ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
UPS: Ανακοίνωσε απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή
Published
6 έτη agoon
By
NewsroomΗ UPS ανακοίνωσε απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,11$ για το πρώτο τρίμηνο του 2020 και προσαρμοσμένα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή 1,15 $. Τα αποτελέσματα της εταιρείας επηρεάστηκαν αρνητικά από την αναστάτωση που προκάλεσε στη δραστηριότητα των πελατών η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού.
Η UPS ορίζεται από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ως επιχείρηση που παρέχει κρίσιμης σημασίας υποδομές και συνεχίζει να λειτουργεί σε όλες τις μεγάλες χώρες, τηρώντας παράλληλα πρόσθετες κανονιστικές απαιτήσεις. Στις ΗΠΑ, η εταιρεία είναι επίσης πρωτοπόρος και ηγείται της προσπάθειας υποστήριξης τόσο του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA), όσο και άλλων ομοσπονδιακών και πολιτειακών φορέων, σε ζητήματα logistics. Από αυτή τη θέση, μάλιστα, η UPS υποστηρίζει τον FEMA και το Project Airbridge – το πρόγραμμα, δηλαδή, που στοχεύει στον εφοδιασμό των νοσοκομειακών μονάδων των ΗΠΑ με υγειονομικό υλικό από τρίτες χώρες- με τη διαχείριση πτήσεων charter σε όλο τον κόσμο. Η UPS έχει παραδώσει εκατομμύρια μέσα ατομικής προστασίας (PPE) για τις ανάγκες του FEMA, σε ειδικό χώρο διανομής.
Επιπλέον, τον Απρίλιο, στο πλαίσιο του Project Airbridge του FEMA και άλλων αποστολών που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη, η εταιρεία πρόσθεσε στα δρομολόγιά της πάνω από 200 πτήσεις για τη μεταφορά κρίσιμων φορτίων με απαραίτητο υλικό προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
«Θέλω να ευχαριστήσω και τους 495.000 ανθρώπους της UPS για τις εξαιρετικές προσπάθειες αξιοποίησης της πλήρους δυναμικής του παγκόσμιου δικτύου μας στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού, διατηρώντας σε κίνηση κρίσιμης σημασίας αγαθά για επιχειρήσεις και καταναλωτές παγκοσμίως», δήλωσε ο David Abney, Πρόεδρος και CEO της UPS. «Ο κόσμος βασίζεται στην UPS περισσότερο από ποτέ, καθώς υποστηρίζουμε τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή αυτής της κρίσης αλλά και τους πελάτες μας με ταχύτητα, ευφυΐα και αξιοπιστία.»
Το πρώτο τρίμηνο του 2020, η εταιρεία υπέστη μετασχηματισμό προ φόρων ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων ή 0,04$ ανά μετοχή μετά το φόρο. Τα προσαρμοσμένα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2019 εξαιρούσαν μια προ φόρων χρέωση 123 εκατομμυρίων δολαρίων ή 0,11 δολαρίων ανά μετοχή μετά φόρου, από χρεώσεις που σχετίζονται με τον μετασχηματισμό.

Συνολικά, για την εταιρεία, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020:
- Τα ενοποιημένα έσοδα αυξήθηκαν στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της αύξησης των αποστολών μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών αλλά και της αυξημένης ζήτησης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.
- Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 965 εκατομμύρια δολάρια. Το προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα ανήλθε σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
- Στα καθαρά έσοδα προέκυψαν αντιξοότητες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, των δεδουλευμένων για την αυτασφάλιση και άλλων παραγόντων.
- Οι προσαρμοσμένες κεφαλαιακές δαπάνες ανήλθαν στα 939 εκατομμύρια δολάρια, για τη βελτίωση του δικτύου.
- Τα μερίσματα ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 5,2%, με τα μερίσματα να παραμένουν υψηλή προτεραιότητα για την εταιρεία.
Δραστηριότητα στις Η.Π.Α.
Η εξέλιξη των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας που εφαρμόστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα ως αποτέλεσμα της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων και αλλαγές στην αλυσίδα εφοδιασμού, με αποτέλεσμα μια άνευ προηγουμένου αλλαγή στο μείγμα πελατών και προϊόντων για το συγκεκριμένο τρίμηνο. Οι αυτοματοποιημένοι κόμβοι και άλλες επενδύσεις της εταιρείας δημιούργησαν κέρδη απόδοσης.
