Connect with us

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Vodafone Ελλάδας: Νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ έως το 2024

bizness.gr

Published

on

Εταιρεία Vodafone

Νέο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο και θα ολοκληρωθεί έως το 2024 ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης, κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Πρόκειται για ένα νέο επενδυτικό πλάνο το οποίο θα κινηθεί σε τρεις κυρίως τομείς:

«Δίκτυα οπτικών ινών και 5G, εμπλουτισμό περιεχομένου στη Vodafone TV και παροχή υπηρεσιών νέας γενιάς και ενδυνάμωση του Vodafone Business και του IoT innovation». Επιπλέον, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανακοίνωσε και αναπτυξιακό έργο 40 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών για διασύνδεση νησιών. Το μεγαλύτερο μέρος αφορά την σύνδεση της Αττικής με Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Κω, Ρόδο και Κρήτη με καλώδιο μήκους 610 χλμ, καθώς και σύνδεση της Κέρκυρας με την ηπειρωτική χώρα με καλώδιο 30 χλμ.

«Το 2019-2020 αποτέλεσε για την Vodafone Ελλάδος μια ισχυρή χρονιά», όπως σημείωσε ο κ. Μπρουμίδης, με τα έσοδα από υπηρεσίες να καταγράφουν αύξηση 3%, ενώ τα συνολικά έσοδα να αυξάνονται κατά 2%. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του γκρουπ, τα συνολικά έσοδα στη χώρα μας διαμορφώθηκαν στα 958 εκατ. ευρώ, τα έσοδα από υπηρεσίες έφτασαν τα 884 εκατ. ευρώ, ενώ το EΒΙTDA διαμορφώθηκε στα 304 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 4,5%. Πλέον, οι πελάτες της σταθερής τηλεφωνίας της εταιρείας αγγίζουν τις 945.000, ενώ οι συνδρομητές στην τηλεοπτική πλατφόρμα Vodafone TV έφτασαν τις 125.000. Ανέφερε ακόμη πως η εταιρεία, το διάστημα 2015-2019, προχώρησε σε επενδύσεις για υποδομές 590 εκατ. ευρώ (κινητή, σταθερή, καταστήματα προϊόντα, υπηρεσίες κλπ.

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση της φινλανδικής Rewheel η οποία διενεργήθηκε με εντολή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο κ. Μπρουμίδης σημείωσε ότι «το να κάνει κανείς benchmarking τιμών ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες, αγορές και καταναλωτικές συνήθειες είναι δύσκολη υπόθεση και απαιτεί την κατάλληλη εμπειρία και εργαλεία. Στην αγορά της Ελλάδας για παράδειγμα, υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των nominal τιμών που αναφέρονται στα site των παρόχων από τις τιμές που πληρώνει εντέλει ο καταναλωτής μετά τις εκπτώσεις που συνήθως εφαρμόζονται. Γι’ αυτό και μελετώντας κανείς το συγκεκριμένο πόνημα διαπιστώνει αρκετές ανακρίβειες και βλέπει συμπεράσματα που δεν είναι ακριβώς αληθή». Σε ό,τι αφορά τον «τέταρτο παίκτη», ο οποίος σύμφωνα με την μελέτη της φινλανδικής εταιρείας θα συνέβαλε στο να μειωθούν οι τιμές, ο κ. Μπρουμίδης ανέφερε ότι και υπήρξε στο παρελθόν και ετοιμάζεται να υπάρξει στο μέλλον.

