Connect with us

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Με εγκρίσεις 4 δισ. ευρώ σε έξι μήνες, η Ελλάδα από ουραγός, πρωταγωνίστρια για νέες επενδύσεις

Νίκος Καραγιάννης

Published

on

Πως μπορεί κάποιος να ρίξει την διαδικασία ελέγχου του Αναπτυξιακού Νομου από 2-3 χρόνια σε 2-3 μήνες, πως προσελκύει μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις με πρωτόγνωρους χρόνους εγκρίσεων; Η ανάγκη της χώρας για επενδύσεις είναι γνωστή. Η δεκαετής κρίση άφησε μεγάλες πληγές αλλά άνοιξε και μεγάλες ευκαιρίες για τοποθέτηση κεφαλαίων. Το ίδιο γνωστή, μάλλον διαβόητη, είναι και η γραφειοκρατία που λειτουργεί περισσότερο σαν “διώχτης” παρά σαν προστατευτικό δίχτυ απέναντι στους επενδυτές. Όλοι έχουμε ακούσει ή διαβάσει μια ιστορία για αναμονή ετών ακόμα και δεκαετιών για να ξεκινήσει μία μεγάλη επένδυση στη χώρα.

Αυτή την εικόνα θέλει να αλλάξει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης από τον Ιούλιο και μετά. Σε κάθε ευκαιρία ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει σε κάθε τόνο ότι η χώρα είναι πλέον φιλική σε επενδύσεις και καλεί τους επενδυτές να έρθουν και να διαπιστώσουν αυτή την αλλαγή. Τους πρώτες μήνες, υπήρξε μία διστακτικότητα από την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα μιας και το “κακό όνομα” της Ελλάδας με την δαιδαλώδη γραφειοκρατία είναι ένα εμπόδιο που δύσκολα ξεπερνιέται.

Αυτό όμως όχι δείχνει να αλλάζει μέσα σε αυτούς τους 5 μήνες, αλλά να αντιστρέφεται πλήρως και να μεταφέρει την Ελλάδα από ουραγό και “διώχτη” επενδύσεων σε χώρα με πραγματικά γρήγορες διαδικασίες έγκρισης των επενδύσεων αυτών. Ως επιτυχής θεωρείται η τοποθέτηση του Νίκου Μαντζούφα, μέχρι πρότινως Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ (ο μακροβιότερος με 10 χρόνια στην ίδια θέση) ως Γενικού πλέον Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ.

Η επιτυχημένη πορεία του κ.Μαντζούφα, η γνώση της αγοράς, των δομικών προβλημάτων των επενδύσεων μέσα από τα ΣΔΙΤ βοήθησε στην άμεση συνεργασία με τον υπουργό και την επίλυση προβλημάτων που χρόνιζαν, ειδικά στον τομέα του Αναπτυξιακού Νόμου.

Παρακολουθώντας και αναλύοντας τις ανακοινώσεις του Υπουργείου στον τομέα της ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ ο απολογισμός του δεύτερου εξαμήνου του 2019, είναι επιτυχημένος. Σχεδόν 200 έργα, συνολικού κόστους άνω των 4δισ.ευρώ, εννέα Στρατηγικές Επενδύσεις 2 δισ.ευρώ, έργα-ΣΔΙΤ άνω του 1 δισ.ευρώ και ένταξη σχεδόν 200 επιχειρηματικών σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου αξίας 1,2δισ.ευρώ.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ

Ένα από τα σημεία κλειδιά καταπολέμησης της γραφειοκρατίας στην ευαίσθητη διαδικασία των επενδύσεων είναι ο έλεγχος. Με νομοθέτημα που ψηφίστηκε στο “Επενδύω στην Ελλάδα» το μεγάλο αναπτυξιακό νομοσχέδιο τον Οκτώβριο, και πριν λίγες μέρες εκδόθηκε η ΚΥΑ, ο έλεγχος των επενδύσεων πέρασε σε ορκωτούς λογιστές. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς αυτό αποτελούσε μία μόνιμη πληγή στη διαδικασία ελέγχου. Μέχρι πρόσφατα από μία “δεξαμενή”, ένα μήτρωο στελεχών του Δημοσίου και ιδιωτών, κληρωνόταν μία τριμελής επιτροπή, που έπρεπε να συνεργαστούν. Η δυσκολία συντονισμού πολλές φορές έφτανε στο σημείο, μία επένδυση σε τελικό στάδιο να περιμένει από δύο μέχρι και 3 χρόνια για να μπορέσει ο επενδυτής να λάβει τις διά του νόμου φορολογικές απαλλαγές ή επιδοτήσεις.

