ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Coyote Logistics: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν φορτωτές και μεταφορείς

Published
6 έτη agoon
By
NewsroomΚαθώς ο υπερβολικός κατακερματισμός εξακολουθεί να επηρεάζει την ευρωπαϊκή αγορά οδικών εμπορευματικών μεταφορών – όπου το 50% των φορτωτών συνεργάζεται, κάθε φορά με περισσότερους από 30 μεταφορείς – οι επαγγελματίες στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας έρχονται αντιμέτωποι με τις ανάγκες μιας πολύπλοκης βιομηχανίας. Για να ανταποκριθούν σε αυτές, οι φορτωτές και οι μεταφορείς πρέπει να κατανοήσουν τη δυναμική της αγοράς, γι ‘αυτό και ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (3PL) Coyote Logistics, δημοσιεύει αποκλειστική νέα έρευνα σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας στη σημερινή αγορά.
Με τίτλο «Tech + Humanity: Οικοδομώντας μια Αλυσίδα Εφοδιασμού για Μακροπρόθεσμη Επιτυχία», η μελέτη απαρτίζεται από αποτελέσματα και δεδομένα που προέκυψαν από δύο μοναδικές έρευνες σε φορτωτές και μεταφορείς, μαζί με μια έρευνα στους ίδιους τους πελάτες της Coyote Logistics.
Η έρευνα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τις ερευνητικές εταιρείες MakerStreet (με έδρα το Άμστερνταμ) και Martec (περιφερειακό γραφείο, Φρανκφούρτη) και διερεύνησε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όσοι λαμβάνουν αποφάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, προκειμένου να κατανοήσει την ιδανική ισορροπία μεταξύ της τεχνολογίας και της ανθρώπινης εξειδίκευσης.
Ειδικότερα, οι μελέτες κατέδειξαν ότι, σε μεγάλο βαθμό, οι φορτωτές και οι μεταφορείς αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Το αυξανόμενο κόστος, η αυξανόμενη πολυπλοκότητα, η έλλειψη χωρητικότητας, η ανάγκη για ευελιξία, ταχύτητα και αυξημένη ορατότητα σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων προβλημάτων που προκύπτουν στις οδικές μεταφορές. Έδειξαν επίσης πως, φορτωτές και οι μεταφορείς, πιστεύουν ότι η ιδανική ισορροπία μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπου σε όλα τα μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι 60:40, γεγονός που επιβεβαιώνει τη μακρόχρονη θέση της Coyote Logistics, ότι οι δύο αυτοί παράγοντες πρέπει να συνεργαστούν για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων σε έναν εξελισσόμενο κόσμο.
«Στην Coyote Logistics γνωρίζουμε, μέσω της έρευνας που έχουμε διεξάγει αλλά και μέσω της εμπειρίας μας στην ευρωπαϊκή αγορά οδικών εμπορευματικών μεταφορών ότι η τεχνολογία και η ανθρώπινη τεχνογνωσία είναι απαραίτητα στοιχεία για την μακροπρόθεσμη επιτυχία της εφοδιαστικής αλυσίδας», δήλωσε ο Joel Gard, Head of Europe, Coyote Logistics.
«Από τα ευρήματα της μελέτης, μπορούμε να κατανοήσουμε βαθύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορτωτές και οι μεταφορείς σήμερα σε σχέση με τις εξελισσόμενες τεχνολογίες, γεγονός που μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε καλύτερα και τα δύο μέρη με τις απαραίτητες γνώσεις και τους πόρους που χρειάζονται, προκειμένου να επιτύχουν και να υπερβούν τους επιχειρησιακούς τους στόχους».
Διασφαλίζοντας την ισορροπία
