Connect with us

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέλουμε να μιλάνε τα έργα, όχι τα λόγια μας

Newsroom

Published

on

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα είχε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πρώτης περιοδείας του εκτός Αττικής, μετά τη μερική άρση των μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι στόχος του είναι να παρακολουθήσει την πρόοδο στα έργα αναβάθμισης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, αφού το πρόγραμμα δράσεων της κυβέρνησης παραμένει ενεργό παρά την πανδημία του Covid-19. Όπως τόνισε, επιδίωξή του είναι η ακριβής τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί και η κυβέρνηση να κριθεί από τα πεπραγμένα της.

«Επανερχόμαστε στον πυρήνα του σχεδίου μας, που δεν είναι άλλος από μία αναπτυξιακή έκρηξη, στηριζόμενη σε επενδύσεις, δημόσιες, ιδιωτικές, συμπράξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο. «Θέλουμε να μιλάνε τα έργα μας και όχι τα λόγια μας και να κρινόμαστε για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας και όχι για τις εξαγγελίες μας», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους δύο αιρετούς και σύσσωμη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας ότι δίχως τη συνεργασία της κυβέρνησης με τις Περιφέρειες και τους Δήμους δεν θα είχε επιτευχθεί η εξαιρετική επίδοση της χώρας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, επιτυχία η οποία τόνωσε σημαντικά την αξιοπιστία της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή.

«Χωρίς τη συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την αυτοδιοίκηση δεν θα μπορούσαμε να είχαμε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο το πιστωνόμαστε όλοι, αλλά πάνω από όλα βοηθάει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της πατρίδας μας, ένα τόσο σημαντικό ζητούμενο στους δύσκολους καιρούς τους οποίους περνάμε», ανέφερε συνομιλώντας με τον Περιφερειάρχη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον τουρισμό, επισημαίνοντας τη σημασία των οδικών εισροών στη Βόρεια Ελλάδα από βαλκανικές χώρες, οι οποίες είχαν επίσης καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Η Βόρεια Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα, καθώς είναι πιο εξαρτημένη από τον οδικό τουρισμό, από χώρες οι οποίες μέχρι σήμερα τα είχαν καταφέρει πολύ καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Κατά συνέπεια δεν μας δημιουργούν ιδιαίτερες επιδημιολογικές ανησυχίες, να μπορούμε να ανοίξουμε τα σύνορα με κάποιους βασικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους και τηρώντας φυσικά πάντα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας», είπε στον κ. Τζιτζικώστα.

Ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε επίσης την προεργασία που είχε γίνει για το άνοιγμα της εστίασης, εφιστώντας όμως την προσοχή των πολιτών, καθώς η χώρα πετύχει πολλά όμως ο ιός δεν έχει ακόμα εξαφανιστεί οριστικά.

«Έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα, σχεδόν περιορίσει κοντά στο μηδέν τα νέα κρούσματα. Όμως ο κίνδυνος πάντα καραδοκεί και η νέα καθημερινότητα, την οποία οραματιζόμαστε έχει και κάποιους διαφορετικούς κανόνες. Άρα, έκκληση και πάλι, τώρα που η εστίαση αρχίζει και δουλεύει και περισσότερος κόσμος θα είναι έξω -όπως πρέπει να είναι- τους βασικούς κανόνες της αποφυγής του συνωστισμού και των πολύ κοντινών επαφών παρακαλούμε, όσο γίνεται, να μπορούμε να τους τηρούμε», δήλωσε κατά τον διάλογο με τον κ. Ζέρβα.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το σταθμό λεωφορείων «Μακεδονία», ξεκινώντας την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Στο σταθμό βρίσκονταν καινούργια λεωφορεία που έχουν ενταχθεί στα δρομολόγια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του σχεδίου που ο ίδιος είχε εξαγγείλει το περασμένο φθινόπωρο, από το βήμα της ΔΕΘ, για την ουσιαστική αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ότι ο στόλος του ΟΑΣΘ αποτελείται πλέον από 350 λεωφορεία, ενώ σχεδιάζεται η απόκτηση ακόμα 180 οχημάτων με νέο διαγωνισμό. Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί ο στόχος για κυκλοφορία 500 λεωφορείων στην Θεσσαλονίκη σε βάθος δώδεκα μηνών, όπως προέβλεπε το κυβερνητικό σχέδιο.

