Connect with us

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Piraeus Port Plaza: Μία σύνθετη επένδυση μεταμορφώνει τον Πειραιά

Newsroom

Published

on

Το μεγάλο έργο αστικής ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, παρουσιάστηκε χθες με κάθε επισημότητα στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, καθώς και πλήθος Υπουργών, βουλευτών και στελεχών της επιχειρηματικής κι όχι μόνο κοινότητας. Κεντρική παρουσία στην εκδήλωση είχαν οι εταιρείες Dimand και Grivalia που πραγματοποιούν την επένδυση, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της «Παπαστράτος» και της EBRD.

Η σύνθετη επένδυση στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, έλαβε χώρα σε μία συνολική έκταση 4,5 χιλιάδων στρεμμάτων δομημένου χώρου. Το πλέον παράδοξο αλλά συνάμα ευχάριστο στην υπόθεση, ήταν ότι η πρώτη φάση του έργου προβλεπόταν να έχει ολοκληρωθεί εντός 7ετίας και μόλις στα μισά του δρόμου, δηλαδή στα 3,5 χρόνια, η πρώτη φάση της ανάπλασης θα έχει λάβει σάρκα και οστά. Μέσα στο επόμενο εξάμηνο για να ακριβολογούμε.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η πρώτη φάση του έργου συνιστά μία επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το project Piraeus Port Plaza, το οποίο ουσιαστικά απαρτίζεται από 4 οικοδομικά τετράγωνα που ανήκαν στην εταιρεία «Παπαστράτος». Τα ακίνητα πωλήθηκαν στην Dimand από την «Παπαστράτος», με την Τράπεζα Πειραιώς (κυρίως) και την Alpha Bank να χρηματοδοτούν εν συνεχεία το έργο, μετά φυσικά από την επίτευξη συμφωνίας για την αγοραπωλησία. Ο στόχος ήταν να αξιοποιηθούν τα παλιά βιομηχανικά κτίρια, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες εταιρειών που χρειάζονταν πολύ μεγάλης επιφάνειας χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με την αρχιτέκτονα του έργου για λογαριασμό της Dimand, το design του έργου στηρίχθηκε στο να διατηρηθεί η βιομηχανική αρχιτεκτονική όλων των κτιρίων εξωτερικά. Εσωτερικά, η αναμόρφωση θα ήταν σε βάθος για να καλύπτονται οι νέες χρήσεις.

PIRAEUS PORT PLAZA 1

Ανεβαίνοντας από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην οδό Μαυρομιχάλη, βλέπουμε την Piraeus Port Plaza 1. Πριν ανακατασκευαστεί, επρόκειτο για ένα μεγάλο κι άδειο μεταλλικό κτίριο που στέγαζε κατά το παρελθόν αποθήκες. Πλέον έχουν ανοιχτεί εκεί παράθυρα σε όλο το μήκος του ακινήτου, έχουν προστεθεί δύο όροφοι και ένα υπόγειο πάρκινγκ, με τα τετραγωνικά μέτρα να έχουν αυξηθεί στα 10.000. Σήμερα φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις 1.700 εργαζόμενοι.

PIRAEUS PORT PLAZA 2 ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΚΤΙΡΙΟ

Στην οδό Γραβιάς βρίσκεται η Piraeus Port Plaza 2. Το παλιό, δηλαδή, λιθογραφείο του «Παπαστράτου». Σήμερα έχει ήδη ολοκληρωθεί το έργο αναμόρφωσης του ακινήτου. Επίσης υπάρχει κι ένα διατηρητέο κτίριο, μία τριπλοκατοικία της περιόδου 1910-1920 στην οποία αυτή τη στιγμή, εξελίσσονται οι εργασίες ανακατασκευής. Επειδή μιλάμε για διατηρητέο, η επένδυση προχωρά με βάση συγκεκριμένους όρους που έχει θέσει το Υπουργείο Πολιτισμού.

PIRAEUS PORT PLAZA 3

Εξίσου στην οδό Γραβιάς, βρίσκεται η Piraeus Port Plaza 3. Εκεί όπου στέκεται, ακόμα και σήμερα, το παλαιό εμβληματικό εργοστάσιο του «Παπαστράτου». Το κτίριο ανακατασκευάζεται εκ νέου ολόκληρο. Μέσα από την αυλή, ο καθένας θα συναντά τα 4 κτίρια που απαρτίζουν το συγκρότημα (complex) και τα οποία στο σύνολό τους, αναμορφώνονται για να μετατραπούν όπως είπαμε κυρίως σε σύγχρονα κτίρια γραφείων, καταστήματα, ενώ θα υπάρχει και ένα υπέργειο κτίριο στάθμευσης.