«Στα 20 χρόνια πορείας στην αγορά των τηλεπικοινωνιών δεν έχω αντιληφθεί κάποια εταιρεία να έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να μπει στην κινητή και να μην της δόθηκε άδεια» σημείωσε χαρακτηριστικά. Όσο για ενδεχόμενη μείωση της φορολογίας, η οποία σύμφωνα με τους παρόχους συμβάλλει στις υψηλές τιμές της κινητής, ο κ. Μπρουμίδης ανέφερε ότι δεν γνωρίζει κάτι περαιτέρω από την αναφορά του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκη το φθινόπωρο, ότι «υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση». Ωστόσο, ανέφερε ότι η Vodafone ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για μείωση των τιμών, έχει διπλασιάσει τα data στα διαθέσιμα πακέτα της, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό την τιμή των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Πανδημία κορονοϊού

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone αναφέρθηκε και στην πανδημία του κορονοϊού και τα νέα δεδομένα που αυτή δημιουργεί στην καθημερινότητά μας. Τόνισε πως το δίκτυο της Vodafone ανταποκρίθηκε επαρκώς, υπήρξαν κάποια μικρά προβλήματα στην αρχή, και πρόσθεσε πως το διάστημα του lockdown είχαμε αύξηση της τάξης του 92% στις υπηρεσίες φωνής και αύξηση 53% στη χρήση του Internet. Επίσης, σημειώθηκε θεαματική αύξηση στην Vodafone TV, στην οποία η κατανάλωση περιεχομένου αυξήθηκε κατά 142%. Η αύξηση αυτή, σε συνδυασμό με τον τεχνολογικό εμπλουτισμό της πλατφόρμας ο οποίος θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, φέρνουν την τηλεοπτική πλατφόρμα της εταιρείας πιο κοντά στον στόχο των 200.000 χρηστών έως το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους. Να θυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε και την αποκλειστική της συνεργασία με το HBO αριθμεί περί τους 125.000 χιλιάδες συνδρομητές.

Ωστόσο όμως, όπως είπε, η οικονομική αυτή κρίση που φέρνει η πανδημία δεν θα μπορέσει να αφήσει ανεπηρέαστες της τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, λέγοντας πως αν και δεν θα δεχθούν μεγάλο πλήγμα θα χαθούν έσοδα από το roaming λόγω του δραματικά μειωμένου αριθμού τουριστών που θα επισκεφτούν την χώρα μας. Επισήμανε πως την περίοδο του lockdown είχαμε τη μαζική υιοθέτηση νέων τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

«Εφεξής κάθε μέρα που περνάει, θα φέρνει όλο και περισσότερη τεχνολογία παντού. Η ζήτηση για υψηλότερες ταχύτητες είναι συνεχής. Η Vodafone βρίσκεται στην καρδιά της ψηφιακής κοινωνίας και μέσα από τα δίκτυα και τις τεχνολογίες της συμβάλλει σε ένα καλύτερο αύριο για όλους, στηρίζοντας παράλληλα τις ευάλωτες ομάδες που πλήττονται αυτή τη στιγμή περισσότερο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις δράσεις της εταιρείας καθ΄όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, αυτές κινήθηκαν στην προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων, τη διασφάλιση της απρόσκοπτης επικοινωνίας για όλους, τη διάθεση λύσεων για εργασία και εκπαίδευση από απόσταση, τη συμπαράσταση σε επιχειρήσεις που πλήττονται, τη στήριξη της κοινωνίας και διευκόλυνση της επικοινωνίας και ψυχαγωγίας από το σπίτι, καθώς και τη συμβολή στην προσπάθεια της πολιτείας για αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Προχωρούν γοργά τα έργα στο νέο Piraeus Retail Park στο Φάληρο – Δείτε φωτό

bizness.gr

Published

on

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του νέου εμπορικού πάρκου στο Φάληρο από την ολλανδική εταιρεία επενδύσεων ακινήτων, Ten Brinke.

Το νέο εμπορικό πάρκο κατασκευάζεται στο οικόπεδο που στέγαζε την ΒΙΣ (Βιομηχανία Συσκευασιών Α.Ε.) έως το 1997, στη συμβολή της οδού Πειραιώς με τη Λεωφόρο Κηφισού, στο Νέο Φάληρο, ακριβώς απέναντι από το εμπορικό συγκρότημα που στεγάζει το Leroy Merlin, τον Κωτσόβολο και το Jumbo.

Δείτε το στάδιο στο οποίο βρίσκονται τα έργα στις παρακάτω φωτογραφίες που δημοσίευσε η Ten Brinke.

