ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

Στην ουρά… για το Vouliagmenis Mall στο Ελληνικό – Οι επόμενες κινήσεις για τη Lamda Malls

Published

on

To Commercial Hub στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development

Στην ουρά… κυριολεκτικά στέκονται ενδιαφερόμενες εταιρείες που ζητούν χώρο στο νέο giga εμπορικό κέντρο Vouliagmenis Mall που θα γίνει στο Ελληνικό ενώ η Lamda Development σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της για τη Lamda Malls.

Τα πλάνα και οι δηλώσεις ήθελαν την εταιρεία – βραχίονα της Lamda στο κλάδο των malls να εισάγεται στο Χρηματιστήριο της Αθήνας εντός του Β’ εξαμήνου του 2022. Ωστόσο, τα πλάνα ενδεχομένως αλλάξουν και μετατεθεί περαιτέρω η δημόσια εγγραφή.

Την ίδια ώρα, συνωστισμός επικρατεί για το νέο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας που θα γίνει στο Ελληνικό, από την πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Υπερκάλυψη της προσφοράς για το Vouliagmenis Mall

Στην πρόσφατη δημοσιογραφική περιήγηση στους χώρους της επένδυσης στο Ελληνικό, που κάλυψε και το bizness.gr, ρωτήθηκε ο ισχυρός άνδρας της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου, για το ενδιαφέρον για το Vouliagmenis Mall.

Απαντώντας, ο κος Αθανασίου ανέφερε ότι η ζήτηση από πλευράς εταιρειών μόδας αυτή τη στιγμή καλύπτει το 145% της διαθέσιμης προς τέτοια χρήση επιφάνειας και ότι πολύ ισχυρό ενδιαφέρον παρατηρείται και για τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Το Vouliagmenis Mall όπως και το retail park στο Commercial Hub στο Ελληνικό, το νέο εμπορικό, ψυχαγωγικό και επιχειρηματικό προορισμό που θα εκτείνεται σε περισσότερα από 185.000 τ.μ. επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, όπως είχε παρουσιάσει η Lamda Development, θα έχουν ολοκληρωθεί το 2025.

Στο Commercial Hub θα βρίσκεται το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα, ένα εμπορικό πάρκο επόμενης γενιάς με καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, καθώς και υπερσύγχρονοι χώροι γραφείων.

Το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης για την ανάπτυξη του Vouliagmenis Mall κυμαίνεται μεταξύ 335- 410 εκατ. ευρώ.

Το νέο εμπορικό κέντρο Vouliagmenis Mall στο Ελληνικό – Πηγή: Lamda Development

Οι επόμενες κινήσεις της Lamda Malls

Ερωτηθείς για το μέλλον της Lamda Malls, ο κος Αθανασίου απέφυγε να αναφερθεί εκτενώς στις επόμενες κινήσεις της εταιρείας.

Μετά την αποχώρηση της Värde Partners από την Trastor (η οποία κατέληξε και πάλι στην “αγκαλιά” της Τράπεζας Πειραιώς), φημολογείται εδώ και καιρό η αποεπένδυση και από τη Lamda Malls στην οποία κατέχει λίγο πάνω από το 30%.

Ο κος Αθανασίου δε σχολίασε πιθανή αποεπένδυση της Värde, ωστόσο ανέφερε ότι η διοίκηση της Lamda θα μπορούσε να συζητήσει με τους Αμερικανούς για την αγορά του ποσοστού τους, εφόσον το πουλάνε και φυσικά πάντα υπό τους κατάλληλους όρους και προϋποθέσεις.

Όσον αφορά την εισαγωγή της Lamda Malls στο Χρηματιστήριο, φαίνεται ότι μετατίθεται πλέον για το 2023 ενώ δεν κρίνεται πιθανό το σενάριο εισαγωγής της εντός του Β’ εξαμήνου του 2022 όπως είχε δηλώσει η εταιρεία στο παρελθόν.

Advertisement

TRENDING