VIDEOS
[VIDEO] Piraeus Tower: φωταγωγήθηκε ο νέος Πύργος του Πειραιά 12 μήνες πριν την ολοκλήρωσή του
Published
4 έτη agoon
By
NewsroomΛάμψη σκόρπισε για άλλη μια χρονιά ο Πύργος του Πειραιά που φωταγωγήθηκε, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, με στόχο να μεταφέρει χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, “Χριστούγεννα στον Πειραιά, γιορτές στις γειτονιές”.
Σε μία περίοδο που η ενέργεια αποτελεί ευαίσθητο θέμα, ο Πύργος Πειραιά έλαμψε ξανά, με στόχο να χαρίσει αισιοδοξία παραμένοντας παράδειγμα βιωσιμότητας. Φέτος, με απόλυτο σεβασμό στη δύσκολη αυτή κατάσταση που βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, υπήρξε ιδιαίτερη μέριμνα για σημαντικά μειωμένες καταναλώσεις.
Με απαλές χρωματικές εναλλαγές, ο Πύργος Πειραιά, θα στέκει ως το στολίδι του λιμανιού, ενώ 1300 strobe lights θα αστράφτουν σε όλο το εμβαδό του, από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου.
Τα σημεία λάμψης σηματοδοτούν και αφιερώνονται στους ανθρώπους που με κάθε τρόπο έχουν συνεισφέρει στο έργο, σαν τα φωτεινά στοιχεία που με το ταλέντο και τον επαγγελματισμό τους, βοηθούν στο να πάρει ξανά ζωή.
Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος των Piraeus Tower και DIMAND, Δημήτρης Ανδριόπουλος, φωταγώγησαν, το βράδυ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, το κτήριο τοπόσημο σε μία λιτή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο λιμάνι. Παρούσες ήταν και οι κυρίες Andreea Moraru από την EBRD και Τερέζα Μεσσάρη από την PRODEA Investments. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος, κα Μπάγια Αντωνοπούλου.
Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Πύργος του Πειραιά, το κτήριο – σύμβολο της νεότερης ιστορίας της πόλης μας, φωταγωγήθηκε σε ένα μοναδικό υπερθέαμα, μεταδίδοντας τη λάμψη και τη μαγεία των εορτών στον Πειραιά. Ο Πύργος αλλάζει μέρα με τη μέρα, καθώς οι εργασίες στο δεύτερο υψηλότερο κτήριο της χώρας μας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ο Πύργος αναγεννιέται και πιστεύω πως όλοι οι Πειραιώτες το θαυμάζουν, το χαίρονται και νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος γι΄ αυτό. Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά και ο Πύργος, το ξεχωριστό αυτό τοπόσημο της πόλης μας, σηματοδοτεί τα βήματα προόδου που έχει κάνει ο Πειραιάς τα τελευταία 8,5 χρόνια. Η πόλη μας έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική και έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, στην εποχή της εξωστρέφειας, στην εποχή της ανάπτυξης με σχέδιο, σκληρή δουλειά, αλλά κυρίως με όραμα και είναι βέβαιο πως το μέλλον της είναι λαμπρό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ανδριόπουλο, την κα Moraru και την κα Μεσσάρη, τους εκπροσώπους της Dimand, της PRODEA Investments και της EBRD γι΄ αυτή την εντυπωσιακή φωταγώγηση, καθώς και για την ευρύτερη εξαιρετική συνεργασία μας.»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος των PIRAEUS TOWER και DIMAND, κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, ανέφερε: «Είναι η τρίτη χρονιά, φέτος, που κάνουμε αυτή την εκδήλωση, και θέλω να θυμίσω ότι η κατασκευαστική περίοδος ξεκίνησε ακριβώς πριν από δύο χρόνια, με ορίζοντα ολοκλήρωσης σε περίπου ή λιγότερο 12 μήνες από τώρα. Πιστεύουμε ότι ο Πύργος Πειραιά θα είναι ένα επίτευγμα για την πόλη και θα σηματοδοτήσει μια καινούρια εποχή και για άλλα έργα που προγραμματίζει ο Δήμος. Ήδη ο Πειραιάς έχει αρχίσει και παίρνει τη θέση που του ανήκει μέσα στην μητροπολιτική Αθήνα και το λεκανοπέδιο. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σχετικά με το θέμα της ενέργειας, σκεφτόμασταν αν θα έπρεπε, μέσα σε αυτή τη συγκυρία, να φωταγωγήσουμε ξανά το έργο μας. Τελικά, με τον λιγότερο ενεργοβόρο τρόπο πάντα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε, καθότι ο Πύργος δεν φωτίζει μόνο ένα κτήριο, φωτίζει τις καρδιές και τη διάθεση όλων των Πειραιωτών, οι οποίοι κάθε χρόνο μας ζητάνε να αφήσουμε το περισσότερο δυνατό τα φώτα του.»
