REAL ESTATE

Στον αέρα διαγωνισμός για αγορά κτιρίου στη Δυτική Αθήνα – Ποιός φορέας αναζητά ακίνητο

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva

Στον αέρα βρίσκεται διαγωνισμός για την αγορά κτιρίου στη Δυτική Αθήνα.

Πρόκειται για δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για την αγορά ακινήτου που θα χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει το Κέντρο Καινοτομίας στον Τουρισμό.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 06/09/2023 και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 08/09/2023.

Προδιαγραφές ακινήτου

Το ακίνητο θα πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προδιαγραφές:

  • Το προς αγορά κτίριο από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα πρέπει να είναι αυτοτελές και αυτόνομο ικανό να στεγάσει ανάγκες σε γραφειακούς χώρους, ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις του κτιριολογικού προγράμματος σε χώρους κύριας και βοηθητικής χρήσης (υπέργεια και υπόγεια), όπως και τις απαιτήσεις σε αξιοποιήσιμο υπαίθριο χώρο,
  • Τοποθεσία-Περιοχή Αναφοράς: Δυτική Αττική, πλησίον του συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα και Άλσους Αιγάλεω) και συγκεκριμένα εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Αιγάλεω, Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας, και Χαϊδαρίου,
  • Επιφάνεια: Η επιφάνεια του κτιρίου πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 4.000 τ.μ. και 5.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών χώρων με δυνατή απόκλιση ~+/-5%, από τα οποία κατ’ ελάχιστον 2.500 τ.μ. θα αφορούν σε χώρους κύριας χρήσης ανωδομής σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα (εξαιρουμένου του χώρου στάθμευσης), προκειμένου να στεγάσει δομές του Ιδρύματος.
  • Επιπλέον των ανωτέρω επιφανειών (ήτοι επιπλέον των 2.500 τ.μ.) θα περιλαμβάνει, κατ’ ελάχιστον 50 θέσεις στάθμευσης οι οποίες θα ευρίσκονται είτε εντός του υπογείου του κτιρίου, ή/και σε υπαίθριο χώρο του κτηρίου.
  • Λοιπά υποχρεωτικά χαρακτηριστικά ακινήτου:
    • Λαμβανομένου υπόψιν ότι το ακίνητο προορίζεται για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ως αυτές αναλύονται στην παρούσα, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης προσομοιωτικού εργασιακού περιβάλλοντος ξενοδοχείου.
    • Επιπλέον, θα πρέπει το οικόπεδο εντός του οποίου θα βρίσκεται το κτίριο να αφήνει περιθώριο για υπαίθριες θέσεις στάθμευσης, για τον προαυλισμό των χρηστών καθώς και για άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες των χρηστών και των επισκεπτών. Η επιφάνεια του οικοπέδου θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 4.000 τ.μ. και 5.000 τ.μ. με δυνατή απόκλιση ~+/-5%.

Advertisement

TRENDING