ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Στόχος για 20.000 δωμάτια σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα για την Hotelbrain

Published

on

Ilio Mare Seaside Resort - Πηγή: Hotelbrain

Για τη νέα εποχή της Hotelbrain και το στόχο της για 20.000 δωμάτια μίλησε ο Πάνος Παλαιολόγος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, στο Sym.posh!um 2, που έλαβε χώρα την Δευτέρα 13 Μαρτίου.

Η εταιρεία σήμερα μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων κατέχει το 1% του συνολικού αριθμού των ξενοδοχείων της χώρας.

Μέσω του «Plug & Play» μοντέλου ανάπτυξης που εφαρμόζει, εκτιμάται ότι σε έναν ορίζοντα 5ετίας θα έχει υλοποιηθεί ο τελικός στόχος του που είναι να ξεπεράσει τα 20.000 δωμάτια και το 1,5 εκ. μοναδικούς φιλοξενούμενους.

“Βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση του πρώτου και ίσως πιο δύσκολου σταδίου του επιχειρηματικού μας σχεδίου, το οποίο ήταν η απόκτηση ιδίου ξενοδοχειακού προϊόντος μεγάλου όγκου.

Μέσω μακροπροθέσμων μισθώσεων έχουμε ήδη το 1% του αριθμού των συνολικών ξενοδοχείων της χώρας. Διατηρούμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ενώ ταυτόχρονα διαθέτουμε μια πολύ υγιή χρηματοοικονομική δομή με σχεδόν μηδενικό καθαρό δανεισμό και υψηλή ρευστότητα” είπε χαρακτηριστικά ο κος Παλαιολόγος.

“Είμαστε πλέον σε θέση να προσθέτουμε κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων στο χαρτοφυλάκιό των μισθώσεών μας” πρόσθεσε.

Η νέα στρατηγική της Hotelbrain

H νέα στρατηγική στόχευση του Ομίλου HotelBrain επικεντρώνεται στην παροχή ενός οργανωμένου και ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος προς τον τελικό πελάτη του.

Ο κος Παλαιολόγος ανέφερε συγκεκριμένα: «Στρατηγική μας επιδίωξη είναι η διαμόρφωση ενός ευρύτερου οικοσυστήματος, μέσα από στρατηγικές συνεργασίες υψηλών συνεργειών και οικονομιών κλίμακας, το οποίο θα παρέχει «one stop solution» στον εισερχόμενο τουρισμό της χώρας μας, κάτι το οποίο εκτιμώ ότι θα κάνει τη διαφορά.

Βασικές μας επιδιώξεις είναι πρώτον η προσαύξηση της προστιθέμενης αξίας του ομίλου μας στην συνολική συστημική αξία κατανάλωσης (total spending) που κάνουν οι φιλοξενούμενοι πελάτες μας και δεύτερον η παροχή ολοκληρωμένων και αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τον τελικό πελάτη, με στόχο την βελτίωση της αντιλαμβανόμενης αξίας του παρεχόμενου προϊόντος».

“Μέχρι σήμερα ο όμιλος ξεπερνά τους στόχους που βάζει και ο κύκλος εργασιών των ξενοδοχείων που έχει υπό τη διαχείρισή της η HotelBrain είναι άνω των 100 εκατ. ευρώ” τόνισε ο κ. Παλαιολόγος.

“Με φιλοδοξία και μεθοδικότητα ξεκινήσαμε οργανωμένα τη μαζική ενοικίαση ξενοδοχείων και μεταμορφωθήκαμε σιγά σιγά σε αυτό που είμαστε σήμερα. Στο μεγαλύτερο όμιλο σε αριθμό καταλυμάτων και δωματίων της χώρας.

Ήταν μια πολύ δύσκολη πορεία σε μια πρωτοφανή περίοδο που τα είχε όλα: οικονομική κρίση με καταρρεύσεις και κόκκινα δάνεια, απανωτά ρεκόρ τουρισμού, κορονοϊό και υγειονομικά πρωτόκολλα, έλλειψη προσωπικού, υψηλό πληθωρισμό και πόλεμο στην Ευρώπη. Φτάσαμε όμως στο σήμερα, στην αρχή της ελληνικής τουριστικής άνοιξης“, τόνισε ο κος Παλαιολόγος.

Σήμερα η Hotelbrain αποτελεί τον μεγαλύτερο σε αριθμό καταλυμάτων ξενοδοχειακό όμιλο της Ελλάδας, με 95 ξενοδοχεία, περισσότερα από 7.000 δωμάτια σε 39 προορισμούς σε όλη τη χώρα και 2.700 εποχικά εργαζόμενους.

Advertisement

TRENDING