Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τα 5 νέα ξενοδοχεία της SWOT στην Ελλάδα – Ποιά ανοίγουν το 2022

Παύλος Ρίζος

Published

on

Το νέο 5άστερο Magma Resort Santorini - Πηγή: People Built Environment
Το νέο 5άστερο Magma Resort Santorini - Πηγή: People Built Environment

Πέντε νέα ξενοδοχεία εντάσσει στο χαρτοφυλάκιό της η SWOT στην Ελλάδα, με opening το 2022, ενώ στα σκαριά βρίσκονται και τα μεγάλα πλάνα της εταιρείας για επέκταση με νέες επενδύσεις και σε νέες ευρωπαϊκές αγορές.

Η SWOT Hospitality, από το 2013 έως σήμερα, έχει εξελιχθεί σε κορυφαία εταιρεία του hotel management στην Ελλάδα, έχοντας ήδη στο χαρτοφυλάκιό της σημαντικά ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς στην ηπειρωτική αλλά και νησιωτική Ελλάδα αλλά και συνεργασίες με ξενοδοχειακές εταιρείες – κολοσσούς από το εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται ήδη με εταιρείες όπως η Marriott International, η Hyatt Hotels Corporation και η Nikki Beach Hotels & Resorts ενώ έχει επίσης πιστοποιηθεί ως White Label Operator (WLO) από κολοσσούς όπως η Accor S.A., η Intercontinental Hotels & Resorts και η Leading Hotels of the World.

Ανάμεσα στα 25 ξενοδοχεία που διαχειρίζεται ήδη βρίσκεται το εμβληματικό Nikki Beach στην Αργολίδα, της MHV Mediterranean Hospitality Ventures των Invel Real Estate, Prodea και YODA Group, ενώ ήδη στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας βρίσκεται το πρώτο ξενοδοχείο της Marriott υπό το brand Moxy στην Ελλάδα, το Moxy Patra Marina, ιδιοκτησίας των Prodea – Dimand.

Μάλιστα, εντός του 2022 αναμένεται να προσθέσει ακόμη 5 νέες ξενοδοχειακές μονάδες στην Αθήνα αλλά και εκτός Αττικής, σε Θεσσαλονίκη και νησιά του Αιγαίου.

Τα 5 νέα ξενοδοχεία της SWOT που ανοίγουν το 2022

Ανάμεσα στις νέες ξενοδοχειακές αφίξεις του 2022 που θα προσθέσουν σημαντικά assets στο πορτφόλιο της εταιρείας είναι το δεύτερο ξενοδοχείο Moxy της Ελλάδας, στην περιοχή της Ομόνοιας. Πρόκειται για το Moxy Athens City, στο Σαρόγλειο Μέγαρο, που κατασκευάζει και πάλι το δίδυμο Prodea – Dimand. Το νέο ξενοδοχείο θα ανοίξει τις πύλες του το Μάρτιο του 2022.

Επόμενη πόλη στην οποία κάνει είσοδο η SWOT είναι η Θεσσαλονίκη. Μετά την Αθήνα και την Πάτρα, η πρώτη ξενοδοχειακή άφιξη της SWOT στην πόλη είναι το νέο Monasty by Autograph Collection, της Marriott. Το νέο ξενοδοχείο θα είναι το πρώτο υπό διεθνές brand που θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη, είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας Μηχανική Περιβάλλοντος και θα ανοίξει τις πύλες του τον Ιούλιο του 2022, στην πλατεία Αριστοτέλους, αναβαθμίζοντας το συνολικό τουριστικό προϊόν της πόλης.

Εκτός των urban ξενοδοχείων της, η εταιρεία θα εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της νέα ή ανακαινισμένα ξενοδοχεία σε Σαντορίνη, Μύκονο και Ρόδο.

