Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στον Κοπελούζο το 10% της Senfluga του ΔΕΣΦΑ – Επενδύσεων συνέχεια από τον Όμιλο

Φίλιππος Παναγόπουλος

Published

on

Σωλήνας/αγωγός

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στην ελληνική ενεργειακή αγορά έπειτα και από την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς ποσοστού 10% του μετοχικού κεφαλαίου της SENFLUGA (της εταιρείας που το Δεκέμβριο του 2018 εξαγόρασε το 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ, στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησής του) από τη DAMCO του Ομίλου Κοπελούζου, μετά από τη λήψη όλων των σχετικών εγκρίσεων.

Το τίμημα της συμφωνίας -σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά κατά το προηγούμενο διάστημα, είχε κυμανθεί στα 56 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η μετοχική σύνθεση της SENFLUGA, διαμορφώνεται ως εξής: Snam (54%), Enagás (18%) και Fluxys (18%) και DAMCO (10%)

Υπενθυμίζεται ότι στη SENFUGA που έχει πλέον τον έλεγχο του Διαχειριστή του ελληνικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου, συμμετέχουν οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι Διαχειριστές: Snam (Ιταλία), Enagas (Ιταλία) και Fluxys (Βέλγιο), οι οποίοι είναι επίσης μέτοχοι του TAP.

Με τη σημαντική αυτή κίνηση, ο Όμιλος Κοπελούζου ενισχύει την παρουσία του στον κλάδο της Ενέργειας, στον οποίο άλλωστε δραστηριοποιείται ήδη ενεργά με τη συμμετοχή του στην κατασκευή σημαντικών ενεργειακών project, όπως το εμβληματικό πάρκο του Καφηρέα, καθώς και με τη δρομολόγηση νέων ενεργειακών έργων με αιχμή του δόρατος το περίφημο FSRU Αλεξανδρούπολης, συνολικού κόστους 240 εκατ. ευρώ -που βρίσκεται πλέον σε προχωρημένη ωρίμανση- αλλά και τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής των 622 MW με φυσικό αέριο που σχεδιάζεται επίσης στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, σε μία επένδυση ύψους που θα αγγίξει τα 35ο εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται από την εταιρεία, η επένδυση εκ μέρους της DAMCO είναι το αποτέλεσμα ενός μακρύ και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των δύο μερών και έχει δομηθεί σύμφωνα με τους ίδιους όρους και συνθήκες με την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από την SENFLUGA και σε συμμόρφωση με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο.

Ο Όμιλος Κοπελούζου επισημαίνει επίσης ότι η επένδυση αυτή αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στην ελληνική οικονομία και στον αναβαθμισμένο ενεργειακό ρόλο της χώρας, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα στις αγορές ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες και οι ελληνικοί Όμιλοι επενδύουν στην Ελλάδα.

 

Πηγή: ypodomes.com

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα γενική διευθύντρια στον Όμιλο FDL

bizness.gr

Published

on

Όμιλος FDL

Τον ρόλο της γενικής διευθύντριας του Oμίλου FDL, με έδρα στον Ασπρόπυργο, αναλαμβάνει από τις 7 Φεβρουαρίου 2020 η Γιώτα Σιωρά.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κ. Σιωρά δραστηριοποιείται στο χώρο του Supply Chain και των Logistics για περισσότερα από 25 χρόνια, έχοντας αναλάβει θέσεις ευθύνης σε σημαντικές εταιρείες του κλάδου.

Τον Μάρτιο του 1995 ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία από την Kraft, τον Οκτώβριο του 2006 μετακινήθηκε στην Nestle και τον Οκτώβριο του 2016 στην Froneri ως Operations Director. Είναι κάτοχος Bachelor in Financial Mathematics & Statistics και Master of Science in Mathematics & Operational Research από το Πανεπιστήμιο του Essex.

Ο πρόεδρος Βασίλης Καρακουλάκης και ο διευθύνων σύμβουλος Αχιλλέας Μάμαλης επεσήμαναν ότι η κ. Σιωρά με την εμπειρία και τις γνώσεις της θα ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξη του Ομίλου.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος FDL παρέχει υπηρεσίες που καλύπτουν το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Frigoglass: Αύξηση πωλήσεων της τάξης του 15-16% το 2019

bizness.gr

Published

on

Frigoglass, logo

Η Frigoglass ανακοίνωσε σήμερα ότι, με βάση τα μη ελεγμένα προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα από διοικητική πληροφόρηση και την έως τώρα πληροφόρηση, αναμένει τις πωλήσεις και τα EBITDA του κλάδου επαγγελματικής ψύξης να αυξηθούν κατά περίπου 16-17% και 47-49%, αντίστοιχα, για το έτος 2019.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση αυτή αντικατοπτρίζει επενδύσεις από πελάτες σε επαγγελματικά ψυγεία στην Ευρώπη, καθώς και τις πρωτοβουλίες εξοικονόμησης του κόστους παραγωγής.

Αντίστοιχα, οι πωλήσεις και τα EBITDA του κλάδου υαλουργίας θα αυξηθούν κατά περίπου 11-12% και 17-19%, αντίστοιχα, για το έτος 2019, ως αποτέλεσμα της αύξησης του όγκου πωλήσεων γυάλινων φιαλών και μεταλλικών πωμάτων, καθώς και των πρωτοβουλιών αύξησης των τιμών στην Νιγηρία.

Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις και τα EBITDA του ομίλου αναμένονται να αυξηθούν κατά περίπου 15-16% και 30-32%, αντίστοιχα, για το έτος 2019.

Το ύψος των κεφαλαιακών δαπανών της Frigoglass αναμένεται να διαμορφωθεί σε περίπου 28-30 εκατ. ευρώ για το έτος 2019.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Προστασία από τους πιστωτές της εξασφάλισε η Creta Farms

bizness.gr

Published

on

Creta Farms

Δεκτό έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το αίτημα της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms να απαγορευτεί προσωρινά η λήψη μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης καθώς και η λήψη ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η Creta Farms, στο πλαίσιο της διασφάλισης και προστασίας της δραστηριότητας της είχε καταθέσει στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, στις 25.10.2019, αίτηση για τη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας, σύμφωνα με το άρθρο 106 α’ παρ. 6 του Ν. 3588/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

H απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύει προσωρινά τη λήψη μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης καθώς και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων περιλαμβανομένων της συντηρητικής κατάσχεσης και της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών καθώς και της έκδοσης προσωρινής διαταγής σε βάρος της περιουσίας της εταιρείας για τις υφιστάμενες οφειλές της έναντι του συνόλου των πιστωτών της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

Trending