Σημειώνεται, ότι μεγάλη βάση σε όλες τις κατασκευές έχει δοθεί στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με όλα τα κτίρια να έχουν λάβει την αμερικανική πιστοποίηση LEED του U.S. Green Building Council.

Το Piraeus Port Plaza τράβηξε από την πρώτη στιγμή μαζικά το ενδιαφέρον μεγάλων επιχειρήσεων και εταιρειών, που επιθυμούσαν να μισθώσουν γραφειακές εγκαταστάσεις για λογαριασμό τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Teleperformance και η Alpha Bank, που ήδη έχουν μεταφέρει γραφεία και υπηρεσίες τους (σ.σ. τμήματα τεχνολογίας επί το πλείστον) στα κτίρια της περιοχής του Αγίου Διονυσίου.

Παράλληλα, στα ανακαινισμένα Piraeus Port Plaza στεγάζεται και η ίδια η πρώην ιδιοκτήτρια των κτιρίων, η εταιρεία «Παπαστράτος». Σε ένα πρωτοφανές παράδειγμα, όπου ένας αγοραστής (σ.σ. Dimand) και ένας πωλητής (σ.σ. Παπαστράτος) συνδέθηκαν κατόπιν ενός deal.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το 2020 στα Piraeus Port Plaza αναμένεται να απασχολούνται περίπου 10.000 εργαζόμενοι.

ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΝΕΟ MOXY

Προς το βόρειο άκρο του Αγίου Διονυσίου υπάρχει η πάλαι ποτέ αποθήκη του «Παπαστράτος», Hub 204. Σε αυτό το οικοδομικό τετράγωνο, προβλέπεται να κατασκευαστεί νέα αθλητική εγκατάσταση με μεγάλο χώρο πράσινου και παιδικές χαρές για χρήση από τον Δήμο του Πειραιά, καθώς επίσης και ένα ακόμη πολυόροφο κτίριο.

Η δεύτερη φάση επενδύσεων στην περιοχή αφορά την αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά, από την κοινοπραξία Dimand-EBRD-Prodea. Και αυτές δεν είναι οι μοναδικές επενδύσεις που έρχονται στην ευρύτερη περιοχή. Όπως αποκάλυψε από το βήμα του Δημοτικού Θεάτρου ο κ. Μώραλης, το παλιό εργοστάσιο του Μεταξά στην οδό Αριστείδου, κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, θα μετατραπεί προσεχώς σε ξενοδοχείο Moxy. Με το έτερο Moxy της Αθήνας να δρομολογείται να κάνει πρεμιέρα στην Ομόνοια μες στο 2021, ξανά σε μία επένδυση (ξενοδοχειακή αυτή τη φορά) της Dimand.

Ειδικότερα σχετικά με την Dimand, να προσθέσουμε τέλος ότι ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, αφού μίλησε για το πολύ μεγάλο έργο ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου, υπογράμμισε ότι υπάρχουν κι άλλες αναλόγου μεγέθους αναπλάσεις που μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, δίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Βοτανικό.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
REAL ESTATE27 λεπτά ago

Ποιες είναι οι τάσεις για την αγορά εξοχικής κατοικίας το 2025 – Σε ποιες περιοχές στρέφεται η ζήτηση

RESIDENTIAL1 ώρα ago

Τον πλήρη έλεγχο του οικιστικού έργου της GREENHILL VOULA στα Νότια Προάστια έχει πλέον η Τεχνική Ολυμπιακή

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ5 ώρες ago

Νέα στρατηγική συνεργασία BriQ Properties – Recognyte για καινοτόμο λογισμικό διαχείρισης εμπορικών ακινήτων

Ρόδος - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ώρες ago

“Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο – Ποιο ξενοδοχείο θα ανακαινιστεί και αναβαθμιστεί

Αρσάκειο Μέγαρο - Φωτό: Τατιάνα Μπόλαρη / Eurokinissi
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ9 ώρες ago

Ολοκληρώνεται έως το καλοκαίρι η μεγάλη εμπορική επένδυση στη Στοά Αρσακείου – Τι θα περιλαμβάνει

Κως - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ9 ώρες ago

3 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία “στα σκαριά” στα Δωδεκάνησα

Το Mövenpick Resort Agios Nikolaos Sivota της Accor - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ10 ώρες ago

Ανοίγει την άνοιξη το νέο ξενοδοχείο της Accor στα Σύβοτα – Με ποιό brand κάνει “ντεμπούτο” στην Ελλάδα

Πηγή: Elatos Resort & Health Club
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Στην Accor η διαχείριση του νέου πολυτελούς Elatos Resort της ΛΑΜΨΑ στη Φωκίδα – Πώς προχωρά η επένδυση ανακαίνισης