Από την πλευρά της EBRD, η Διευθύντρια και επικεφαλής για την Ελλάδα και την Κύπρο, κα Andreea Moraru, συμπλήρωσε: «Ο Πύργος του Πειραιά είναι ταυτισμένος με τη νεότερη ιστορία της πόλης και γι’ αυτό, μέσα από το έργο προσδοκούμε να δημιουργήσουμε ένα τοπόσημο αναγέννησης της πόλης που βασίζεται σε χαρακτηριστικά αειφορίας και έχει επίκεντρο την κοινωνία. Το κτήριο που σήμερα φωταγωγείται για να μας γεμίσει ευχάριστα συναισθήματα εν όψει των εορτών ευχόμαστε να δει την ίδια λάμψη και στο μέλλον εκφραζόμενη μέσα από την ικανοποίηση των χρηστών του και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.»
Τέλος, η CFO/COO της PRODEA Investments, κα Τερέζα Μεσσάρη, δήλωσε: «Η φετινή φωταγώγηση του Πύργου του Πειραιά μας δίνει την ευκαιρία να «φωτίσουμε» την πρόοδο ενός από τα πιο εμβληματικά έργα που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή, όχι μόνο στην Αττική, αλλά και σε όλη τη χώρα, του πιο ψηλού βιοκλιματικού κτηρίου που σύντομα θα αποτελεί ένα ξεχωριστό τοπόσημο του Πειραιά, γεμάτο ζωή, αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή».
Φωτισμός και εξοικονόμηση ενέργειας
Ο στολισμός του Πύργου αποτελείται αποκλειστικά από φωτιστικά σώματα διάχυτου φωτισμού τεχνολογίας LED, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μειωμένη κατανάλωση ρεύματος. Ειδικότερα, οι φετινές καταναλώσεις θα κυμανθούν έως 38,20 kW. Επιπλέον, περιορίστηκε η χρονική περίοδος που θα παραμένει το έργο φωτισμένο.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΡΓΟΥ
Concept, καλλιτεχνική επιμέλεια και εκτέλεση παραγωγής: YARD yardathens
Creative Director – Olga Mavroidis
Executive Producer – Dimitris Alexopoulos
Lighting Designer – George Tellos
Lighting Programmer – George Mavronas
Lighting Equipment Meletis Kariotis
Technical Manager – David Allaj
Yard Project Manager – Alexandros Patsis / Aggelika Giannopoulou
Construction Project Manager – Natalis Petrovits
Dimand Executive Manager – Elina Georgiadi
Photo Credits: Nikos Daniilidis, Eurokinissi
You may like
-
Προς αξιοποίηση ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ κοντά στην Ομόνοια – Τι αφορά ο διαγωνισμός
-
Αγορά κατοικίας: οι νέες τάσεις στις τιμές πώλησης κατοικιών στα Νότια Προάστια της Αθήνας το 2026
-
“Στα σκαριά” τρία νέα ξενοδοχεία DoubleTree by Hilton στην Ελλάδα – Ποιες άλλες επενδύσεις προχωρά η Nova Constructions
-
The Ellinikon: παραδόθηκε ο πρώτος εμπορικός χώρος στη Riviera Galleria – Πώς προχωρά το The Ellinikon Mall
-
Από το Κεφαλάρι και την Πολιτεία έως την Εκάλη και τις οικογενειακές γειτονιές της Κηφισιάς – Τι δείχνουν οι τάσεις για αγορά κατοικίας ανά περιοχή
-
Ενοίκια: που κινούνται οι τιμές ενοικίασης κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας το 2026 – Δείτε παραδείγματα
Νέο ξενοδοχείο στα “σκαριά” στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης – Τι περιλαμβάνει το έργο
Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων δρομολογείται στη Δρυό της Πάρου
Πολεοδομικό “πράσινο φως” για τη νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στο Λιτόχωρο
Επεκτείνεται στην Κρήτη η Hilton – Άνοιξε το νέο ξενοδοχείο ÉRA Hotel Heraklion στο κέντρο της πόλης
Προς αξιοποίηση ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ κοντά στην Ομόνοια – Τι αφορά ο διαγωνισμός
