ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε ποιόν όμιλο κατέληξε τελικά το ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ για ξενοδοχείο στο Σύνταγμα

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Ολοκληρώθηκε τελικά με επιτυχία ο διαγωνισμός για το ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στο Σύνταγμα που προορίζεται για ξενοδοχείο.

Μετά τους άγονους διαγωνισμούς (που προέβλεπαν μεταξύ άλλων μόνο ξενοδοχείο 5 αστέρων) και τις καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας, είχε προκηρυχθεί εκ νέου από τον ΕΦΚΑ ο διαγωνισμός για το πολυώροφο κτίριο στην οδό Ζαλοκώστα στο Σύνταγμα.

Μόλις μερικά λεπτά από την πλατεία Συντάγματος και το Κολωνάκι, το κτίριο του ΕΦΚΑ στην οδό Ζαλοκώστα αποτελούσε πάντα “ευσεβή πόθο” για πολλές εταιρείες επενδύσεων.

Αυτό μεταφράστηκε και στο διαγωνισμό, με πληθώρα προσφορών από γνωστές εταιρείες και ομίλους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προσφορά κατέθεσαν οι όμιλοι ΛάμψαGrecotel και TOR Hotel Group (της οικογένειας Τορνιβούκα, που μεταξύ άλλων “τρέχουν” και τη μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση ON Residence στη Θεσσαλονίκη).

Τελικά, το ακίνητο κατέληξε στον όμιλο ξενοδοχείων Λάμψα μέσω της εταιρείας ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Μ.Α.Ε. ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ και με διακριτικό τίτλο “Suites Apartments Zalokosta”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ ενέκρινε τα πρακτικά του διαγωνισμού και το σχέδιο σύμβασης εκμίσθωσης του ακινήτου και πλέον εναπόκειται στον όμιλο Λάμψα να ξεκινήσει την αξιοποίησή του.

Η οδός Ζαλοκώστα στο κέντρο της Αθήνας

Το προφίλ του ακινήτου

To κτίριο, που κτίστηκε το 1939, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και αποτελείται από 2 υπόγεια, ισόγειο και 5 ορόφους. Η συνολική του επιφάνεια ανέρχεται σε 1.854 τ.μ.

Στους όρους του διαγωνισμού περιλαμβάνεται η δημιουργία ξενοδοχείου 4 αστέρων καθώς και η υποχρέωση για επένδυση στο κτίριο (ανακαίνιση) ύψους 1,2 εκ. ευρώ στα 2 πρώτα έτη της μίσθωσης.

Η διάρκεια της μίσθωσης προβλέπεται να είναι 30 έτη με δικαίωμα παράτασης για 10 επιπλέον έτη. Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα για το διαγωνισμό ορίζεται στα 17.000 ευρώ.

Advertisement

TRENDING