρεόπολη – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE8 ώρες ago

Πώς οι 332 δήμοι θα αποκτήσουν τη σωστή εικόνα για τα ακίνητα που διαθέτουν

Το πρώην οινοποιείο Καμπά στην Παλλήνη, που θα μεταμορφωθεί σε Cambas Project
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ9 ώρες ago

Κτήμα Καμπά: τα νέα σχέδια της Dimand για το ιστορικό ακίνητο στην Κάντζα – Τι θα περιλαμβάνει τελικά το project 400 εκατ. ευρώ για το Cambas Gardens

Η ανανεωμένη Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: ERGON
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ9 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η επένδυση της Ergon στην ιστορική Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Άνοιξε και πάλι ανανεωμένη η ιστορική εμπορική αγορά της πόλης

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
REAL ESTATE9 ώρες ago

Ξεπέρασε τα 625 εκατ. ευρώ η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Trade Estates το 2026 – Ποιά μεγάλα έργα “τρέχει” αυτή την περίοδο

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/STR
REAL ESTATE10 ώρες ago

Σε ανοδική τροχιά το real estate στον Πειραιά και τα προάστιά του το 2026 – Δείτε πού κυμαίνονται οι τιμές και παραδείγματα

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Στα “σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου

Το νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων SouthPoint στην Καλλιθέα - Πηγή: Dromeus Capital / A&M Architects
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Σε τρία “μέτωπα” επενδύει η Dromeus Capital – Ποιά τα νέα projects που υλοποιεί στην Αττική

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου - Πηγή: Google Maps
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 ημέρα ago

Έκλεισε το Notos στη Σταδίου – Σε νέα φάση περνά το ιστορικό ακίνητο

Πηγή: Mural Piraeus Hotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Άνοιξε το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων Mural στον Πειραιά – Πώς μεταμορφώθηκε πρώην κτίριο γραφείων

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Πέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σακελλαρίου και Τεώ - Πηγή: Europe Holdings
REAL ESTATE1 εβδομάδα ago

Δεύτερη ζωή για τέσσερα μεγάλα ακίνητα στην Αττική – Πώς αλλάζουν χρήση και επιστρέφουν στην αγορά

NEXIS Metamorphosis - Πηγή: A&M Architects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Από Μαρούσι έως Ελαιώνα και Καλλιθέα, πέντε νέες επενδύσεις σε “πράσινα γραφεία” αλλάζουν το χάρτη ακινήτων της Αθήνας

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Με νέο σχεδιασμό προχωρά το Project VORIA στο Μαρούσι – Τι αλλάζει στο ξενοδοχειακό κομμάτι

Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην εργοστάσιο ΠΙΤΣΟΣ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη - Πηγή: ΜΠΕ
LOGISTICS3 ημέρες ago

Οι 5 άξονες των επενδύσεων real estate του Σκλαβενίτη – Από το Food Hall στο Ρέντη έως τα νέα έργα logistics

Το ακίνητο της οδού Κοραή που θα ανακαινίσει η Dimand για την Piraeus Bank - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Σχεδόν 94.000 τ.μ. γραφείων αλλάζουν τον τραπεζικό χάρτη στο κέντρο της Αθήνας – Τι ετοιμάζουν Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank

Πηγή: Prodea
LOGISTICS2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” το μεγάλο logistics center της PRODEA στον Ασπρόπυργο – Σε περιβαλλοντική αδειοδότηση το έργο των 100.000 τ.μ.

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

Πώς αλλάζει ο χάρτης του real estate στον Πειραιά – Νέες κατοικίες και μεγάλα ακίνητα προς ανάπλαση

ERGON House Ermou - Πηγή: ERGON
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Ολοκληρώθηκε η νέα μικτή επένδυση της ERGON στην Ερμού – Ξενοδοχείο, εστίαση και retail σε τέσσερα διατηρητέα

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 μήνα ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL4 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890