Ο έλεγχος γίνεται βάσει του Διεθνούς Λογιστικού Προτύπου 3000 και η εποπτεία γίνεται πλέν από την ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων). Εκτιμάται ότι θα αναλάβουν τον έλεγχο σε πάνω από 4.000 επενδυτικά σχέδια τα επόμενα τρία χρόνια. Ας φανταστεί λοιπόν κανείς 4.000 επενδυτικά σχέδια που πριν έκαναν κανα δυο χρόνο το καθένα, πλέον να ελέγχονται εντός 2-3 μηνών.

“Η ΑΓΟΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ”

“Πρόκειται για κολοσσιαία αλλαγη, η αγορά πανηγυρίζει” σημειώνει στέλεχος της αγοράς. Η εκτίμηση είναι ότι πλέον ο έλεγχος θα διαρκεί περίπου δύο μήνες. Τι σημαίνει αυτό; Η χώρα όχι μόνο ευθυγραμμίζεται επιτέλους με τις πρακτικές ελέγχου άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών, αλλά με βάση τις καλές πρακτικές, πάει ένα βήμα μπρος και γίνεται από τις χώρες με τις ταχύτερες διαδικασίες έγκρισης. “Σε θεσμικό επίπεδο πρόκειται για μία μεγάλη τομή, η χώρα θα δει να έρχονται πολλοί περισσότεροι επενδυτές, που θα βλέπουν την αλλαγή που συντελείται, τις θεσμικές αλλαγές και την αλλαγή νοοτροπίας” καταλήγει η ίδια πηγή.

Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

Τα πρώτα παραδείγματα στην αλλαγή ταχυτήτων είναι απτά. Στο πεδίο των Στρατηγικών Επενδύσεων, είχαμε την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την περίφημη ξενοδοχειακή επένδυση Elounda Hills (φωτό) στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Θεωρείται η ταχύτερη μέχρι τώρα έγκριση ΠΔ καθώς πραγματοποιήθηκε σε λιγότερο από δύο μήνες από την έγκριση της από το ΚΣΔ. Μία δεύτερη αφορά το Blue Iris στη Μύκονο, μία ακόμα τουριστική επένδυση. Εγκρίθηκε στις 20 Δεκεμβρίου από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης και τώρα θα σταλεί στο ΣτΕ και ακολούθως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εφόσον δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο ΣτΕ θα είναι έτοιμο το ΠΔ μέσα στο Φεβρουάριο.

Η ταχύτητα των διαδικασιών ακολουθείται και από τις αποφάσεις του ΣτΕ που εκδίδονται πολύ γρήγορα, αλλά και στην έκδοση του ΠΔ. Όπως παρατηρεί στέλεχος της αγοράς, αυτό οφείλεται και στην θετική συνεργασία των Γενικών Γραμματέων που ουσιαστικά γίνονται ένα σώμα στην προώθηση έργων που πληρούν όλες τις περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές προϋποθέσεις, βοηθώντας την δουλειά των δικαστών.

