REAL ESTATE

Κλειδώνουν οι προσφορές για το ακίνητο – φιλέτο στις Γούρνες Ηρακλείου – Τι αφορά το mini – Ελληνικό της Κρήτης

Published

on

Η έκταση της πρώην Αμερικανικής Βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου - Φωτό: ΤΑΙΠΕΔ

Μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για τη διεκδίκηση του ακινήτου του ΤΑΙΠΕΔ στις Γούρνες Ηρακλείου, στην Κρήτη, προκειμένου να εκκινήσει άμεσα και η διαγωνιστική διαδικασία για την ανακήρυξη του πλειοδότη.

Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο ακίνητο συνολικής έκτασης 345.567 τ.μ., μόλις  13 χλμ. από το αεροδρόμιο και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ελληνικών και διεθνών funds, με προηγούμενη και αξιοσημείωτη δραστηριότητα στην εγχώρια αγορά.

Το σχέδιο που προωθείται προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων αλλά και παραθεριστικές κατοικίες, όπως επίσης εμπορικά κέντρα, μαρίνα και ελικοδρόμιο.

Αναφορικά με την άδεια καζίνο που προβλέπεται στο Master plan, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαπραγματευτούν -σε επόμενο στάδιο- τόσο με το Δημόσιο, όσο και με τον παραχωρησιούχο της έκτασης. Διαδικασία που όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει το μοντέλο του Ελληνικού.

Advertisement

TRENDING