Ωστόσο, αυτά τα οφέλη δεν αντιστάθμισαν τις σημαντικές αντιξοότητες από τον αντίκτυπο που είχε η πανδημία του κορονοϊού στους πελάτες της UPS, σε συνδυασμό με τα υψηλότερα δεδουλευμένα αυτασφάλισης. Η UPS συνεχίζει να προσαρμόζει το δίκτυό της στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον ενώ υποστηρίζει πελάτες αλλά και κρίσιμα κυβερνητικά προγράμματα.
- Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9,3% και ο μέσος ημερήσιος όγκος αυξήθηκε κατά 8,5%, με αύξηση σε όλα τα προϊόντα.
- Ο μέσος ημερήσιος όγκος από αέρος παράδοσης την επόμενη μέρα αυξήθηκε κατά 20,5% – πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο διψήφιων αυξήσεων.
- Τα έσοδα ανά τεμάχιο μειώθηκαν λιγότερο από 1% λόγω αλλαγής στο μείγμα πελατών και προϊόντων.
- Οι εμπορικές παραδόσεις μειώθηκαν ενώ οι παραδόσεις κατ’ οίκον αυξήθηκαν.
- Η αύξηση των αποστολών κατά τη διάρκεια του τριμήνου οφείλεται στους μεγάλους πελάτες.
- Η έγκαιρη απόδοση σε όλα τα επίπεδα εξυπηρέτησης και υπηρεσιών ήταν κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ, σε ένα δυναμικό περιβάλλον.
Διεθνής δραστηριότητα
Ο διεθνής τομέας της UPS δημιούργησε λειτουργικά κέρδη ύψους 551 εκατομμυρίων δολαρίων ή 558 εκατομμυρίων δολαρίων σε προσαρμοσμένη βάση, παρά την αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας. Η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε σωστά για να περιορίσει το κόστος και να αξιοποιήσει ευκαιρίες για πελάτες, καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώθηκε γρήγορα από την Ασία σε άλλα μέρη του κόσμου.
- Ο διεθνής μέσος ημερήσιος όγκος μειώθηκε κατά 1,8%, με μειώσεις στις εμπορικές παραδόσεις.
- Ο όγκος της Κίνας ανέκαμψε τον Μάρτιο, καθώς επιταχύνθηκε η οικονομική της ανάκαμψη, αντισταθμίζοντας τις μειώσεις τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Οι τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, της υψηλής τεχνολογίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου συνέβαλαν θετικά.
- Το διεθνές κόστος ανά τεμάχιο μειώθηκε κατά 0,5%, κυρίως λόγω της επίδρασης του νομίσματος. Επιπλέον, η σημαντική αλλαγή στο μείγμα αντισταθμίστηκε εν μέρει από προσαρμογές στο δίκτυο, για να ευθυγραμμιστεί η δυνατότητα με τα μεταβαλλόμενα εμπορικά πρότυπα.
- Το λειτουργικό περιθώριο ήταν 16,3%. Το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο παρέμεινε ισχυρό στο 16,5%.
Τομέας Supply Chain και Freight
Ο τομέας Supply Chain και Freight δημιούργησε λειτουργικά κέρδη 157 εκατομμυρίων δολαρίων ή 158 εκατομμυρίων δολαρίων από άποψη λειτουργικών κερδών σε προσαρμοσμένη βάση, παρά τις σημαντικές οικονομικές αντιξοότητες από την πανδημία του κορονοϊού. Τα έσοδα επηρεάστηκαν αρνητικά από τις εκτεταμένες μειώσεις της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας. Ο συγκεκριμένος τομέας αναλαμβάνει πολλές ενέργειες για να βοηθήσει τους πελάτες και να βελτιώσει την οικονομική απόδοση καθώς η ζήτηση ανακάμπτει, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης αεροσκαφών charter από την Ασία, της επέκτασης των πελατειακών σχέσεων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της εφαρμογής μέγιστων προσαυξήσεων, όπου απαιτείται.
