REAL ESTATE

Ολοκληρώνεται το 2024 η νέα επένδυση της Dimand στο Βοτανικό – Ποιό ακίνητο αφορά

Published

on

Η περιοχή του Βοτανικού από ψηλά - Πηγή: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Θέση μάχης… στο Βοτανικό και τη Διπλή Ανάπλαση παίρνει η Dimand με τη νέα επένδυση σε ακίνητο-φιλέτο, που βρίσκεται στα σκαριά.

Στο ακίνητο που ήκμασε μια από τις πιο γνωστές ελληνικές επιχειρήσεις των περασμένων δεκαετιών επιχειρείται να δοθεί νέα ζωή με την υλοποίηση μιας επένδυσης real estate από έναν από τους κορυφαίους παίκτες της αγοράς.

Ο λόγος για το ακίνητο με τις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας, στο Βοτανικό, πολύ κοντά στην Ιερά Οδό, τη Λεωφόρο Κηφισού και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας στην Αθήνα βρίσκονται σε δύο ακίνητα στην περιοχή του Βοτανικού, στο οικοδομικό τετράγωνο 35 και 38.

Στον Ισολογισμό της εταιρείας καταγράφονται πάντως δύο μεγάλα ακίνητα: το ένα, με οικόπεδο 18 στρεμμάτων περίπου και κτίρια συνολικής επιφάνειας 18.954 τ.μ. και το άλλο με οικόπεδο 50 στρεμμάτων περίπου και κτίρια συνολικής επιφάνειας 51.000 τ.μ. (εκ των οποίων 11.000 τ.μ. αναφέρονται ως καμμένα από την πυρκαγιά που έλαβε χώρα στο παρελθόν δύο φορές, το 1994 και το 2015).

Το ακίνητο της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας στο Βοτανικό

Σύμφωνα με δημοσιεύματα. έχουν ήδη ξεκινήσει οι κατεδαφίσεις κτιρίων στο ακίνητο.

Όπως προκύπτει, η έκταση μετά την κατεδάφιση των κτιρίων θα αποτελέσει ένα έτοιμο ακίνητο – φιλέτο για αξιοποίηση.

Οι επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή περιλαμβάνουν τόσο χρήσεις αναψυχής και ψυχαγωγίας όσο και εμπορικά καταστήματα και κατοικίες.

Oι περισσότεροι νέοι χώροι θα αφορούν κτίρια σύγχρονων γραφείων ενώ δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο κατασκευής οικιστικών συγκροτημάτων.

Η επένδυση αναμένται να έχει ολοκληρωθεί το 2024.

Πάντως, το πρότζεκτ αφορά μια ακόμη περίπτωση αστικής ανάπλασης και όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψιν ο πρόεδρος και CEO της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, η εταιρεία πιστεύει στις αστικές αναπλάσει καθώς μπορούν να αλλάξουν τελείως τις περιοχές στις οποίες λαμβάνουν χώρα.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το Piraeus Port Plaza, τμήμα της μεγάλης αστικής ανάπλασης που συνεχίζεται ακόμη στην περιοχή του Παπαστράτου στον Πειραιά.

5 ακίνητα – φιλέτα στο Βοτανικό αναμένουν μεγάλες επενδύσεις με τη Διπλή Ανάπλαση

Advertisement

TRENDING