Το προφίλ της επένδυσης

Το εμπορικό πάρκο θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 14.800 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.), εκτός του υπογείου που θα είναι επιφάνειας περίπου 10.143 τ.μ. και δεν προσμετράται στον συντελεστή δόμησης.

Στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) αναφέρεται πως ο σχεδιασμός προβλέπει 3 όγκους, οι οποίοι περιλαμβάνουν υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο καθώς και φυτεμένο δώμα. Έναν όγκο προς τη δύση, τετραγωνικού σχήματος περίπου, και έναν προς την ανατολή- προς την παρακηφίσια οδό- ορθογωνικού σχήματος, σχεδόν παράλληλου με την οδό.

Οι δύο αυτοί όγκοι ενοποιούνται μέσω μιας περίπου «τριγωνικής διαμπερούς στοάς» η οποία είναι προσπελάσιμη από τον άξονα βορρά – νότου, δηλαδή από την οδό Πειραιώς και την οδό Θεσσαλονίκης δημιουργώντας έτσι το ισόγειο το οποίο έχει συνολικό εμβαδό τα 7.640 τ.μ.

Στο ισόγειο βρίσκονται εμπορικά καταστήματα, ένα κατάστημα μεικτών χρήσεων τροφίμων και ποτών, καθώς και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο πρώτος όροφος συνολικού εμβαδού τα 7.112 τ.μ. θα περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο υπόγειο περιλαμβάνονται χώροι στάθμευσης κατά κύριο λόγο.

Προβλέπεται δε και ένα ανεξάρτητο κατάστημα διώροφο προς την οδό Πειραιώς, μπροστά από το ανατολικό ορθογώνιο κτίριο.

Συνολικά, στο εμπορικό πάρκο θα γίνουν 11 καταστήματα και ένα μεγάλο super market. Κατά πάσα πιθανότητα, το supermarket θα είναι της αλυσίδας ΑΒ καθώς στο παρελθόν έχει ήδη αναπτύξει και άλλα καταστήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας.

Continue Reading

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Οι 3 νέες επενδύσεις σε κτίρια γραφείων στο Μαρούσι

bizness.gr

Published

on

Παρά την πανδημία, κανονικά ή έστω με μικρές καθυστερήσεις προχωρούν τα έργα στις 3 νέες μεγάλες επενδύσεις σε σύγχρονα κτίρια γραφείων στο Μαρούσι.

Η περιοχή είναι γνωστό εξάλλου ότι αποτελεί τον πόλο έλξης για τις μεγάλες εταιρείες και έχει αναδειχθεί πλέον σε επιχειρηματικό κέντρο της Αθήνας. Οι τρεις νέες επενδύσεις αναμένεται να αναζωπυρώσουν τη ζήτηση στην περιοχή.

Με την πανδημία και την οικονομική κρίση που αυτή έφερε, υπήρξε αμφιβολία για το αν χρειάζονται πλέον οι μεγάλες εταιρείες τόσους μεγάλους χώρους γραφείων ή αν η τηλεργασία θα καθιερωθεί.

Παρά την αρχική στάση αναμονής των επιχειρήσεων, τόσο αυτών που ήθελαν να μετεγκατασταθούν σε νέους σύγχρονους χώρους όσο και αυτών που επενδύουν σε ακίνητα, προχωρούν αρκετά σημαντικά έργα και αναμένεται να δούμε αν τα σύγχρονα κτίρια γραφείων θα προσελκύσουν και άλλα επενδυτικά κεφάλαια εν μέσω της κρίσης.

H κατασκευαστική δραστηριότητα στο Μαρούσι ωστόσο καλά κρατεί.

Τα 3 νέα σύγχρονα κτίρια γραφείων στο Μαρούσι

Το πρώτο κτίριο, ίσως και το μεγαλύτερο στην περιοχή, είναο το νέο κτίριο στις οδούς Φραγκοκλησιάς, Αιγιαλείας και Κοσμά Αιτωλού. Η επένδυση αφορά την κατασκευή ενός νέου 5ώροφου κτιρίου, με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Θα έχει ανωδομή 7.000 τ.μ., επιπλέον 7.000 τ.μ. σε υπόγειους και βοηθητικούς χώρους καθώς και περίπου 200 θέσεις πάρκινγκ. Την κατασκευή του έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ για λογαριασμό της Prodea Investments ενώ τη διαχείριση του πρότζεκτ έχει αναλάβει η Arbitrage Real Estate.