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης στις συγκοινωνίες», σημείωσε ο Πρωθυπουργός. Επισήμανε επίσης ότι, πέραν της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών, οι επενδύσεις που έχουν γίνει δημιούργησαν σχεδόν 400 θέσεις εργασίας, ενώ υπογράμμισε την σημασία της καλής συνεργασίας ανάμεσα στο κράτος και στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με εργαζόμενους και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας. Στην επίσκεψη ήταν επίσης παρόντες ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας και στελέχη του Οργανισμού και του Οργανισµού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του 2019 και τον πρώτο γύρο των εκλογών για την αυτοδιοίκηση. «Νίκη η οποία άνοιξε τον δρόμο και για την εκλογική μας επικράτηση στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου», υπενθύμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Radisson Collection Resort, Σαντορίνη - Πηγή: Radisson Hotel Group
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ29 λεπτά ago

Το Radisson Hotel Group εγκαινιάζει το Radisson Collection Resort στη Σαντορίνη – Πότε αναμένεται να ανοίξει

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ώρες ago

Προχωρά έργο για νέο ξενοδοχείο στην Πάρο – Πού θα γίνει

Ίος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ώρες ago

Νέο ξενοδοχείο στα “σκαριά” στην Ίο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει

Project VORIA - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ8 ώρες ago

Με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2028 ξεκίνησαν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση Project Voria στο Μαρούσι

White Coast Pool Suites - Φωτό: Prodea Investments
LOGISTICS8 ώρες ago

Η επόμενη ημέρα της Prodea μετά τα mega deals – Γιατί στοχεύει σε ξενοδοχεία και logistics και ποιές νέες επενδύσεις δρομολογεί

Sitia Bay Resort - Πηγή: ΙΚΤΙΝΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ8 ώρες ago

Νέα “εποχή” για τη mega τουριστική επένδυση Sitia Bay Resort – Τι θα περιλαμβάνει το έργο και πώς θα προχωρήσει

Sitia Bay Resort - Πηγή: ΙΚΤΙΝΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Υπεγράφη η συμφωνία ΙΚΤΙΝΟΣ – CBE CAPITAL για την αξιοποίηση του ακινήτου στη Σητεία

Άποψη της Αράχωβας - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Eurokinissi
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Ποιά κατηγορία ακινήτων στην Ελλάδα παραμένει “ευκαιρία” με 50% χαμηλότερες τιμές από τα επίπεδα ρεκόρ του 2008

ΜΙΝΙΟΝ - Πηγή: DIMAND
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Έτος δημιουργίας νέας αξίας το 2026 για τη Dimand – Από ποιά μεγάλα έργα real estate θα κάνει exit φέτος και το 2026

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει

Κεφαλονιά - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Στα “σκαριά” 4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο Ιόνιο – Σε ποια νησιά θα γίνουν

Η ανανεωμένη Στοά Αρσακείου - Πηγή: Legendary Food
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες ago

Προς ολοκλήρωση η μεγάλη εμπορική επένδυση στη Στοά Αρσακείου – Ποιοί χώροι έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει

Little Athens Project, Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
REAL ESTATE1 εβδομάδα ago

The Ellinikon: πώς προχωρούν όλα τα μεγάλα κτιριακά έργα – Πότε ολοκληρώνονται τα κτίρια κατοικιών, τα ξενοδοχεία και τα malls

ViOS Autograph Psychiko - - Πηγή: ViOS
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες ago

Σε εξέλιξη έργο για νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στο Ψυχικό – Ποιό γνωστό κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας μεταμορφώνεται

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του νέου έργου γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

Agora Modiano - Φωτό: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ4 ημέρες ago

Αλλαγή “σελίδας” για την ιστορική Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα ανοίξει εκ νέου το 2026 ανανεωμένη

ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Στα “σκαριά” και το δεύτερο κτίριο “πράσινων” γραφείων MOB2 της Hellenic Properties στο Μαρούσι – Προχωρά και το MOB1

Το ιστορικό βιομηχανικό ακίνητο Τεγόπουλου στη Νέα Φιλαδέλφεια που θα αξιοποιηθεί - Πηγή: The Prosperity Group
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

Αλλάζει “χέρια” το ιστορικό βιομηχανικό ακίνητο Τεγόπουλου στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ποιά εταιρεία από την Κύπρο θα υλοποιήσει την μεγάλη επένδυση με κατοικίες και μουσείο

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες ago

Το δικό της πλήρες IKEA αποκτά η Ρόδος – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια

Πηγή: Dimand Real Estate
REAL ESTATE2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει

Conrad Athens The Ilisian - Πηγή: Hilton
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian

Piraeús Gate - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρούν από την Dimand τα έργα κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά

Το νέο Μινιόν, φωταγωγημένο - Πηγή: DIMAND - Φωτογραφίες: ΝΙΚΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ
VIDEOS2 μήνες ago

[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
VIDEOS2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα κτιριακά έργα για τις μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στο Ελληνικό

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η mega επένδυση logistics της ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο

Το νέο κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς μεταμορφώθηκε παλιό κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη

Eleusis Project - Πηγή: Karpathios Development
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).