Για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο φορτωτές και μεταφορείς μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, η μελέτη ανέλυσε ποιες 13 απαραίτητες λειτουργίες/ στοιχεία της είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στην ανθρώπινη τεχνογνωσία, ποιες μπορούν να βελτιστοποιηθούν με την τεχνολογία και ποιες απαιτούν συνδυασμό των δυνατοτήτων ανθρώπου και τεχνολογίας. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η ανθρώπινη τεχνογνωσία είναι αναντικατάστατη σε καθήκοντα που σχετίζονται με τη δημιουργικότητα, τη λήψη αποφάσεων και την στρατηγική σκέψη, όπως η επικοινωνία με τους πελάτες και η επίλυση προβλημάτων αποστολής και παράδοσης.
Όσον αφορά στην αυτοματοποίηση, οι φορτωτές και οι μεταφορείς ανέφεραν ότι η τεχνολογία μπορεί να εξυπηρετήσει αποτελεσματικότερα διαχειριστικές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η διαχείριση των αποθεμάτων και οι κρατήσεις αποστολών.
Ωστόσο, ενώ η μελέτη αναδεικνύει πολλές ευκαιρίες ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι ερωτηθέντες δεν εντόπισαν λειτουργίες που εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο αποκλειστικά από την τεχνολογία. Αντ’ αυτού, φορτωτές και μεταφορείς συνηγόρησαν υπέρ μιας ισορροπίας 60:40 μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπινης τεχνογνωσίας στις εργασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας.
«Τα καλύτερα αποτελέσματα προκύπτουν όταν η τεχνολογία και οι ανθρώπινες δυνατότητες συνδυάζονται, σε μια προσπάθεια να προσαρμοστούμε στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς και των καταναλωτών. Κανείς από τους δύο αυτούς παράγοντες δεν μπορεί να σταθεί μόνος», δήλωσε η Christina Bottis, Chief Marketing Officer της Coyote Logistics.
«Η τεχνολογία παρέχει πληροφορίες που είναι κρίσιμες για την οικοδόμηση μιας στρατηγικής για την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ η ανθρώπινη τεχνογνωσία αποτελεί κλειδί για την απελευθέρωση της πραγματικής αξίας των εργαλείων, τη μετατροπή των δεδομένων σε πράξεις για τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη λήψη των βέλτιστων στρατηγικών αποφάσεων για μια επιχείρηση».
Τι σημαίνει αυτό για τους Φορτωτές και τους Μεταφορείς:
Προκειμένου να επιτευχθεί ο ιδανικός συνδυασμός τεχνολογίας και ανθρώπου, οι φορτωτές και οι μεταφορείς θα πρέπει να ξεκινήσουν αξιολογώντας τις υπάρχουσες εφοδιαστικές αλυσίδες, προκειμένου να προσδιορίσουν τις εργασίες στις οποίες μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία και εκείνες στις οποίες μπορεί να συνεισφέρει η ανθρώπινη τεχνογνωσία. Από εκεί και πέρα, οι επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας θα πρέπει να διερευνήσουν τις ευκαιρίες για αύξηση της αποδοτικότητας και να εντοπίσουν τα κενά στην επιχείρηση που μπορούν να καλυφθούν από την τεχνολογία ή τις ανθρώπινες δεξιότητες.
You may like
-
[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
Σε δημόσια διαβούλευση η mega επένδυση logistics στον Ασπρόπυργο – Τι θα περιλαμβάνει το νέο Hull Logistics Park
-
“Πράσινο φως” για το νέο κέντρο logistics της ΜΑΚΙΟΣ στον Ασπρόπυργο
-
Τα 2+2 μεγάλα έργα της Trade Estates – Πότε ανοίγει το επόμενο νέο εμπορικό πάρκο Top Parks στην Κρήτη
-
Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγχώνευση ΟΒ Streem – Βεϊνόγλου
-
“Στα σκαριά” επικαιροποίηση του νομικού πλαισίου για τις επενδύσεις logistics – Πού θα γίνουν 6 νέα μεγάλα κέντρα logistics