Αγορά κατοικίας: οι νέες τάσεις στις τιμές πώλησης κατοικιών στα Νότια Προάστια της Αθήνας το 2026
Διπλή διάκριση για το Elounda Hills στα International Property Awards 2026
Θετικά προχωρά το 2026 για τα τέσσερα εμπορικά κέντρα της Lamda Development σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Ποιό mall ξεχώρισε σε επιδόσεις
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην πόλη της Κω
“Στα σκαριά” τρία νέα ξενοδοχεία DoubleTree by Hilton στην Ελλάδα – Ποιες άλλες επενδύσεις προχωρά η Nova Constructions
The Ellinikon: παραδόθηκε ο πρώτος εμπορικός χώρος στη Riviera Galleria – Πώς προχωρά το The Ellinikon Mall
Σε διαγωνισμό ακίνητο 354 στρεμμάτων στη Λάρισα για τουριστική επένδυση με αυτοκινητοδρόμιο και ξενοδοχείο
Πώς θα αναβιώσει και θα γίνει 5άστερο το ιστορικό ξενοδοχείο «Ελικών» στη Λιβαδειά
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ερμού – Ποια εταιρεία προχωρά την επένδυση
Προχωρά με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027 το μεγάλο έργο αναβάθμισης του Athenaeum InterContinental
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ηλεία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Πώς αλλάζουν την αγορά κατοικίας στον Πειραιά οι δύο μεγάλες οικιστικές επενδύσεις – Ποιές εταιρείες επενδύουν
Τι αλλάζει στο Project VORIA στο Μαρούσι με την ωρίμανση του σχεδιασμού – Πώς αναδιοργανώνεται το νέο 5άστερο ξενοδοχείο MGallery
Νέο αδειοδοτικό βήμα για τη μεγάλη επένδυση της Intracom στα Κουφονήσια – Τι σχεδιάζει στο Άνω Κουφονήσι
“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχείο στην Καλλιθέα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
[ΦΩΤΟ] Δείτε πώς θα γίνει το νέο mega mall στο The Ellinikon
[VIDEO] Εγκαινιάστηκε το νέο Wyndham Residences στη Μαρίνα Ζέας – Τι αφορούσε η επένδυση 25 εκατ. ευρώ
[VIDEO] Δείτε τη “μεταμόρφωση” του πρώην Εκθεσιακού Κέντρου ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση σε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων NEXIS
[VIDEO] The Ellinikon: πως προχωρά η κατασκευή των μεγάλων κτιριακών έργων στο Ελληνικό
[VIDEO] Green Hills Residences: προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη οικιστική επένδυση στη Βούλα
[VIDEO] The Syndesis Hub: ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση “πράσινων” γραφείων της Ten Brinke στο Ελληνικό
[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει
[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο
TRENDING
-
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 ημέρα agoThe Ellinikon: παραδόθηκε ο πρώτος εμπορικός χώρος στη Riviera Galleria – Πώς προχωρά το The Ellinikon Mall
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΣε διαγωνισμό ακίνητο 354 στρεμμάτων στη Λάρισα για τουριστική επένδυση με αυτοκινητοδρόμιο και ξενοδοχείο
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα agoΠώς θα αναβιώσει και θα γίνει 5άστερο το ιστορικό ξενοδοχείο «Ελικών» στη Λιβαδειά
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ερμού – Ποια εταιρεία προχωρά την επένδυση
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΠροχωρά με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027 το μεγάλο έργο αναβάθμισης του Athenaeum InterContinental