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι στο επενδυτικό σχέδιο Kilada Hills, κόστους 420εκατ.ευρώ με την έκδοση της οικοδομικής άδειας από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδυσεων και όχι από την τοπική πολεοδομία, αποφεύγοντας μακροχρόνιες διαδικασίες αναμονής και προβλημάτων.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως με τον πρόσφατο Αναπτυξιακό Νόμο, οι ΣΔΙΤ θεωρούνται αυτομάτως Στρατηγικές Επενδύσεις, “τραβώντας” όλα τα ευεργετήματα και τις ταχείες διαδικασίες που πλέον διαθέτουν και αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική. Αυτό αποτυπώθηκε στην μεγαλύτερη μέχρι τώρα συμμετοχή στο διαγωνισμό για το Ultra Fast Broadband με 10 συμμετοχές.Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι οι μεγάλες τομές είναι ο έλεγχος, η ταχεία έγκριση από τα αρμόδια όργανα, ο αυτόκλητος έλεγχος από το ΣτΕ και η γρήγορη έκδοση του ΠΔ.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΞΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Πρόσφατα η Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε έξι έργα Στρατηγικών Επενδύσεων άνω του 1 δισ.ευρώ τα οποία θα ακολουθήσουν τις ίδιες ταχείες διαδικασίες. Στόχος όλων να ενεργοποιηθούν μέσα στο 2020:

  • Ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού, πολιτιστικού, συνεδριακού, ιατρικού, εμπορικού και επιχειρηματικού πόλου στον Ελαιώνα, της εταιρείας «Νοβάλ Πρόπερτυ Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία» (oμίλου Βιοχάλκο), συνολικού προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ.
  • «COSTA NOPIA» της εταιρείας «Cretan Sun and Sea Developments ΑΕ, μέλος του oμίλου Εταιρειών Λεπτός, συνολικού προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ. Η επένδυση της Costa Noria περιλαμβάνει την τουριστική ανάπτυξη συνολικής έκτασης 1130 στρ., στην ευρύτερη περιοχή του Κισσάμου που βρίσκεται στο νομό Χανίων. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει 2 ξενοδοχειακές μονάδες, παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό καταφύγιο σκαφών, αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδο golf.
  • «Cape Tholos» της Τ.Ε.Α.Β. Α.Ε με το διακριτικό τίτλο «Maris Hotels S.A.», του ομίλου Μεταξά, συνολικού προϋπολοσιμού 150 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επενδυτικό σχέδιο σε συνολική έκταση 1.400 στρ. στην περιοχή Θόλος Καβουσίου, στο Λασίθι που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός Παραθεριστικού-Τουριστικού Χωριού, ενός Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και 2 ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικού καταφυγίου.
  • Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της ανάπτυξης φωτοβολταϊκών και αιολικών σταθμών συνολικής ισχύος 177MW των εταιρειών East PV Α.Ε. και Notias S.A. εταιρίες του Γαλλικού oμίλου Total Eren S.A.. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 172 εκ ευρώ. Η επένδυση αφορά την ανάπτυξη συνολικά 16 σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 177 MW στους Νομούς Σερρών και Βοιωτίας.
  • Κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 284 MW της εταιρείας «Consortium Solar Power Systems S.A.», συνολικού κόστους 214 εκατ. ευρώ. Η επένδυση αφορά την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών με συνολική δυναμικότητα ηλεκτρικής ισχύος 284 MW σε 12 περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.
  • Επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης Εμπορικού Κέντρου και Κέντρου Αναψυχής στην Μεταμόρφωση Αττικής της εταιρείας Panita Ltd, συνολικού ύψους 93,5 εκατ. ευρώ. Η επένδυση περιλαμβάνει ένα σύνθετο εμπορικό κέντρο, που θα εγκατασταθεί στους Δήμους Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν την πραγματική επίπτωση αυτών των παρεμβάσεων, παρεμβάσεις που αν επιτύχουν θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση επενδύσεων και του ΑΕΠ της χώρας.
Πηγή: ypodomes.com

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Το κτίριο γραφείων στην οδό Καραγεώργη Σερβίας 8 στην Αθήνα - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ώρες ago

Τα δύο νέα έργα γραφείων της Trastor στο κέντρο της Αθήνας – Ποιά κτίρια θα αναβαθμιστούν

Ακτή Βουλιαγμένης - Πηγή: ΕΤΑΔ
REAL ESTATE2 ώρες ago

Τα νέα επενδυτικά “στοιχήματα” στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας – Πως η Βουλιαγμένη προσελκύει νέες επενδύσεις real estate

