ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε διαβούλευση η νέα 5άστερη τουριστική επένδυση στη Σκιάθο

Published

on

Σκιάθος - Φωτό: Unsplash

Το δρόμο προς την ανακήρυξή της ως στρατηγική επένδυση παίρνει η μεγάλη τουριστική επένδυση της Elivi Hotels στη Σκιάθο.

Aναρτήθηκε προς διαβούλευση έως και 6 Μαΐου το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, προκειμένου να κατατεθούν σχόλια και να ληφθούν υπόψιν κατά την εξέταση του φακέλου πριν οδεύσει προς την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία ξενοδοχειακού καταλύματος, δυναμικότητας 267 δωματίων και 534 κλινών στην περιοχή των Κουκουναριών στη Σκιάθο.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΕΛΙΒΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 64.480.000 ευρώ, το 59.7% του οποίου θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια ενώ το υπόλοιπο 40.3% θα καλυφθεί από τραπεζικό δανεισμό.

Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι χωρισμένο σε δύο χωρικές ενότητες συνολικής έκτασης 129.584 τ.μ. ως εξής:

  • Νότια χωρική ενότητα (Τμήμα Α), συνολικής έκτασης 34.656 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει 55 exclusive επιπλωμένα διαμερίσματα/bungalows διαφόρων τύπων και μεγεθών
  • Βόρεια χωρική ενότητα (Τμήμα Β), συνολικής έκτασης 94.929 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων με 58 δωμάτια και 154 επιπλωμένα διαμερίσματα/bungalows

Η επένδυση θα δημιουργήσει 320 θέσεις εποχιακής απασχόλησης και 27 μόνιμης απασχόλησης.

Επίσης όπως προκύπτει από την εξέταση των στοιχείων του επενδυτικού φακέλου τμήματα αυτής, βρίσκονται εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου. Η επένδυση θα λάβει, πριν από οποιαδήποτε επέµβαση, την έγκριση του Υπουργού Πολιτισµού, ύστερα από γνώµη του Αρχαιολογικού Συµβουλίου.

Στο πλαίσιο προτάσεων ανταποδοτικών ενεργειών η εταιρεία οικιοθελώς δεσμευεται από την έναρξη λειτουργίας της επένδυσης και κάθε έτος να διαθέτει το 0.1% του κύκλου εργασιών της για έργα και δράσεις περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (Environmental Social Governance, ESG) που θα μπορούν να παράξουν αξία και να διαμορφώσουν αποτελεσματικές στρατηγικές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Advertisement

TRENDING