ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά νέα ξενοδοχειακή επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά – Ποιός μεγάλος όμιλος τη σχεδιάζει

Published

on

Άποψη του Πειραιά - Πηγή: Canva

Στα σκαριά νέα ξενοδοχεική επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά με μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο από την Ελλάδα να σχεδιάζει το νέο ξενοδοχείο.

Πρόκειται για το Μέγαρο Μεταξά, το ακίνητο που βρίσκεται στην οδό Αριστείδου 16-18, και το ακίνητο στον αριθμό 20 της οδού.

Τα ακίνητα βρίσκονται πολύ κοντά στο λιμάνι του Πειραιά και το σταθμό μετρό “Πειραιάς”.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού, η επένδυση για τη δημιουργία τουριστικού καταλύματος υπάγεται στις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.

Ιδιοκτήτρια των ακινήτων είναι η ΜΕΚΤΗΜΑ Α.Ε. και μισθώτρια η εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Κ. ΜΗΤΣΗΣ Α.Ε. (o γνωστός όμιλος Μήτση).

Σύμφωνα με την απόφαση, το ξενοδοχείο θα είναι 4 αστέρων και θα έχει δυναμικότητα 150 κλινών.

Το Μέγαρο Μεταξά στην οδό Αριστείδου στον Πειραιά – Φωτό: Google Maps

Σημειώνεται ότι το 2018 είχε εγκριθεί προς υπαγωγή στις ρυθμίσεις του Αναπτυξιακού Νόμου το επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία ξενοδοχείου 4 αστέρων και δυναμικότητας 100 δωματίων / 100 κλινών, στο ακίνητο της Αριστείδου 16-18.

Το έργο αφορούσε στην ανακατασκευή δύο όμορων εμπορικών κτιρίων με συνολική υφιστάμενη δόμηση 3.799 τ.μ. για τη στέγαση του ξενοδοχείου. Τα δύο κτίρια κατασκευάστηκαν το 1965 και κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους στέγασαν τις δραστηριότητες της εταιρείας παραγωγής αλκοολούχων ποτών Μεταξά.

Τα προηγούμενα χρόνια τα κτίρια είχαν συνενωθεί λειτουργικά και η ιδιοκτήτρια εταιρεία MEKTHMA A.E. ενοικίαζε ανάλογα με τις ανάγκες τμηματικές ή ενιαίες επιφάνειες ανά όροφο ως καταστήματα, αποθηκευτικούς χώρους ή γραφεία.

Πλέον το ακίνητο έχει μισθωθεί στον όμιλο Μήτση με στόχο τη δημιουργία ξενοδοχείου.

Σημειώνεται ότι το 2020 ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, είχε αποκαλύψει κατά την παρουσίαση της ανάπλασης Piraeus Port Plaza ότι το κτίριο της Αριστείδου θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο Moxy, όπως αυτό στην Πάτρα και στην Ομόνοια που άνοιξε νωρίτερα φέτος.

Advertisement

TRENDING