Aθηναϊκή Ριβιέρα - Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
REAL ESTATE17 ώρες ago

Ακίνητα υψηλών προδιαγραφών: Τι ακίνητο αγοράζει κανείς με 1 εκατ. ευρώ στην Αττική

Πηγή: Ella Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ23 ώρες ago

Νέα ξενοδοχειακή επένδυση 5 αστέρων στη νότια Κέρκυρα – Τα σχέδια των Ella Resorts για το Capo di Corfu

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ24 ώρες ago

“Στα σκαριά” επένδυση για νέα ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων στη Χερσόνησο

Ιωάννινα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Στα “σκαριά” νέο ξενοδοχείο στα Ιωάννινα – Πού θα γίνει η νέα τουριστική επένδυση

Το masterplan της επένδυσης της Dimand στο πρώην ακίνητο της Softex στον Ελαιώνα - Πηγή: ΜΠΕ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 ημέρα ago

Το πλήρες σχέδιο της Dimand για τη μεγάλη επένδυση γραφείων στο πρώην ακίνητο της Softex στον Ελαιώνα

Kaizen Campus - Πηγή: Prodea Investments
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 ημέρα ago

Ποιές μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα επενδύουν σε νέα σύγχρονα συγκροτήματα γραφείων από το κέντρο της Αθήνας έως τον Πειραιά και το Μαρούσι

KERANIS Residences - Πηγή: Mercan Greece
RESIDENTIAL1 ημέρα ago

Πώς αλλάζουν την αγορά κατοικίας στον Πειραιά οι δύο μεγάλες οικιστικές επενδύσεις – Ποιές εταιρείες επενδύουν

Mercure Patras Astir - Πηγή: Accor
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Εγκαινιάστηκε το νέο ξενοδοχείο της Accor στην Πάτρα – Ποιό γνωστό ξενοδοχείο της πόλης “μεταμορφώθηκε” σε Mercure

Σύβοτα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Σύβοτα

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Νέα τουριστική επένδυση στην Καλλιθέα – Τι αφορά το νέο ξενοδοχειακό έργο στα Νότια Προάστια της Αθήνας

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων δρομολογείται στην Καλλιθέα – Σε ποιό σημείο θα γίνει

Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

H νέα “εποχή” του Titania στην Πανεπιστημίου και το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της H Hotels Collection στη Ρόδο

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην βιομηχανικό ακίνητο της ΑΖΕΛ στον Πειραιά σε Urban Oasis Piraeus με 387 κατοικίες – Ποιά εταιρεία επενδύει

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Πέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα

Πήλιο - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/ EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στο Νότιο Πήλιο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Ξενία Βυτίνας - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Νέα εποχή για το Ξενία Βυτίνας – “Πράσινο φως” για τη μετατροπή του σε 5άστερο ξενοδοχείο

To ακίνητο της Telekom Estate στην οδό Πατησίων - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 ημέρες ago

Telekom Estate: έτοιμες οι μελέτες για το μεγάλο project γραφείων στην Πατησίων – Σύντομα η κατασκευή

Fairmont Chania Resort - Πηγή: Accor
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ανοίγει το 2029 το νέο 5άστερο Fairmont Chania Resort – Πώς προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία της επένδυσης

NEXIS Metamorphosis - Πηγή: A&M Architects
Χωρίς κατηγορία4 ημέρες ago

[VIDEO] Δείτε τη “μεταμόρφωση” του πρώην Εκθεσιακού Κέντρου ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση σε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων NEXIS

The Ellinikon Mall - Πηγή: Lamda Development
VIDEOS6 ημέρες ago

[VIDEO] The Ellinikon: πως προχωρά η κατασκευή των μεγάλων κτιριακών έργων στο Ελληνικό

Green Hill Residences (Riviera Hills) - Πηγή: Τεχνική Ολυμπιακή
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Green Hills Residences: προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη οικιστική επένδυση στη Βούλα

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Syndesis Hub: ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση “πράσινων” γραφείων της Ten Brinke στο Ελληνικό

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL4 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890