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στη Μύκονο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Οι 7 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που προχωρούν στον Πειραιά – Σε ποιά σημεία θα γίνουν και ποιές εταιρείες επενδύουν

Τα 3 έργα “πράσινων” γραφείων που ολοκληρώνει η Noval Property το 2025 – Πώς στοχεύει σε χαρτοφυλάκιο ακινήτων 1 δισ. ευρώ έως το 2030

“Πράσινο φως” για τη νέα Στρατηγική Τουριστική Επένδυση στην Πρέβεζα – Πώς εμπλέκεται ο Δήμος

Ανοδικά κινήθηκε το 2024 η αγορά ακινήτων στη Χαλκιδική – Ποιά ακίνητα προτίμησαν οι επενδυτές και από ποιές χώρες προέρχονται

Μειώνονται οι αυξήσεις στις τιμές διαμερισμάτων στην Ελλάδα το 2025 – Ποιές οι τάσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

“Πράσινο φως” για έργο επέκτασης ξενοδοχείου 4 αστέρων στην Κέρκυρα

Στον Αναπτυξιακό προς χρηματοδότηση η νέα ξενοδοχειακή επένδυση στη Φολέγανδρο

Τα 5+1 σε εξέλιξη μεγάλα έργα real estate της Premia Properties – Σε ποιές περιοχές επενδύει

The Ellinikon: πώς προχωρούν τα μεγάλα οικιστικά έργα και malls – Πού σημειώνονται καθυστερήσεις και γιατί

“Στα σκαριά” νέο μεγάλο έργο ξενοδοχείου και γραφείων στο κέντρο του Πειραιά – Πού θα γίνει

Σε ποιό νησί των Κυκλάδων “μετακομίζει” ο επενδυτικός “πυρετός” για νέα ξενοδοχεία – Ποιά 4 νέα έργα προχωρούν

“Στα σκαριά” νέα τουριστική επένδυση στο Κουκάκι – Ποιό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

Πώς ένα μικρό νησί του Ιονίου προσελκύει μια μεγάλη αλλά ήπια τουριστική επένδυση – Τι θα περιλαμβάνει το Project Anemos στο Μεγανήσι

Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2025 το ήμισυ του “πράσινου” συγκροτήματος γραφείων The Grid στο Μαρούσι – Ποιός θα είναι ο μισθωτής

Piraeus Gate: από το 2026 οι πρώτες παραδόσεις στη μεγάλη επένδυση real estate στην καρδιά του Πειραιά – Ποιές 10 αναπτύξεις περιλαμβάνει

Ανοίγει το καλοκαίρι το νέο ξενοδοχείο Nyx του Ομίλου Fattal στη Θεσσαλονίκη

“Πράσινο φως” σε 3 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία 5 αστέρων – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν

4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις “στα σκαριά” στα Ιόνια Νησιά – Πού θα γίνουν και ποιοί επενδύουν

Από το 2028 ξεκινά η μεγάλη επένδυση της Noval στο ακίνητο – φιλέτο στην Πειραιώς – Ξενοδοχείο, γραφεία και κατοικίες στα πλάνα

[VIDEO] Σε εξέλιξη η μεγάλη οικιστική επένδυση Nea Polis στην Καβάλα – Πώς θα αναβαθμίσει την περιοχή με 7 νέους σύγχρονους οικισμούς με κατοικίες

[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project

[VIDEO] The Ellinikon: “ψήλωσε” και άλλο ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

[VIDEO] Piraeus Gate: πώς θα μεταμορφωθεί μια ολόκληρη περιοχή στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

[VIDEO] Ποιά είναι τα 4 μεγάλα έργα για νέα “πράσινα” κτίρια γραφείων στο Μαρούσι που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στην Λεωφόρο Ποσειδώνος

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

[VIDEO] The Ellinikon: “ψηλώνει” και άλλο ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

[VIDEO] Ξεκίνησε νέα οικιστική επένδυση στη Γλυφάδα η Ten Brinke
TRENDING
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 ημέρα ago
“Στα σκαριά” νέο μεγάλο έργο ξενοδοχείου και γραφείων στο κέντρο του Πειραιά – Πού θα γίνει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago
Σε ποιό νησί των Κυκλάδων “μετακομίζει” ο επενδυτικός “πυρετός” για νέα ξενοδοχεία – Ποιά 4 νέα έργα προχωρούν
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago
“Στα σκαριά” νέα τουριστική επένδυση στο Κουκάκι – Ποιό ακίνητο θα αξιοποιηθεί
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago
Πώς ένα μικρό νησί του Ιονίου προσελκύει μια μεγάλη αλλά ήπια τουριστική επένδυση – Τι θα περιλαμβάνει το Project Anemos στο Μεγανήσι
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago
Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2025 το ήμισυ του “πράσινου” συγκροτήματος γραφείων The Grid στο Μαρούσι – Ποιός θα είναι ο μισθωτής