ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σε ποιά πόλη έχει στρέψει το ενδιαφέρον της για ακίνητα η Dimand

Published

on

Η πρόσφατη ένεση ρευστότητας από Αμερική, μέσω Ευρώπης, έδωσε ώθηση και μεγαλύτερη άνεση στην ανάπτυξη των νέων επενδυτικών πλάνων της Dimand.

Ήδη έχουν προετοιμαστεί οι κινήσεις της εταιρείας για απόκτηση νέων ακινήτων και μάλιστα, αν δεν είχε προκύψει η κατάσταση με την πανδημία, ενδεχομένως να είχαν γίνει και οι πρώτες ανακοινώσεις ήδη.

Σε κάθε περίπτωση, η Dimand συνεχίζει τις επενδύσεις real estate παρά την πανδημία και μάλιστα πλέον εστιάζει και εκτός Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη ημερίδα, Prodexpo North, η εταιρεία κοιτάζει την αγορά της Θεσσαλονίκης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερα το δυτικό της κομμάτι, που παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης νέων γραφειακών χώρων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, κος Δημήτρης Ανδριόπουλος, μάλιστα, είχε επισημάνει:«Κοιτάζουμε τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης και είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνιών για τουλάχιστον δύο από τα τρία ακίνητα που μας ενδιαφέρουν. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη σύγχρονων γραφειακών χώρων».

Η δυτική είσοδος της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ιδιαίτερες ευκαιρίες real estate καθώς υπάρχουν εκεί μεγαλύτερες εκτάσεις και κτίρια, που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Επιπλέον, υπάρχει έλλειμμα σύγχρονων γραφειακών χώρων στην πόλη, καθώς πολλές εταιρείες (τόσο ελληνικές όσο και ξένοι όμιλοι) αναζητούν τέτοιους χώρους αλλά δεν υπάρχει προσφορά.

Τα κατάλληλα οικόπεδα και ακίνητα έχουν ήδη βρεθεί και είναι στα σκαριά οι συμφωνίες, με μεγάλη πιθανότητα ολοκλήρωσης ακόμη και τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Τα κεφάλαια που απαιτούνται για την υλοποίηση των νέων επενδύσεων έχουν ήδη εξασφαλιστεί με την προ μηνών συμφωνία με τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο HIG για ανοικτή γραμμή πίστωσης 150 εκ. ευρώ. Παράλληλα, με τη συνδρομή και δανειακών κεφαλαίων θα μπορέσει να διπλασιάσει την κεφαλαιακή της δυναμικότητα έως τα 300 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζουμε οτι η Dimand τρέχει ήδη άλλα πολύ μεγάλα έργα real estate στην Ελλάδα, μερικά εκ των οποίων είναι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η μεγάλη ανάπλαση στα πρώην κτίρια της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ στον Πειραιά αλλά και η πλέον εμβληματική επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, το Piraeus Tower.

Advertisement

TRENDING