ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε διαβούλευση η νέα 5άστερη τουριστική επένδυση 154 εκατ. ευρώ της Southrock στη Μύκονο

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro

Σε διαβούλευση τέθηκε η νέα 5άστερη τουριστική επένδυση 154 εκατ. ευρώ της Southrock στη Μύκονο.

Ο λόγος για το project που αφορά την ίδρυση Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος κατηγορίας 5 αστέρων με Τουριστικές Επιπλωμένες Κατοικίες (ΤΕΚ) στο Αγράρι Μυκόνου.

Το επενδυτικό σχέδιο έχει κατατεθεί στην Enterprise Greece για ένταξη στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων, με στόχο την λήψη των κινήτρων χωροθέτησης μέσω ΕΣΧΑΣΕ και της ταχείας αδειοδότησης.

Μάλιστα, τέθηκε μόλις σε δημόσια διαβούλευση έως και τις 2/3/2024.

Φορέας της επένδυσης φέρεται η εταιρεία SOUTHROCK PROPERTY COMPANY ELEVEN ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε..

Ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού έργου ανέρχεται σε 154.170.112 ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν κατά βιώσιμο τρόπο, 60 νέες Ε.Μ.Ε. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας).

Η προτεινόμενη επένδυση χωροθετείται στην περιοχή Αγράρι νήσου Μυκόνου, η οποία διοικητικά υπάγεται στο Δήμο Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το προτεινόμενο έργο αφορά την δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 40 δωματίων – 82 κλινών και 12 Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών.

Μακέτα από την 5άστερη τουριστική επένδυση της Southrock στη Μύκονο – Πηγή: Enterprise Greece

Η συνολική δόμηση της εν λόγω τουριστικής μονάδας ανέρχεται σε 15.781,52 τ.μ.2 σε έκταση 193.236,20 τ.μ.2 , με υλοποιούμενο Συντελεστή Δόμησης, 0,12 επί της, επιτρεπόμενης προς δόμηση, έκτασης ή 0,08 περίπου επί της συνολικής έκτασης, και θα περιλαμβάνει εκτός από το ξενοδοχείο και τις τουριστικά επιπλωμένες κατοικίες, κέντρο αναζωογόνησης και ευεξίας (Spa), πισίνες και κλειστό γυμναστήριο.

Η περιοχή επέμβασης χωροθετείται, σε εκτός σχεδίου περιοχή. Για την περιοχή του έργου ισχύει το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Νοτίου Αιγαίου (ΦΕΚ 1487 /Β/2003) και το Προεδρικό Διάταγμα ΖΟΕ Νήσου Μυκόνου (ΦΕΚ 243/Δ/2005).

Το έργο βρίσκεται εκτός προστατευόμενων περιοχών (Natura 2000 ή Καταφύγιο Άγριας Ζωής, Εθνικό Πάρκο κλπ) και εκτός δασικών εκτάσεων (με εξαίρεση ενός τμήματος της έκτασης 13.652 τ.μ., το οποίο είναι χαρακτηρισμένο χορτολιβαδική έκταση), διατηρητέων μνημείων της φύσης και αισθητικών δασών, κηρυγμένων διατηρητέων μνημείων, οριοθετημένων αρχαιολογικών ζωνών, εθνικών δρυμών και υγροτόπων διεθνούς σημασίας.

Σημειώνεται οτι στο επενδυτικό fund Southrock συμμετέχει (ως εταίρος του joint venture) και η γερμανική EOS, του ομίλου Otto Group, που δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα από καιρό στον τομέα διαχείρισης απαιτήσεων (REO, NPL, κλπ.) μέσω των εταιρειών EOS Matrix και EOS Shared Services. Με τη σειρά του ο όμιλος Otto Group από τη Γερμανία είναι ένας διεθνής όμιλος e-commerce και υπηρεσιών με 30 σημαντικά εταιρικούς ομίλους σε πολλούς τομείς του fashion, retail, logistics και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Στη Southrock Asset Management που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τη διοίκηση ασκεί ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Ιωάννης Δεληκανάκης (ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας, προερχόμενος ως founding partner και στην Bluehouse Capital) ενώ στο Δ.Σ. συμμετέχουν επίσης ως αναπληρωτής πρόεδρος ο Carsten Tidow (της EOS Group) και ο Karel Smerak (της EOS Holding) ως μέλος.

Advertisement

TRENDING