ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Ακαδημίας – Ποιός γνωστός όμιλος βρίσκεται πίσω από την επένδυση

Published

on

Το κτίριο στη συμβολή της Ακαδημίας με την Ομήρου, που θα μετατραπεί σε 5άστερο ξενοδοχείο

Τ0 2019 λειτούργησε στην Ακαδημίας και Ομήρου γωνία το νέο 5άστερο ξενοδοχείο Academia of Athens, Autograph Collection, ενώ τώρα ο ίδιος όμιλος πήρε άδεια να μετατρέψει σε ξενοδοχείο και το κτίριο στην απέναντι γωνία του δρόμου.

Η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του υπουργείου Τουρισμού χορήγησε με τη σειρά της άδεια για τη μετατροπή υφιστάμενου κτιρίου σε ξενοδοχείο 5 αστέρων με αναδιάταξη χώρων επί της οδού Ακαδημίας 36 και Ομήρου.

Η εταιρεία OMIROU HOTEL ASSOCIATES SPC 1 S.A., εκτός από την άδεια του Υπουργείου Τουρισμού, έχει εξασφαλίσει και τη σχετική άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων.

Το 9ώροφο κτίριο, ύψους 32 μέτρων, στέγαζε παλιότερα την έδρα της Χριστιανικής Αδελφότητα Νέων (ΧΑΝ). Σύμφωνα με τα πλάνα, θα χρειαστούν να λάβουν χώρα εργασίες στατικής ενίσχυσης του κτιρίου ενώ το ύψος των έργων ανακαίνισης – αναδιαμόρφωσης υπολογίζονται σε περίπου 5 εκ. ευρώ.

Ο λιβανέζικων συμφερόντων όμιλος YHE Hotel Establishment ελέγχει και την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το 5άστερο Academia, το κτίριου του οποίου έχει μισθώσει για 30+10 έτη από το ΝΑΤ, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν το κτίριο της ΧΑΝ θα μετατραπεί σε επέκταση του υφιστάμενου Academia of Athens ή θα γίνει νέο αυτόνομο ξενοδοχείο.

Ο όμιλος πάντως είναι ιδιαίτερα δραστήριος στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας καθώς είχε καταθέσει προσφορά και για το ξενοδοχείο Esperia στη Σταδίου, το οποίο τελικά πέρασε στην ισραηλινών συμφερόντων Fattal.

Advertisement

TRENDING