You may like
-
Με αυξημένα έσοδα και κέρδη μπήκε το 2024 για την Trade Estates – Οι νέες επενδύσεις & τα openings
-
Αυξημένα έσοδα από μισθώματα και κέρδη για την Trade Estates το 2023
-
Με κέρδη έκλεισε η Intercontinental International το 2023
-
Με αυξημένα κέρδη και έσοδα κλείνει το 9μηνο 2023 ο Όμιλος Reds
-
Ελληνικό & malls “απογειώνουν” τα οικονομικά αποτελέσματα της Lamda
-
Ξεπέρασε τα 2,5 δισ. ευρώ η αξία των επενδύσεων σε ακίνητα της Prodea – Σε θετική τροχιά έσοδα & κέρδη το 2023
Νέα θυγατρική από τον ΟΛΠ για περαιτέρω επέκταση σε έργα logistics
Το ιστορικό κτίριο γραφείων στη Χρήστου Λαδά 3 πούλησε η ehret+klein – Παραμένει η ΔΕΗ μισθωτής
Προεγκρίθηκε νέα ξενοδοχειακή επένδυση στο Λασίθι – Πού θα γίνει
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 3 αστέρων στον Βόλο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Γιατί το 1 εκατ. ευρώ αποτελεί το ψυχολογικό όριο για όσους αναζητούν ακίνητο υψηλών προδιαγραφών στην Αττική
Τα δύο νέα έργα γραφείων της Trastor στο κέντρο της Αθήνας – Ποιά κτίρια θα αναβαθμιστούν
“Πράσινο φως” με αλλαγές για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Σόλωνος
Τα νέα επενδυτικά “στοιχήματα” στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας – Πως η Βουλιαγμένη προσελκύει νέες επενδύσεις real estate
Νέα ξενοδοχειακή επένδυση 5 αστέρων στη νότια Κέρκυρα – Τα σχέδια των Ella Resorts για το Capo di Corfu
“Στα σκαριά” επένδυση για νέα ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων στη Χερσόνησο
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Σύβοτα
Νέα τουριστική επένδυση στην Καλλιθέα – Τι αφορά το νέο ξενοδοχειακό έργο στα Νότια Προάστια της Αθήνας
Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων δρομολογείται στην Καλλιθέα – Σε ποιό σημείο θα γίνει
H νέα “εποχή” του Titania στην Πανεπιστημίου και το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της H Hotels Collection στη Ρόδο
Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην βιομηχανικό ακίνητο της ΑΖΕΛ στον Πειραιά σε Urban Oasis Piraeus με 387 κατοικίες – Ποιά εταιρεία επενδύει
Πέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στο Νότιο Πήλιο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Νέα εποχή για το Ξενία Βυτίνας – “Πράσινο φως” για τη μετατροπή του σε 5άστερο ξενοδοχείο
Telekom Estate: έτοιμες οι μελέτες για το μεγάλο project γραφείων στην Πατησίων – Σύντομα η κατασκευή
Ανοίγει το 2029 το νέο 5άστερο Fairmont Chania Resort – Πώς προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία της επένδυσης
[VIDEO] Δείτε τη “μεταμόρφωση” του πρώην Εκθεσιακού Κέντρου ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση σε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων NEXIS
[VIDEO] The Ellinikon: πως προχωρά η κατασκευή των μεγάλων κτιριακών έργων στο Ελληνικό
[VIDEO] Green Hills Residences: προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη οικιστική επένδυση στη Βούλα
[VIDEO] The Syndesis Hub: ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση “πράσινων” γραφείων της Ten Brinke στο Ελληνικό
[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει
[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Σύβοτα
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΝέα τουριστική επένδυση στην Καλλιθέα – Τι αφορά το νέο ξενοδοχειακό έργο στα Νότια Προάστια της Αθήνας
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες agoΝέο ξενοδοχείο 4 αστέρων δρομολογείται στην Καλλιθέα – Σε ποιό σημείο θα γίνει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα agoH νέα “εποχή” του Titania στην Πανεπιστημίου και το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της H Hotels Collection στη Ρόδο
-
RESIDENTIAL3 εβδομάδες agoΠώς θα μεταμορφωθεί το πρώην βιομηχανικό ακίνητο της ΑΖΕΛ στον Πειραιά σε Urban Oasis Piraeus με 387 κατοικίες – Ποιά εταιρεία επενδύει








