REAL ESTATE

Στο σφυρί… 3 εμβληματικά κτίρια γραφείων στο Μαρούσι

Published

on

Το "δαχτυλίδι" της Αττικής Οδού στο Μαρούσι - Πηγή: Αντώνης Νικολόπουλος / Eurokinissi

Στο σφυρί… 3 εμβληματικά κτίρια γραφείων στο Μαρούσι, καθώς η Eurobank επισπεύδει τον πλειστηριασμό τους, με τη συνολική τους αξία να ξεπερνά τα 88 εκατομμύρια ευρώ.

Ο λόγος για τρία ακίνητα που ανήκαν σε εταιρείες συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Λ. Έλληνα και βρίσκονται σε τοποθεσίες – φιλέτο στο Μαρούσι.

Στην καρδιά του επιχειρηματικού κέντρο του Αμαρουσίου, και τα τρία ακίνητα είναι σήμερα μισθωμένα και μάλιστα σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Για όλα υπήρχαν προσημειώσεις υποθηκών τόσο κατά της τελευταίας ιδιοκτησίας από εταιρείες του επιχειρηματία όσο και κατά της προηγούμενης ιδιοκτήτριας, της πάλαι ποτέ κραταιάς Ektasis Development.

Η αναγκαστική κατάσχεση των κτιρίων γραφείων από την Eurobank έγινε τον περασμένο Νοέμβριο και πλέον αυτά βγαίνουν προς πλειστηριασμό τον Ιούνιο.

Βρίσκονται όλα τους κοντά στο “δαχτυλίδι” της Αττικής Οδού και είναι μισθωμένα σε EY (Ernst & Young), ΕΛΠΕ, Bayer Hellas και τον όμιλο Φουρλή.

Τον Ιούνιο, αν και όταν ολοκληρωθούν με επιτυχία οι πλειστηριασμοί, οι νέοι τους ιδιοκτήτες θα αναζητήσουν νέες ευκαιρίες αξιοποίησης, πιθανότατα μέσω της συνέχισης της μίσθωσής τους στους τωρινούς τους ενοίκους.

Η αξία των ακινήτων όπως αποτυπώνεται στις τιμές πρώτης προσφοράς αγγίζει τα 88,3 εκατ. ευρώ.

Ποιά είναι τα 3 κτίρια

Τα ακίνητα βρίσκονται σε περιοχή φιλέτο του Αμαρουσίου, στο επιχειρηματικό κέντρο της περιοχής και πολύ κοντά στο “δαχτυλίδι” της Αττικής Οδού και το Μέγαρο του ΟΤΕ.

  • Τριώροφο κτίριο με τρία υπόγεια, συνολικού εμβαδού 30.000 τ.μ., με τιμή εκκίνησης τα 45,6 εκατ. ευρώ, επί των οδών Χειμάρας και Γραβιάς, στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία των Ελληνικών Πετρελαίων. Ο πλειστηριασμός θα λάβει χώρα στις 30 Ιουνίου 2022.

Το κτίριο που στεγάζει την ΕΛΠΕ στο Μαρούσι – Πηγή: e-auction

  • Κτίριο επιφανείας 13.500 τ.μ. (μαζί με χώρους στάθμευσης και άλλες επιφάνειες) στο οποίο στεγάζεται η Ernst &Young, με τιμή εκκίνησης τα 21,6 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός θα λάβει χώρα στις 30 Ιουνίου 2022.

Το κτίριο που στεγάζει την EY στο Μαρούσι – Πηγή: e-auction

  • Κτίριο, συνολικού εμβαδού 14.000 τ.μ., το οποίο στεγάζει τα γραφεία της Fourlis και της Bayer, με τιμή 21,035 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός θα λάβει χώρα στις 22 Ιουνίου 2022.

Το κτίριο που στεγάζει την Fourlis και την Bayer Hellas στο Μαρούσι – Πηγή: e-auction

Advertisement

TRENDING