Premia Properties
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Τη ΣΕΜΕΛΗ Οινοποιητική εξαγοράζει η Premia Properties – Ποιά ακίνητα αποκτά

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Η ακτινογραφία της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα το 2025: τάσεις τιμών, διαθεσιμότητα και τύποι ακινήτων, περιοχές

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Με 9 νέα ξενοδοχεία “έκλεισε” το 2024 για τις Κυκλάδες – Ποιά έργα πήραν “πράσινο φως”

Κεφαλονιά - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Τα νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων της Ελλάδας – Δείτε τις 4 νέες 5άστερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που βρίσκονται “στα σκαριά”

Το πρώην εργοστάσιο της ιστορικής κλωστοϋφαντουργίας των αδελφών Ρετσίνα - Πηγή: Google Maps
REAL ESTATE6 ημέρες ago

[VIDEO] Δείτε το πρώην εργοστάσιο Ρετσίνα στον Πειραιά – “Στα σκαριά” η αξιοποίησή του ακινήτου

To Commercial Hub στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 ημέρα ago

The Ellinikon: ξεκινούν το 2025 τα έργα της πρώτης φάσης και στην πλευρά της Λεωφ. Βουλιαγμένης – Στο επίκεντρο mall και retail park

Πηγή: AKTOR
REAL ESTATE3 εβδομάδες ago

Πώς θα υλοποιηθεί το mega deal AKTOR – PRODEA για τα 56 ακίνητα 600 εκατ. ευρώ

REAL ESTATE3 εβδομάδες ago

Σε νέα εποχή από σήμερα η BriQ Properties μετά την απορρόφηση της Intercontinental International

Τα νέα κτίρια γραφείων στο ακίνητο του ΤΕΕ στο Δαχτυλίδι στο Μαρούσι - Πηγή: ΤΕΕ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά η μεγάλη επένδυση γραφείων του ΤΕΕ στο Μαρούσι – Πώς “τρέχουν” το έργο Dimand και ΤΕΡΝΑ

Κουφονήσια - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στα Κουφονήσια

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva Pro
LOGISTICS2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέα επένδυση logistics στον Ασπρόπυργο – Ποιά μεγάλη εταιρεία θα επενδύσει

Τα Μεσόγεια από ψηλά - Design by Canva Pro
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ2 εβδομάδες ago

Ποιές 3 νέες μεγάλες επενδύσεις αλλάζουν το “τοπίο” του real estate στα Μεσόγεια

To Commercial Hub στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 ημέρα ago

The Ellinikon: ξεκινούν το 2025 τα έργα της πρώτης φάσης και στην πλευρά της Λεωφ. Βουλιαγμένης – Στο επίκεντρο mall και retail park

Το πρώην εργοστάσιο της ιστορικής κλωστοϋφαντουργίας των αδελφών Ρετσίνα - Πηγή: Google Maps
REAL ESTATE6 ημέρες ago

[VIDEO] Δείτε το πρώην εργοστάσιο Ρετσίνα στον Πειραιά – “Στα σκαριά” η αξιοποίησή του ακινήτου

Μακέτα από το νέο data center της Microsoft στα Σπάτα - Πηγή: ΜΠΕ / Microsoft
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] “Στα σκαριά” η επένδυση της Microsoft για το νέο data center στα Σπάτα – Πού θα γίνουν τα άλλα 2

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Πώς θα “μεταμορφωθεί” η είσοδος του Πειραιά με τη νέα μεγάλη επένδυση Piraeus Gate – Πού θα γίνει

Το Logistics Park της BriQ Properties στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS1 μήνα ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε το νέο logistics center της BriQ στον Ασπρόπυργο

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: “ψήλωσε” και άλλο το Riviera Tower

To νέο retail park της Trade Estates στην Πάτρα - Πηγή: Trade Estates
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο εμπορικό πάρκο που άνοιξε στην Πάτρα – Ποιές μεγάλες εταιρείες επένδυσαν

DATA4 Athens Campus - Πηγή: DATA4
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ2 μήνες ago

Ξεκίνησε η μεγάλη επένδυση της DATA4 για data center στην Παιανία – Πού θα γίνει το Campus Athens

Το ιστορικό ακίνητο του ΦΙΞ στη Δυτική Θεσσαλονίκη - Φωτό: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
REAL ESTATE2 μήνες ago

Πώς τοποθετείται η Dimand με νέα ακίνητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Ποιά ακίνητα θα αξιοποιήσει

Η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στο Χαλάνδρι - Πηγή: Ten Brinke Residential
RESIDENTIAL2 μήνες ago

Ολοκληρώνεται και η οικιστική επένδυση στο τριπλό έργο της Ten Brinke στο Χαλάνδρι

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).