ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε εξέλιξη η επένδυση της Hines για μετατροπή του πρώην Odeon στη Συγγρού σε 5άστερο ξενοδοχείο

Published

on

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο κτίριο του πρώην Odeon Starcity στη Συγγρού - Πηγή: bizness.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επένδυση για μετατροπή του πρώην Odeon στη Συγγρού σε 5άστερο ξενοδοχείο.

H αγορά του κτιρίου που στέγαζε το πολυχώρο σινεμά Odeon Starcity έγινε το 2019 από την αμερικανικών συμφερόντων Hines, έναντι 20,5 εκ. ευρώ.

Το κυρίως έργο κατασκευής του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Λεωφόρο Συγγρού 115, ακριβώς δίπλα από το Grand Hyatt Athens, με το οποίο θα ενωθεί, δημιουργώντας το δεύτερο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας, προχωρά με την αλλαγή στο εξωτερικό του κτιρίου να είναι εμφανής καθώς υλοποιούνται τα αρχιτεκτονικά σχέδια του πρότζεκτ.

Το έργο κατασκευής, ύψους 17 εκ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανέλαβε η Intrakat, η οποία είχε υπογράψει και τη σχετική σύμβαση με το φορέα υλοποίησης της επένδυσης, την εταιρεία ΣΥΓΓΡΟΥ 115 Α.Ε.

Το κατασκευαστικό έργο περιλαμβάνει όλες τις οικοδομικές – αρχιτεκτονικές εργασίες καθώς και τις Η/Μ εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι στο κτίριο λειτουργούσε παλιότερα το ODEON STAR CITY, ένα από τα πιό δημοφιλή complex κινηματογράφων στην Αθήνα.

Το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο πρώην Odeon Star City στη Συγγρού – Πηγή: Intrakat

Το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων θα αποτελείται από 7 υπόγεια και 9 ορόφους και θα περιλαμβάνει 215 δωμάτια, 14 σουίτες, διώροφη προεδρική σουίτα με πισίνα, κοινόχρηστη πισίνα, jacuzzi, εστιατόριο, BAR, συνεδριακούς χώρους, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και γραφειακούς χώρους συσκέψεων και χώρους στάθμευσης.

Όταν ολοκληρωθεί και ενωθεί με το Grand Hyatt, το τελευταίο θα αποκτήσει δυναμικότητα 538 δωματίων (από τα 309 σήμερα) και θα καταστεί το 2o μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας, μετά το Intercontinental επίσης στη Συγγρού (με 563 δωμάτια).

Advertisement

TRENDING