Το νέο κτίριο που κατασκευάζει η Prodea στο Μαρούσι

Το δεύτερο κτίριο κατασκευάζεται λίγο παρακάτω στη Φραγκοκλησιάς, κοντά στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου. Το νέο κτίριο γραφείων θα έχει επιφάνεια ανωδομής 4.000 τ.μ. και υπόγειο πάρκινγκ 100 θέσεων. Τα έργα ξεκίνησαν στο ακίνητο πριν από λίγο καιρό.

Το τρίτο κτίριο βρίσκεται επίσης στην ίδια περιοχή και αποτελεί μια καθαρά ιδιωτική επένδυση για ίδια χρήση. Ο Όμιλος Σαράντη κατασκευάζει ένα νέο υπερσύγχρονο 5ώροφο κτίριο γραφείων περίπου 2.800 τ.μ.. Οι πρώτες εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ το κτίριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021.

Continue Reading

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Κοντά σε συμφωνία με διεθνές brand η Hines για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Κρήτη

bizness.gr

Published

on

To 3άστερο Coral στον Άγιο Νικόλαο - Φωτό: booking.com

Οι νέες διεθνείς συνεργασίες στον κλάδο του τουρισμού στην Ελλάδα καλά κρατούν, παρά την πανδημία. Μια ακόμη σημαντική τουριστική επένδυση στην Κρήτη βρίσκει το δρόμο της με μια -όπως διαφαίνεται- σημαντική διεθνή συμφωνία με ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του hospitality στον κόσμο.

Ο λόγος για το ξενοδοχείο Coral στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη και τον όμιλο Hines που το είχε αγοράσει μαζί με άλλα 4 ξενοδοχεία στην Κρήτη, συμπράττοντας με την Henderson Park.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται ήδη σε φάση πλήρους ανακαίνισης και αναβάθμισης από 3άστερο σε πολυτελές 5άστερο.

Τα νέα αφορούν τη διαφαινόμενη συμφωνία με την Accor, προκειμένου να εντάξει το ξενοδοχείο στο χαρτοφυλάκιό της και μάλιστα κάτω από το brand MGallery. Υπενθυμίζουμε οτι το πρώτο MGallery στην Ελλάδα, το Athens Capital MGallery Collection, του ομίλου Λάμψα, άνοιξε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Σύνταγμα. To Coral αν όλα ολοκληρωθούν αισίως θα είναι το δεύτερο ξενοδοχείο του brand στην Ελλάδα.

Η Accor διαθέτει ήδη χαρτοφυλάκιο 5 ξενοδοχείων στην Ελλάδα: πρώτο και καλύτερο το νέο πολυτελές Athens Capital MGallery Collection στην Αθήνα, το Sofitel Athens Airport στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, το Novotel Athenes και τα δύο νέα ξενοδοχεία υπό το brand Ibis σε Αθήνα και Κρήτη (το Ibis Styles Athens Routes στη Λ. Βουλιαγμένης και το Ibis Styles Heraklion Central στο Ηράκλειο).

Η Hines και τα ξενοδοχεία

Το περασμένο καλοκαίρι ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγοράς των 5 ξενοδοχείων στην Κρήτη, που είχε ανακοινώσει η εταιρεία στις αρχές του έτους. Πρόκειται για ένα σύνολο 67.000 τ.μ. και σχεδόν 1.100 δωματίων, σε παραθαλάσσιες τουριστικές μονάδες στην Κεντρική και Ανατολική Κρήτη.

