ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Θεμελιώθηκε με επισημότητα η στρατηγική τουριστική επένδυση Kilada Hills
Published
6 έτη agoon
By
NewsroomΠραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή θεμελίωσης του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος «KILADA» του Ομίλου «Dolphin Capital» στην Ερμιονίδα Αργολίδας, της πρώτης τουριστικής επένδυσης η οποία εντάχθηκε στο νόμο περί Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) και έλαβε οικοδομική άδεια.
Οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης και Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και oι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, παρέστησαν σήμερα στην τελετή θεμελίωσης. Το έργο είναι ύψους 420 εκατ. ευρώ με 800 θέσεις εργασίας.
Στην τελετή ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, οι γενικοί γραμματείς Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας και Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Ανδριανός και ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος.
Στην ομιλία του ο ‘Αδ. Γεωργιάδης σημείωσε:
«… Η συνάντηση με τον κ. Καμπουρίδη ήταν μία από τις πρώτες που έκανα στο γραφείο μου όταν ανέλαβα την ευθύνη από τον κ. πρωθυπουργό της διοικήσεως του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Μου είπε ότι αν οι υπηρεσίες μας τρέξουν και με το νόμο του fast track μπορέσουμε να εκδώσουμε γρήγορα τις οικοδομικές άδειες, από την πλευρά του υποσχόταν ότι πάρα πολύ γρήγορα θα βάλει τις μπουλντόζες. Δεν ξέρω αν την ώρα που μου το είπε, είχε υπ’ όψιν του ότι θα εγκρίναμε τις άδειες σε 15 μέρες.
Είναι η ταχύτερη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών που έχει γίνει ποτέ στο ελληνικό κράτος τα τελευταία χρόνια. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις υπηρεσίες του υπουργείου που δούλεψαν για αυτή την επένδυση το καλοκαίρι του 2019, ώστε από τη μία να αναδείξουμε το νέο πνεύμα της ταχύτητας το οποίο θέλουμε να περάσουμε και του σεβασμού του χρόνου, των χρημάτων και των ονείρων των επενδυτών και από την άλλη να φύγουμε από την εικόνα μίας Ελλάδας, που το μόνο που κάνει, είναι να φέρνει προβλήματα σε όποιον θέλει να κάνει μία επένδυση».
Ο υπουργός είπε ότι το υπουργείο θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου και θα είναι παρόν «σε κάθε σημείο της διαδρομής που θα χρειαστεί να παρέμβουμε εκ νέου, για την θεραπεία των όποιων τυχόν προβλημάτων παρουσιαστούν»,
Στη συνέχεια, ο υπουργός τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η αλλαγή του τουριστικού μοντέλου της χώρας. «Το ζητούμενο δεν είναι να μετράμε εκατομμύρια αφίξεων, αυτό ούτως ή άλλως έχει ένα όριο, πάνω από το οποίο οι υποδομές της χώρας δεν αντέχουν, αλλά να έχουμε τουρισμό υψηλού επιπέδου και υψηλής ποιότητας» όπως είπε.
Ο ίδιος σημείωσε ότι έργα σαν αυτό, που όχι μόνο δεν σταματούν αλλά προχωρούν και επιταχύνονται, είναι η καλύτερη ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της Ελλάδος για τα χρόνια που έρχονται.
Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης σημείωσε: «Μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες για την παροχή υψηλής ποιότητας τουρισμού βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής που θέλουμε να υλοποιήσουμε για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Το συγκρότημα “Kilada”, αποτελεί υπόδειγμα μιας διαφορετικής φιλοσοφίας για την τουριστική ανάπτυξη».
Ο ίδιος πρόσθεσε:
«Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που υπηρετεί την εθνική τουριστική βιομηχανία όπως το Kilada, που θεμελιώθηκε σήμερα. Καλή επιτυχία!».
Ο υφυπουργός Ν. Παπαθανάσης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «κανένα σπουδαίο έργο δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του. Δηλαδή, κανένα έργο, καμία μεγάλη επένδυση, δεν μπορεί να αφεθεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας».
Επομένως, συνέχισε, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από την πρώτη στιγμή, στάθηκε κοντά σε όλα τα μεγάλα έργα.
«Εκείνο το οποίο πρέπει να κάνουμε και πρέπει να συνεχίσουμε, παρότι έχουμε κάνει βηματισμό αρκετά σημαντικό, είναι να κόβουμε τον θανάσιμο εναγκαλισμό της ελληνικής γραφειοκρατίας και αν το πετύχουμε αυτό, πολλά έργα σαν και αυτό θα ξεκινήσουν και η Ελλάδα θα έχει μία τελείως διαφορετική εικόνα παντού» τόνισε ο υφυπουργός.
Ο Μ. Καμπουρίδης είπε: «Πρόκειται για την πρώτη τουριστική επένδυση που εντάχθηκε στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων και την πρώτη που άρχισε να υλοποιείται. Η επένδυση στο σύνολο της θα υπερβεί τα 400 εκατ. ευρώ και είναι το τέταρτο μεγάλο έργο που κατασκευάζει ο όμιλος Dolphin Capital στην Ελλάδα, μετά το Amanzoe, το Nikki Beach και το One & Only στην Τζιά.
Και τα τέσσερα αυτά έργα είναι πρωτοποριακά και συμβαδίζουν με τον στόχο του ομίλου μας, που ήταν πάντα οι υψηλού επιπέδου αναπτύξεις, σε συνεργασία με παγκοσμίου εμβελείας σχεδιαστές και brands, που σέβονται το περιβάλλον και αναδεικνύουν την Ελλάδα.
