REAL ESTATE

Στόχος το 1 δισ. ευρώ σε αξία χαρτοφυλακίου ακινήτων για την Premia Properties

Published

on

Ιδιαίτερα φιλόδοξοι είναι οι νέοι στόχοι για τα επόμενα 3 έως 5 χρόνια που έθεσε η διοίκηση της Premia Properties κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης.

Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που προέκυψαν από όσα ειπώθηκαν στη συνέλευση: ο στόχος αξίας χαρτοφυλακίου ακινήτων και τα νέα ακίνητα που θα ενταχθούν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και η νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) που θα χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις.

Στόχος το 1 δισ. ευρώ

Αυτή τη στιγμή το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει ακίνητα ύψους 114 εκ. ευρώ και στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2021 να φτάσει τα 200 εκ. ευρώ, ίσως και να τα ξεπεράσει.

Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα 10 έργα ΣΔΙΤ σχολείων που έχει αναλάβει η εταιρεία, που εντάσσονται στον στρατηγικό πυλώνα των επενδύσεων σε ακίνητα κοινωνικού χαρακτήρα (σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία).

Επίσης, ο κλάδος των logistics αποτελεί σημαντικό στρατηγικό πυλώνα της εταιρείας καθώς έχει ήδη 103.00 τ.μ. εγκαταστάσεων αποθήκευσης και μεταφοράς ενώ έως το τέλος της χρονιάς αναμένεται να φτάσουν τις 200.000 τ.μ.. Σε αυτό βοήθησε και αναμένεται να βοηθήσει εκ νέου στο μέλλον και η ΝΟΕ Μεταλλικές Κατασκευές, με την εισφορά ακινήτων της στον κλάδο των logistics στο κεφάλαιο της Premia.

Ο τρίτος στρατηγικός πυλώνας είναι τα εμπορικά ακίνητα big boxes (όπως η πρόσφατη αγορά ακινήτου που στεγάζει μεγάλο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος), καθώς έχουν αξιόπιστους μισθωτές και εγγυημένες αποδόσεις. Όπως σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κώστας Μαρκάζος, “έχουμε πολλούς μισθωτές, μεγάλη διασπορά και παράλληλα υψηλά και μακροχρόνια συμβόλαια”.

Στην 3ετία ο στόχος είναι το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων να ξεπεράσει τα 300 εκ. ευρώ και σε βάθος πενταετίας το 1 δισ. ευρώ.

Η νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. δόθηκε το πράσινο φως προκειμένου να προχωρήσει η νέα, τρίτη κατά σειρά, Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. 

Το ποσό δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αλλά το σίγουρο είναι οτι θα γίνει με εισφορά ακινήτων και μετρητών.

Σύμφωνα με τον κο Μαρκάζο, πέραν της ΑΜΚ θα εξεταστούν και άλλοι τρόποι χρηματοδότησης όπως τα εταιρικά ομόλογα.

Σε θετικό τόνο ήταν και η τοποθέτηση του ελληνοσουηδού επιχειρηματία, Ηλία Γεωργιάδη, μεγαλομετόχου της Premia και ιδιοκτήτη της σουηδικής Sterner Stenhus (η οποία ελέγχει μέρος της Premia Properties).

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κος Γεωργιάδης “το επόμενο βήμα για την Premia είναι η αύξηση που θα κάνουμε και μετά δεν μας σταματάει τίποτα. Θα αγοράσουμε τα ακίνητα που έχουμε προγραμματίσει με καλούς μισθωτές, σίγουρα εισοδήματα στους τρεις τομείς που έχουμε επιλέξει και θα φθάσουμε στους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει”.

Advertisement

TRENDING