Στη Σαντορίνη θα ανοίξει το πρώτο θέρετρο της Hyatt στα ελληνικά νησιά, με το όνομα Magma Resort Santorini, the Unbound Collection by Hyatt. Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας της οικογένειας Παπακαλιάτη, θα ανοίξει τις πύλες του το Μάιο του 2022.

Στη Μύκονο, ανοίγει τον Ιούλιο του 2022 το νέο Yi Mykonos, της ORA Hospitality, στην περιοχή της Ελιάς, ιδιοκτησίας του ομίλου Sawiris, ενώ στη Ρόδο, θα λειτουργήσει τη νέα τουριστική σεζόν το ξενοδοχείο Lindian Village Rhodes, της Zetland Capital,  υπό τη διαχείριση της SWOT, ενώ θα δρομολογηθεί το πλήρες rebranding του με στόχο το 2023 να ενταχθεί σε διεθνές hotel brand.

Τα πλάνα επέκτασης σε νέους κλάδους & αγορές

Τρεις είναι οι βασικοί πυλώνες της περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας τα επόμενα χρόνια, όπως επισήμαναν σε πρόσφατη εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων πρότζεκτ της εταιρείας, τα ισχυρά πρόσωπα στο τιμόνι της, ο Πρόεδρος της εταιρείας, Στέλιος Κουτσιβίτης και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Πάνος Κωνσταντινίδης.

Αφενός η εταιρεία θα στοχεύσει στην μετατροπή της σε ένα one-stop shop στον ξενοδοχειακό κλάδο και αφετέρου θα επεκταθεί προσεκτικά σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές αλλά και στον τομέα των συνεπενδύσεων για νέες ξενοδοχειακές μονάδες.

Στο πρώτο σκέλος, η SWOT επενδύει στην κάλυψη της ανάγκης πολλών διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων αλλά και ιδιοκτητών / επενδυτών για management operators. Σε αυτό το πλαίσιο θα διευρύνει τις δραστηριότητές της μέσω ενοικίασης επώνυμων ξενοδοχειακών μονάδων, που θα τις διαχειρίζεται όχι απλά ως management αλλά και ως ενοικιαστής, υπό την πλήρη ευθύνη της.

Επιπλέον, θα επενδύσει με ποσοστό μειοψηφίας σε νέες αναπτύξεις ξενοδοχείων εντός και εκτός Ελλάδας. Έτσι, η εταιρεία δε θα συμμετέχει απλά ως manager ή ενοικιαστής των ξενοδοχείων αλλά και ως συνιδιοκτήτης τους μαζί με τους βασικούς επενδυτές. Ήδη βρίσκεται στα σκαριά η πρώτη αντίστοιχη κίνηση, η οποία αναμένεται να εξελιχθεί την προσεχή 3ετία και θα αποτελέσει βασικό πυλώνα στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας.

Τέλος, τα πλάνα της SWOT περιλαμβάνουν και την επέκταση στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη. Ενώ και άλλες χώρες βρίσκονται στο ραντάρ της εταιρείας (όπως η Τουρκία), εντούτοις τα άμεσα σχέδια προσανατολίζονται σε αυτές τις αγορές όπου παρατηρείται η τάση οι επενδυτές να αναπτύσσουν νέα πρότζεκτ ξενοδοχείων, για τα οποία στη συνέχεια αναζητούν αξιόπιστους hotel managers & operators, για να τα λειτουργήσουν.

Με τις νέες προσθήκες και επενδύσεις για το 2022, η εταιρεία θα διαθέτει χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων με συνολικά 2.000 δωμάτια, συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ, και τζίρο που θα αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ ετησίως.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ16 ώρες ago

“Πράσινο φως” στο έργο επέκτασης του Utopia Blu στην Κω – Πώς θα αυξηθεί η δυναμικότητά του σε 136 κλίνες

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ17 ώρες ago

Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων δρομολογείται στη Βόρεια Κέρκυρα