Στις δύσκολες αυτές μέρες που είμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα εμπόδια και που όλα είναι υπό αμφισβήτηση, εμείς επενδύουμε στη ποιότητα και στην υποδομές που θα υπερισχύσουν».
Μετά την τελετή θεμελίωσης, ο κ. Γεωργιάδης, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, έκανε την εξής δήλωση (on camera):
«Η επένδυση στην Κοιλάδα είναι η πρώτη επένδυση που αδειοδοτήσαμε με τις νέες διαδικασίες fast track, σε διάστημα λιγότερο των 15 ημερών.
Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει καταστεί έτσι κεντρική αδειοδοτική αρχή για όλες τις στρατηγικές επενδύσεις και το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε με την εδώ παρουσία μας, είναι ότι πλέον οι επενδυτές θα ξέρουν ότι θα βρίσκουν εύκολες λύσεις και δεν θα ταλαιπωρούνται από τη συνήθη ελληνική γραφειοκρατία.
Θέλω αν ευχαριστήσω τη Dolphin για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στην Ελλάδα και να μεταφέρω τις ευχές του πρωθυπουργού, ο οποίος θα ήθελε να είναι παρών αλλά ανειλημμένες υποχρεώσεις τον κράτησαν στην Αθήνα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
You may like
-
Ο χάρτης των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Κρήτη – Ποιά νέα τουριστικά projects δρομολογούνται από τα Χανιά έως το Λασίθι
-
“Πράσινο φως” σε τριπλή ξενοδοχειακή επένδυση στη Σάμο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
“Πράσινο” για νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας
-
Σε νέο στάδιο αδειοδοτικής ωρίμανσης περνά η στρατηγική τουριστική επένδυση PHĀEA στη Νότια Κρήτη
-
Θεσμοθετήθηκε το νέο Χωροταξικό για τον Τουρισμό – Τι αλλάζει για τις ξενοδοχειακές επενδύσεις και ποιές οι 5 κατηγορίες τουριστικής ανάπτυξης
-
Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στη Σκιάθο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει
Ο χάρτης των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Κρήτη – Ποιά νέα τουριστικά projects δρομολογούνται από τα Χανιά έως το Λασίθι
“Πράσινο φως” σε τριπλή ξενοδοχειακή επένδυση στη Σάμο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
“Πράσινο” για νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας
Ολοκληρώθηκε το NEXIS στη Μεταμόρφωση – Πώς το πρώην ΕΚΕΠ έγινε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων 21.000 τ.μ.
Σε νέο στάδιο αδειοδοτικής ωρίμανσης περνά η στρατηγική τουριστική επένδυση PHĀEA στη Νότια Κρήτη
Θεσμοθετήθηκε το νέο Χωροταξικό για τον Τουρισμό – Τι αλλάζει για τις ξενοδοχειακές επενδύσεις και ποιές οι 5 κατηγορίες τουριστικής ανάπτυξης
[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό
Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στη Σκιάθο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει
Ο νέος χάρτης των διεθνών ξενοδοχειακών brands στην Ελλάδα – Τα openings και τα projects της επόμενης περιόδου
Τα έργα που θα κρίνουν την ανάπτυξη των εταιρειών real estate στην Ελλάδα έως το 2030
Ποιά 3 ανενεργά στρατόπεδα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα θα αξιοποιηθούν για νέες κατοικίες
“Άλμα” 50% στην ζήτηση ακινήτων για εξοχική κατοικία στην Ελλάδα από ΗΠΑ και Καναδά το 2026
Νέο masterplan για 5.000 στρέμματα στον Ελαιώνα “στα σκαριά” – Τι θα αλλάξει γύρω από τον Βοτανικό και τι προβλέπεται για οικιστικές αναπτύξεις
Στην ΕΚΤΕΡ το mega έργο 101 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του 5άστερου Infinity Six Senses Porto Heli
Ποιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
Σε στάδιο ωρίμανσης 4 από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα
Νέος κύκλος ξενοδοχειακών deals και αναβαθμίσεων στη Ρόδο – Ποιοι όμιλοι επενδύουν στο νησί
11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις 5 αστέρων σε νησιά αλλά και ηπειρωτική Ελλάδα
“Στα σκαριά” νέο έργο αναβάθμισης ξενοδοχείου σε 5 αστέρων στη Λέσβο
Ο νέος χάρτης των διεθνών ξενοδοχειακών brands στην Ελλάδα – Τα openings και τα projects της επόμενης περιόδου
[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει
[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα
[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια
20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει
[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα
TRENDING
-
RESIDENTIAL2 εβδομάδες agoΠοιά 3 ανενεργά στρατόπεδα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα θα αξιοποιηθούν για νέες κατοικίες
-
REAL ESTATE5 ημέρες ago“Άλμα” 50% στην ζήτηση ακινήτων για εξοχική κατοικία στην Ελλάδα από ΗΠΑ και Καναδά το 2026
-
REAL ESTATE6 ημέρες agoΝέο masterplan για 5.000 στρέμματα στον Ελαιώνα “στα σκαριά” – Τι θα αλλάξει γύρω από τον Βοτανικό και τι προβλέπεται για οικιστικές αναπτύξεις
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΣτην ΕΚΤΕΡ το mega έργο 101 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του 5άστερου Infinity Six Senses Porto Heli
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΠοιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν







