Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

3rd InvestGR Forum 2020: πώς η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις

Newsroom

Published

on

Στο τελευταίο πάνελ της δεύτερης ημέρας των εργασιών του 3rd InvestGR Forum 2020: Greece in the Pole Position, συζητήθηκε κατά πόσον η έννοια του Σκοπού (Purpose) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μπορεί να αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα και τη βελτίωση της εικόνας της ως επενδυτικού προορισμού.

Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον και ασυνήθιστο πάνελ, με θέμα: «State and Corporate Purpose: The new asset of Greece to attract foreign investments» και συντονιστή τον δημοσιογράφο, κ. Απόστολο Μαγγηριάδη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JTI, κ. Victor Crespo, η Franchise Country Director Greece, Cyprus, Malta της The Coca-Cola Company, κα Λίλιαν Νεκταρίου και ο κ. Χρήστος Τσόλκας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Συγγραφέας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε για τη σημασία του Σκοπού στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αναφερόμενος στη συμβολή των μεταρρυθμίσεων στον αστικό ιστό για την προσέλκυση επενδύσεων και έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Σήμερα, η ανάπλαση της Ομόνοιας δημιουργεί τις συνθήκες και βοηθά στη δημιουργία ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης. Άρα, μιλάμε για μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστών. Αυτό επιχειρούμε να κάνουμε, με διάλογο και διαβούλευση, και για τα επόμενα βήματα του Μεγάλου Περιπάτου, αποδεικνύοντας ότι επενδύουμε στις παρεμβάσεις που έχουν πολλαπλά οφέλη».

Στη συνέχεια, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορεί να παίξει η Αθήνα στην προσπάθεια της χώρας να προσελκύσει επενδύσεις, αναφέροντας ως παράδειγμα όσα έγιναν στον Δήμο των Αθηναίων στην περίοδο της πανδημίας: «Η εικόνα της χώρας άλλαξε σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Κι αυτό, γιατί η Ελλάδα επέδειξε διαχειριστική επάρκεια και ικανότητα, μέσα και από τη συνεννόηση των κομμάτων. Η κρίση, όμως, συνέβαλε και ως καταλύτης σε πολλές αλλαγές. Π.χ., στον Δήμο της Αθήνας πήραμε γρήγορα πολλές πρωτοβουλίες, όπως η ψηφιοποίηση υπηρεσιών του Δήμου ή τα έργα οδοποιίας και οι μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας. Άρα, οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην πρωτεύουσα της χώρας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επενδυτικής προοπτικής της», για να καταλήξει: «Το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας είναι ότι η Ελλάδα και η Αθήνα αποτελούν σοβαρό και ασφαλή επενδυτικό προορισμό».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JTI, κ. Victor Crespo, παρουσίασε πώς η εταιρεία του αντιλαμβάνεται τη θέση και τον δικό της Σκοπό στο πλαίσιο του κλάδου των προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, λέγοντας ότι: «Δεδομένου ότι η JTI είναι η 2η εταιρεία στην Ελλάδα και η μοναδική διεθνής εταιρεία με εγχώρια παραγωγή συμβατικών προϊόντων καπνού, συνεισφέροντας κάθε χρόνο περισσότερο από το 2% του συνόλου της είσπραξης φόρων του Δημοσίου, στοχεύουμε στη διαρκή βελτίωση παρέχοντας προϊόντα υψηλής ποιοτικής στάθμης, θέτοντας τους καταναλωτές στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας».

Στη συνέχεια της παρέμβασής του, ο κ. Crespo ανέλυσε πώς η JTI αξιολογεί την επένδυσή της, προ διετίας, στην εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, αναφέροντας ειδικότερα: «Για την JTI, η επένδυση στη ΣΕΚΑΠ αντιμετωπίζεται ως στόχος μακράς πνοής, με τη συνεχή και συστηματική επένδυση για την αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη του εργοστασίου, με αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών».

Καταλήγοντας, ο κ. Crespo περιέγραψε τη συνεισφορά της εταιρείας του στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι στόχοι της JTI συντάσσονται με αυτούς της κυβέρνησης, καθώς συμβάλλουμε στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της βελτίωσης του δείκτη εξαγωγών, εστιάζοντας σε τομείς με προστιθέμενη αξία. Παράλληλα, στηρίζουμε σταθερά και με συνέπεια εδώ και 40 χρόνια την αγροτική επιχειρηματικότητα με την προμήθεια των διεθνούς φήμης ποιοτικών ελληνικών καπνών».

Η Franchise Country Director Greece, Cyprus, Malta της The Coca-Cola Company, κα Λίλιαν Νεκταρίου, εξήγησε πώς η εταιρεία της αντιλαμβάνεται την έννοια του Σκοπού, τονίζοντας ότι: «Η έννοια της ανάπτυξης που συμβάλλει στην κοινωνική ευημερία και στην προστασία του περιβάλλοντος (purposeful growth), συνιστά κάτι πολύ πιο βαθύ και ουσιαστικό από την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Πρόκειται για την άρρηκτη σύνδεση του ρόλου και της λειτουργίας των εταιρειών µε την κοινωνία και τους πολίτες. Για όλους εμάς στην Coca-Cola, η ανάπτυξη με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και το περιβάλλον συνδέεται άμεσα με την ανάγκη της συνεργασίας µε άλλες εταιρείες, την πολιτεία, την κοινωνία και µη κυβερνητικούς οργανισμούς, καθώς μόνον έτσι μπορούν να προκύψουν ουσιαστικές λύσεις στα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, αλλά και ο κόσμος.»

Στη συνέχεια, η κα Νεκταρίου περιέγραψε πώς η Coca-Cola συμβάλλει, σε εθνικό επίπεδο, σε “Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα”, αναφέροντας ειδικότερα: «Πιστεύουμε πως Ένας Κόσμος Χωρίς Απορρίμματα είναι εφικτός. Έτσι, μέσα από την κοινωνική πλατφόρμα “Zero Waste Future”, πραγματοποιούμε δράσεις ανά την Ελλάδα με γνώμονα την παρέμβαση, την εκπαίδευση σε θέματα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας και την αλλαγή συμπεριφοράς των πολιτών απέναντι στα απορρίμματα».

Ακολούθως, η κα Νεκταρίου ανέλυσε πώς ο Σκοπός συνδέεται με την υποστήριξη της κοινωνίας, λέγοντας ότι: «Στην Coca-Cola πιστεύουμε πως κάθε εταιρεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται, και των ανθρώπων που ζουν σε αυτήν. Στο πλαίσιο αυτό, οφείλει να είναι ενεργό και υπεύθυνο μέλος και να βρίσκεται στο πλευρό τους, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα και την ευημερία τους».

Ο κ.Χρήστος Τσόλκας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Συγγραφέας, ανέλυσε πώς αντιλαμβάνεται την έννοια του ευρύτερου Σκοπού, δίνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα επιτυχημένων εταιριών που το επιχειρηματικό τους μοντέλο στηρίζεται ή περιστρέφεται γύρω από τον «σκοπό».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσόλκας παρέθεσε «Διαδρόμους Ευκαιριών», πεδία δηλαδή στα οποία θα μπορούσε η Ελλάδα να εστιάσει και να χτίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ώστε να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, αναφέροντας ειδικότερα την εξ αποστάσεως εργασία ξένων υπηκόων, την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας σε συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή και τη μετεγκατάσταση συνταξιούχων άλλων χωρών μεσαίου και υψηλού οικονομικού προφίλ με προσφορά υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Τσόλκας εξήγησε πώς ένας Εθνικός Σκοπός μπορεί να λειτουργήσει ως γονιμοποιητικό στοιχείο για την αντιστροφή του brain drain, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι ταλαντούχοι που έφυγαν δε θα αργήσουν να επιστρέψουν, αν διαπιστώσουν ότι υπάρχει όραμα, σοβαρός, συνεπής και συστηματικός σχεδιασμός και δράσεις, που καλύπτουν έμπρακτα τις γενεσιουργές αιτίες της φυγής τους. Αξιοκρατία, γρήγορο κράτος, ισχυροί θεσμοί, ευνοϊκή φορολογία για ατομική και συλλογική ανάπτυξη, φρέσκιες ιδέες και, πάνω από όλα, σταθερότητα».

Το 3rd InvestGR Forum 2020: Greece in the Pole Position πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων βιομηχανιών, ενώ σημαντικά ΜΜΕ είναι Χορηγοί Επικοινωνίας.

Οι εργασίες του 3rd InvestGR Forum 2020: Greece in the Pole Position θα συνεχιστούν στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2020.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Κέρκυρα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο έργο ανακαίνισης και επέκτασης ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Λουτράκι - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στο Λουτράκι – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Meravia - Leonardo Limited Edition - Πηγή: SWOT Hospitality
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Επεκτείνεται στη Βόρεια Ελλάδα η Leonardo Hotels & Resorts – Aνοίγει την Πρωτομαγιά το νέο 5άστερο Meravia

Το νέο ξενοδοχείο της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ στην οδό Ζεύξιδος στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στη Θεσσαλονίκη – Πού θα γίνει

Πηγή: ΓΑΙΑΟΣΕ / Υπερταμείο (Growthfund)
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Ξεκίνησε η διαδικασία για την αξιοποίηση των Σταθμών Λαρίσης και Πελοποννήσου – Πώς σχεδιάζεται να αξιοποιηθούν τα ακίνητα

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ3 ημέρες ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα

Aθηναϊκή Ριβιέρα - Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Αθηναϊκή Ριβιέρα VS Βόρεια Προάστια – Δύο περιοχές με διαφορετικό αγοραστικό DNA για κατοικίες

Πήλιο - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/ EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στο Πήλιο

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Προχωρά έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ζάκυνθο

Το πολυώροφο κτίριο στη συμβολή των οδών Παπαστράτου και Αγίου Δημητρίου στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Προς ολοκλήρωση η μεγάλη επένδυση της ZEUS στον Πειραιά – Ποιό εμβληματικό κτίριο κοντά στο λιμάνι “μεταμορφώνεται”

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 ημέρες ago

Παραδίδεται από το Μάρτιο το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό

Το ακίνητο στην οδό Γρ. Λαμπράκη 136 στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέο ξενοδοχείο δρομολογείται στο κέντρο του Πειραιά – Σε ποιόν κεντρικό δρόμο θα γίνει

Το νέο κτίριο με seviced apartments στην οδό Πειραιώς και Γερανίου - Πηγή: Blend Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Ολοκληρώθηκε το νέο κτίριο serviced apartments της Blend Development στην Ομόνοια – Ποιό γνωστό κτίριο μεταμορφώθηκε σε κατοικίες

Το ξενοδοχείο President στη Λεωφόρο Κηφισίας - Πηγή: President Hotel Athens
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

[ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνονται τον Απρίλιο τα έργα ανανέωσης του ξενοδοχείου President στη Λεωφόρο Κηφισίας

Το πολυώροφο κτίριο στη συμβολή των οδών Παπαστράτου και Αγίου Δημητρίου στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Προς ολοκλήρωση η μεγάλη επένδυση της ZEUS στον Πειραιά – Ποιό εμβληματικό κτίριο κοντά στο λιμάνι “μεταμορφώνεται”

Η οδός Αισχύλου στην περιοχή του Ψυρρή - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

Δύο νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει η Fattal – Σε ποιό γνωστό δρόμο θα γίνουν

Το Κτήμα Τατοΐου από ψηλά - Φωτό: Λ. Μάλαμας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Παράταση για το μεγάλο διαγωνισμό για το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι – Ποιά γνωστή εταιρεία real estate θα δηλώσει “παρών”

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ6 ημέρες ago

Με “φουλ μηχανές” για νέες επενδύσεις σε data centers η Ten Brinke – “Στα σκαριά” 4 νέα έργα

Το νέο κτίριο γραφείων MOB1 της Hellenic Properties στο Μαρούσι - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ7 ημέρες ago

Ολοκληρώνεται το έργο γραφείων της Hellenic Properties στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι – Ποιές ακόμη επενδύσεις σε γραφεία υλοποιεί

Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου στο Καρπενήσι - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σε τροχιά αναβάθμισης το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου στην Ευρυτανία με τη δημιουργία ξενοδοχείου

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ3 ημέρες ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

Το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Η νέα επένδυση Voria στο Μαρούσι - Όμιλος Regency
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε πώς προχωρούν τα έργα για το Project VORIA στο Μαρούσι

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και supermarket της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες - Πηγή: Google Maps
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια

Πηγή: Dimand Real Estate
REAL ESTATE2 μήνες ago

[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).