Πηγή: Premia Properties
Χωρίς κατηγορία18 ώρες ago

“Πράσινο φως” για τη διπλή ξενοδοχειακή επένδυση της Premia Properties στην Κω

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL18 ώρες ago

Σε ποιές περιοχές των Βορείων Προαστίων επενδύουν σε νέα οικιστικά έργα οι μεγάλοι όμιλοι

Ξενία Κοζάνης - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ18 ώρες ago

Παράταση έως τις 25 Νοεμβρίου στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ξενία Κοζάνης

Mercure Patras Astir - Πηγή: Accor
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ18 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η επένδυση 10 εκατ. ευρώ για τη “μεταμόρφωση” του ξενοδοχείου Αστήρ στην Πάτρα σε Mercure Patras Astir – Γιατί επενδύει στην πόλη η Vassilicos House of Hospitality

REAL ESTATE2 ημέρες ago

Με αύξηση κερδοφορίας έκλεισε το 9μηνο για την BriQ Properties – Ποιές οι προοπτικές έως τέλος του 2026

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχείο στην Καλλιθέα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Χανιά - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων “στα σκαριά” στα Χανιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Τo Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι - Πηγή: COSMOTE
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

Τα 3 νέα έργα γραφείων της Telekom Estate σε Πατησίων, Πάτρα και Ιλίσια – Στα 1,3 δισ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε όλη την Ελλάδα

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων δρομολογείται στην Καλλιθέα – Σε ποιό σημείο θα γίνει

Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

H νέα “εποχή” του Titania στην Πανεπιστημίου και το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της H Hotels Collection στη Ρόδο

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Πέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα

Πήλιο - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/ EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στο Νότιο Πήλιο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Ξενία Βυτίνας - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Νέα εποχή για το Ξενία Βυτίνας – “Πράσινο φως” για τη μετατροπή του σε 5άστερο ξενοδοχείο

To ακίνητο της Telekom Estate στην οδό Πατησίων - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ7 ημέρες ago

Telekom Estate: έτοιμες οι μελέτες για το μεγάλο project γραφείων στην Πατησίων – Σύντομα η κατασκευή

KERANIS Residences - Πηγή: Mercan Greece
RESIDENTIAL4 ημέρες ago

Πώς αλλάζουν την αγορά κατοικίας στον Πειραιά οι δύο μεγάλες οικιστικές επενδύσεις – Ποιές εταιρείες επενδύουν

Fairmont Chania Resort - Πηγή: Accor
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ανοίγει το 2029 το νέο 5άστερο Fairmont Chania Resort – Πώς προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία της επένδυσης

Το νέο κέντρο logistics της Trastor στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Karpathios Development
LOGISTICS2 εβδομάδες ago

Γιατί επενδύει σε υποδομές logistics η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές σχεδιάζει νέα έργα αποθηκών

Άποψη της πλατείας Μητροπόλεως - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στην Πλατεία Μητροπόλεως σχεδιάζει η MHV – Ποιό ακίνητο θα “μεταμορφωθεί”

Wyndham Residences Piraeus Marina Zeas - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

[VIDEO] Εγκαινιάστηκε το νέο Wyndham Residences στη Μαρίνα Ζέας – Τι αφορούσε η επένδυση 25 εκατ. ευρώ

NEXIS Metamorphosis - Πηγή: A&M Architects
Χωρίς κατηγορία7 ημέρες ago

[VIDEO] Δείτε τη “μεταμόρφωση” του πρώην Εκθεσιακού Κέντρου ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση σε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων NEXIS

The Ellinikon Mall - Πηγή: Lamda Development
VIDEOS1 εβδομάδα ago

[VIDEO] The Ellinikon: πως προχωρά η κατασκευή των μεγάλων κτιριακών έργων στο Ελληνικό

Green Hill Residences (Riviera Hills) - Πηγή: Τεχνική Ολυμπιακή
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Green Hills Residences: προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη οικιστική επένδυση στη Βούλα

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Syndesis Hub: ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση “πράσινων” γραφείων της Ten Brinke στο Ελληνικό

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL4 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890