ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

Στο σφυρί ακίνητα από γνωστό εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Για την Παρασκευή 23 Ιουλίου ήταν προγραμματισμένοι οι πλειστηριασμοί για 19 ακίνητα στο εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι.

Οι αναρτημένοι στο ηλεκτρονικό σύστημα πλειστηριασμοί αφορούσαν 19 ακίνητα για καταστήματα, επαγγελματικούς χώρους αλλά και επιφάνειες στα parking του εμπορικού κέντρου.

Το συνολικό τίμημα ξεπερνολυσε τα 6,5 εκ. ευρώ.

Η κατάληξη των πλειστηριασμών

Τελικά από τους 19 πλειστηριασμούς, σε αναστολή βρέθηκαν 7 ενώ πραγματοποιήθηκαν κανονικά οι 12.

Από αυτούς, οι 11 έληξαν γρήγορα με τελική τιμή ένα ευρώ πάνω από την αρχική τιμή εκκίνησης.

Ο μοναδικός διαγωνισμός που συγκέντρωσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν το ισόγειο κατάστημα – περίπτερο στο εμπορικό.

Το ιστορικό

Το γνωστό εμπορικό κέντρο, σε απόσταση αναπνοής από τα μεγάλα malls της Lamda στο Μαρούσι (The Mall Athens, Golden Hall) ξεκίνησε ως τμήμα της εταιρείας συμμετοχών της οικογένειας Παπαγεωργίου (που ξεκίνησαν τα αδέρφια Σταύρος και Αλέκος το 1971).

Στην αρχή ως Sanyo Hellas και από το 1998 ως εταιρεία συμμετοχών με το όνομα Τροπαία Συμμετοχική (το όνομα του τόπου καταγωγής τους από την Αρκαδία), η δραστηριότητά τους υπήρξε πολυσχιδής, από ενέργεια και τηλεπικοινωνίες έως real estate και εμπορικά κέντρα.

Από το 2013 ξεκίνησε η σταδιακή συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της εταιρείας, με το κλείσιμο ή την πώληση προβληματικών θυγατρικών.

Κάποια στιγμή ξεκίνησε να βγαίνει από τις τράπεζες σε πλειστηριασμό και το Avenue, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς πουλήθηκαν μερικά μόνο καταστήματα.

Advertisement

TRENDING