REAL ESTATE

Στο Χρηματιστήριο οι “πράσινες” ομολογίες 300 εκ. ευρώ της Prodea

Published

on

Πηγή: Prodea Investments

Ξεκίνησε και επίσημα η διαπραγμάτευση των ομολογιών του “πράσινου” ομολόγου της Prodea Investments στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, οι 300.000 ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ έκαστη, θα εισαχθούν από σήμερα προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων Σταθερού Εισοδήματος στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του ΧΑΑ.

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της ομολογίας είναι με ελληνική γραμματοσειρά «ΠΡΟΝΤΕΑΟ1» και με λατινική γραμματοσειρά «PRODEAB1».

Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των ομολογιών της εταιρείας είναι €1.000 ανά ομολογία, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της.

Πώς θα διατεθούν τα 300 εκ. ευρώ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Prodea ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της Δημόσιας Προσφοράς από την έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου (€300 εκατ. ευρώ), μετά την αφαίρεση των εξόδων έκδοσης (8 εκ. ευρώ με ΦΠΑ) θα διατεθούν ως εξής:

  • €56 εκατ. ευρώ θα διατεθούν, εντός 30 ημερών από την Ημερομηνία Εκδόσεως, για την ολική αποπληρωμή του από 20.02.2018 κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου της Εκδότριας ανεξόφλητου υπολοίπου ύψους περίπου €56 εκατ. κατά την Ημερομηνία του Ενημερωτικού Δελτίου (09.07.2021). Η εν λόγω αποπληρωμή δανείου σχετίζεται με την επένδυση στο ακίνητο Καρελά το οποίο έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης και είναι πιστοποιημένο κατά LEED. Σε περίπτωση που κατά την ημερομηνία καταβολής του ποσού πλήρους αποπληρωμής του εν λόγω δανείου το καταβληθέν ποσό είναι χαμηλότερο του ανωτέρω ποσού τότε θα αυξηθεί αντίστοιχα το υπόλοιπο ποσό.
  • το εναπομείναν ποσό ύψους €236 εκατ. ευρώ, θα διατεθεί έως την 31.12.2024 για Πράσινες Επενδύσεις περιλαμβανομένης της πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων που τυχόν υφίστανται και συνδέονται αποκλειστικά με τις Πράσινες Επενδύσεις κατά τον χρόνο ολοκλήρωσής τους.

Τα κεφάλαια από το ομόλογο, έως την πλήρη διάθεσή τους, θα επενδύονται σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου, όπως ενδεικτικά προθεσμιακές καταθέσεις.

Τί δήλωσαν οι πρωταγωνιστές της έκδοσης

O Εκτελεστικός Πρόεδρος ΔΣ & Πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής, κος Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, και ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος ΄Αρις  Καρυτινός, κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Διοίκησης, τα στελέχη της Prodea και τους εκπροσώπους των Συντονιστών Κυρίων Αναδόχων και των Κυρίων Αναδόχων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία διάθεσης της έκδοσης του «πράσινου» Ομολόγου.

Για μία σημαντική ημέρα και μία μεγάλη επιτυχία της PRODEA Investments  έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της PRODEA, κος Άρις Καρυτινός, ευχαριστώντας με την σειρά του όλους όσους κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Ευχαριστίες προς όλους τους εμπλεκόμενους απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Prodea Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα πως σύντομα θα
ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές επιτυχίες της εταιρείας.

TRENDING