Αυτά είναι:

  • το 3άστερο Coral στον Άγιο Νικόλαο, 170 δωματίων, του ομίλου Μαμιδάκη
  • το 4άστερο Avra Collection Hermes Hotel, στον Άγιο Νικόλαο, 218 δωματίων, του ομίλου Μαμιδάκη
  • το 5άστερο Apollonia Beach Resort & Spa, στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, 336 δωματίων, της Cyan Group of Hotels
  • το 4άστερο Santa Marina Beach Resort, 208 δωματίων, στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, της Cyan Group of Hotels
  • το 5άστερο Sitia Beach City Resort & Spa, 162 δωματίων, στη Σητεία, της Cyan Group of Hotels

Τα ξενοδοχεία αυτά θα τα διαχειρίζεται η Knossian Group, των Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη.

Επιπλέον, η Hines έχει επεκταθεί στρατηγικά και στον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας, με την απόκτηση του πρώην Ledra, που μεταμορφώθηκε στο πολυτελές Grand Hyatt στη Λ. Συγγρού, το μόλις δεύτερο ξενοδοχείο του διεθνούς brand στην Ευρώπη (μετά από αυτό του Βερολίνου).

Μάλιστα, με την απόκτηση και του κτιρίου του πρώην πολυχώρου σινεμά και διασκέδασης Odeon Starcity, ακριβώς δίπλα, υλοποιεί την επέκταση του Grand Hyatt, ώστε να γίνει το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας, με πάνω από 500 δωμάτια.

Continue Reading
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ4 ώρες ago

Προχωρούν γοργά τα έργα στο νέο Piraeus Retail Park στο Φάληρο – Δείτε φωτό

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ6 ώρες ago

Οι 3 νέες επενδύσεις σε κτίρια γραφείων στο Μαρούσι

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ8 ώρες ago

Κοντά σε συμφωνία με διεθνές brand η Hines για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Κρήτη

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ1 ημέρα ago

To 2022 θα ανοίξει το νέο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας στη Λ. Συγγρού

Εσωτερικά γραφείων
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ποιά μεγάλη εταιρεία εξετάζει την αγορά ολόκληρου του νέου κτιρίου γραφείων στη Λ. Συγγρού

Trastor AEEAP
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ολοκληρώνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Trastor

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Σε εξέλιξη η προετοιμασία για το μεγάλο διαγωνισμό ΣΔΙΤ στο ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ

Ξενοδοχείο
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Εγκρίθηκε από το ΚΕΣΑ η νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στα Χανιά

PASAL Development
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ3 ημέρες ago

Νέα κεφάλαια και επενδύσεις για την Pasal Development – Σε ποιόν κλάδο θα εστιάσει

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ5 ημέρες ago

Κάλεσμα στη Σαουδική Αραβία για τουρισμό και επενδύσεις στην Ελλάδα

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ5 μήνες ago

Νέα προσπάθεια για δημιουργία πίστας Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα – Ποιά περιοχή βρίσκεται στο στόχαστρο

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ4 μήνες ago

Σε εξέλιξη τα έργα στο πρώτο One&Only πολυτελές ξενοδοχείο της Ευρώπης, στην Κέα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ2 έτη ago

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Χρηματοδότηση, Βρυξέλλες και μπουλντόζες για το βόρειο τμήμα Τρικαλα-Εγνατία

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ5 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε τα δύο νέα υπερπολυτελή resorts και γήπεδα golf στο Costa Navarino

Καταναλωτές σε mall
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ2 μήνες ago

Στα σκαριά 4 νέα εμπορικά κέντρα στην Αττική

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ5 μήνες ago

4 εμβληματικά κτιριακά projects στην “Αθηναϊκή Ριβιέρα”

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ1 μήνα ago

Αναμένονται εξελίξεις για τη μεγάλη επένδυση “Cambas Project” στην Παλλήνη

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

Οι 3 νέοι εμπορικοί πόλοι που θα αλλάξουν τη Λεωφόρο Κηφισού

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ1 μήνα ago

[VIDEO] Δείτε το νέο εμπορικό πάρκο “Piraeus Retail Park” της Ten Brinke

Νέα χαρτονομίσματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 μήνα ago

Νέο πρόγραμμα για μη επιστρεπτέα επιχορήγηση σε επιχειρήσεις στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη

Advertisement

Trending