Προσφάτως η υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής άναψε «πράσινο φως» για τη μετατροπή κατοικίας σε boutique ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.
Πρόκειται για ακίνητο που βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως 32 στο κέντρο της πρωτεύουσας, ιδιοκτησίας της Myli’s Apartments O.E.
Μιλώντας στο bizness.gr, εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε πως το εν λόγω ακίνητο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο boutique 4 αστέρων, δυναμικότητας 20 κλινών, ενώ θα περιλαμβάνει 5 σουϊτες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Myli’s Apartments έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς για την έκδοση των οικοδομικών άδειών. Ενώ, έχει υποβάλει αίτηση στις υπηρεσίες δόμησης προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι οικοδομικές άδειες. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί λίαν συντόμως.
Σκοπός της εταιρείας είναι να ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης από τον επόμενο μήνα με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου το τέλος του 2021.
Τι καθιστά το συγκεκριμένο project διαφορετικό
Το τουριστικό κατάλυμα θα περιλαμβάνει μία μεγάλη σειρά έργων τέχνης, ορισμένα μάλιστα χρονολογούνται από το 1890. Την αποκατάσταση και συντήρηση των έργων θα αναλάβει η καταστευάστρια εταιρεία.
Η απόφαση
H υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατ. Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων ενέκρινε τη μελέτη για την αρχιτεκτονική και στατική μελέτη αποκατάστασης, εσωτερικών διαρρυθμίσεων, αλλαγής χρήσης από κατοικία σε ξενοδοχείο στους ορόφους και υπαγωγής στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 υλοποιημένων εργασιών στο ισόγειο, στο χαρακτηρισμένο από το ΥΠΠΟΑ ως νεώτερο μνημείο κτήριο επί της οδού Μητροπόλεως 32 στην Αθήνα. ιδιοκτησίας της Myli’s Apartments O.E. και λοιπών συνιδιοκτητών (καταστήματα ισογείου).
Η έγκριση δόθηκε επειδή η προτεινόμενη χρήση είναι απολύτως συμβατή με την αρχική, ιστορική χρήση του κτηρίου και επιπλέον, οι προτεινόμενες επεμβάσεις αντιμετωπίζουν με σεβασμό το κτήριο στο πλαίσιο διατήρησης της αυθεντικότητάς του και στο πνεύμα της σύγχρονης θεωρίας των αποκαταστάσεων, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία, τον σχεδιασμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κτηρίου (τυπολογικά, αρχιτεκτονικά, μορφολογικά).
Επίσης, όπως φαίνεται στη μελέτη συντήρησης των οροφογραφιών-τοιχογραφιών, της ξύλινης κλίμακας, των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, των μαρμάρινων φουρουσιών και των τσιμεντοπλακιδίων, οι προτεινόμενες επεμβάσεις είναι απόλυτα συμβατές με τις αρχές που διέπουν τη Συντήρηση, τον χαρακτήρα του κτηρίου και συμβάλλουν στην αποκατάσταση του μνημείου και την διάσωση των αυθεντικών στοιχείων του που διατηρούνται.