ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τμηματικά έως το 2025 θα ολοκληρωθεί το νέο City Resort της Noval Property στην Πειραιώς

Published

on

Το ακίνητο στην Πειραιώς 252

Τμηματικά έως το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το νέο City Resort στην οδό Πειραιώς, από τη Noval Property που θα υλοποιήσει τη μεγάλη επένδυση 152 εκατ. ευρώ στον Ελαιώνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Παναγιώτης Καπετανάκος δήλωσε σε πρόσφατη παρουσίαση της εταιρίας ότι η συγκεκριμένη επένδυση στην Πειραιώς 252 στον Ελαιώνα, όπου η εταιρία διαθέτει βιομηχανικά ακίνητα του ομίλου Viohalco «θα σηματοδοτήσει τη δημιουργία μίας μεγάλης γειτονιάς τέχνης και πολιτισμού».

Η ανάπλαση και η αναμόρφωση των χώρων αποσκοπεί στη δημιουργία γραφείων, κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων, πολιτιστικών χώρων αλλά και χώρων τεχνολογίας – έρευνας και αποθήκευσης 56.700 τ.μ.

Ο διευθύνων σύμβουλος συμπλήρωσε ότι στόχος για το βιομηχανικό συγκρότημα είναι «ένας σύνθετος τουριστικός, πολιτιστικός, συνεδριακός, εμπορικός και επιχειρηματικός πόλος με βιώσιμο χαρακτήρα, διατηρώντας την παράδοση και στοχεύοντας ευρύτερα και στη δημιουργία ενός πολιτιστικού πόλου μητροπολιτικής εμβέλειας, που θα αναζωογονήσει την ευαίσθητη αλλά και προνομιακή από πλευράς θέσης περιοχή του Ελαιώνα».

Η επένδυση αυτή είναι ωστόσο ένα μέρος μόνο από το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου το οποίο αγγίζει τα 316 εκατ. ευρώ και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί κατά 30% από τα κεφάλαια του “πράσινου” ομολόγου που εξέδωσε και του οποίου η δημόσια προσφορά διήρκησε από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Αναφορά έγινε από τον κ. Καπετανάκο και στο κόστος των υλικών κατασκευής το οποίο ανεβαίνει αισθητά και το οποίο όπως δήλωσε “παρακολουθεί” όπως και το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τα ελληνικά ακίνητα.

Όσον αφορά την στρατηγική της εταιρίας, η διοίκηση ανέφερε ότι οι άξονες της στρατηγικής είναι αρχικά η ανάπτυξη του ιδίου χαρτοφυλακίου το οποίο ήδη έχει ακίνητα κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Η ενεργητική διαχείριση του χαρτοφυλακίου του ομίλου αποτελεί επίσης σημαντικό άξονα της στρατηγικής της εταιρίας.

Στο θέμα της “πράσινης” ανάπτυξης η Noval έχει ήδη φροντίσει ώστε το 21,1% του χαρτοφυλακίου της εταιρίας να είναι “πράσινο” και σύμφωνο με τα κριτήρια της ESG.

Όσο για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι στόχος του ομίλου Viohalco είναι η εισαγωγή της θυγατρικής στο Χρηματιστήριο μέσα στο 2022, η οποία είναι εδώ και 2 έτη ΑΕΕΑΠ.

Το “βαρύ” πλάνο επενδύσεων της Noval

Η Noval Property είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη εγχώρια Επενδυτική Ακινήτων με 43 ακίνητα. Από αυτά, σημαντικό asset αποτελεί το εμπορικό River West καθώς και το “The Orbit” στη Λ. Κηφισίας, το ΙΚΕΑ στον Κηφισό, το Wyndham Grand Hotel και το εμπορικό κέντρο Mare West στην πόλη της Κορίνθου.

Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει το νέο γραφειακό συγκρότημα με το όνομα “The Grid” στο Μαρούσι καθώς και βιομηχανικούς χώρους logistics αξίας 10 εκατ. ευρώ.

Επίσης, περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση κτιρίου στην οδό Αρδήτου, στο Μετς, 33.480 τ.μ. ύψους 8 εκατ. ευρώ, σε χώρο γραφείων και διαμερισμάτων και ένα νέο κτίριο γραφείων στο Μαρούσι στην οδό Χειμάρας 16 20.175 τ.μ.

Τέλος, βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή η διαδικασία απόκτησης νέων ακινήτων γραφείων, διαμερισμάτων και χώρων αποθήκευσης, συνολικής αξίας αξίας 85 εκατ. ευρώ.

Advertisement

TRENDING