ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

[VIDEO] Ανοίγει ο δρόμος για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ακίνητο της Softex στο Βοτανικό

Published

on

Η περιοχή του Βοτανικού από ψηλά - Πηγή: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Κατεδαφίζεται το εργοστάσιο της Softex στο Βοτανικό και ανοίγει έτσι ο δρόμος για τη μεγάλη επένδυση της Dimand.

Είχε εγκριθεί ήδη η αρχιτεκτονική μελέτη για το έργο ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής είχε η αρχιτεκτονική μελέτη της επένδυσης που αφορά το ακίνητο της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας στην περιοχή του Βοτανικού με σκοπό την έκδοση των οικοδομικών αδειών για την έναρξη του έργου.

Συγκεκριμένα, αφορά την  αλλαγή χρήσης 3 υφιστάμενων κτιρίων βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε γραφεία, προσθήκη 2 επιπέδων εντός υφιστάμενου κέλυφους και ανέγερση νέου ισογείου κτιρίου συνάθροισης κοινού με πατάρι και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

To ακίνητο περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας, στο Βοτανικό, πολύ κοντά στην Ιερά Οδό, τη Λεωφόρο Κηφισού και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το ακίνητο της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας στο Βοτανικό

Τι περιλαμβάνει η μεγάλη επένδυση

H Dimand μέσω της θυγατρικής της IQ Athens είχε συνάψει συμβολαιογραφικό προσύμφωνο για την αγορά των εγκαταστάσεων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας (3 βιομηχανικά κτίρια και θυρωρείο) στο οικοδομικό τετράγωνο 35 του Δήμου Αθηναίων, στην περιοχή του Βοτανικού.

Αυτές βρίσκονται εντός έκτασης με συνολική επιφάνεια 49.34 στρεμμάτων που περικλείεται από τις οδούς Χαρτεργατών, Ιερά Οδός και Αγίου Πολυκάρπου.

Η υπογραφή του οριστικού συμβολαίου αναμενόταν έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2022 με το συνολικό τίμημα να αγγίζει τα 14,22 εκατ. ευρώ.

Η πωλήτρια εταιρεία είχε αναλάβει να προβεί μέχρι την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου σε συγκεκριμένες ενέργειες που αφορούν σε εκκένωση του ακινήτου, σε άρση βαρών επί αυτού, σε έκδοση αδειών κ.ο.κ. 

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία συγκροτήματος μικτής χρήσης με γραφεία και καταστήματα μεταξύ άλλων, συνολικής επιφάνειας περίπου 79.827 τ.μ..

Το συγκρότημα θα είναι βιοκλιματικό και θα πιστοποιηθεί με LEED Gold.

Το ύψος της επένδυσης είναι 159,6 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί κατά 70% από τραπεζικό δανεισμό και κατά 30% από ίδια κεφάλαια της Dimand.

Αυτή τη στιγμή το έργο βρίσκεται σε στάδιο μελέτης και οριστικοποίησης του business plan, με το χρονοδιάγραμμα να μιλά για ολοκλήρωση του έργου στο τέλος του 2025.

 

TRENDING