Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1ο Athens Circular Forum για την Κυκλική Οικονομία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Newsroom

Published

on

Η καρδιά των Κυκλικών Πόλεων “χτύπησε” για πρώτη φορά στο Μέγαρο Υπατία, όπου πραγματοποιήθηκε το 1ο Athens Circular Forum, το οποίο διοργανώθηκε από την ανεξάρτητη οργάνωση ενεργών πολιτών «Symbiosis». Στη συζήτηση για την “κυκλική μετάβαση” των πόλεων έλαβαν 33 διακεκρειμένοι ομιλητές, 17 χορηγοί κι υποστηρικτές, ενώ αθρόα ήταν η συμμετοχή νέων και δημιουργικών πολιτών, κυρίως σπουδαστών και νέων επιχειρηματιών, που έδειξαν ότι η κυκλική οικονομία στην Ελλάδα είναι το μέλλον.

Κεντρικός ομιλητής την πρώτη μέρα ήταν ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο εθνικό πολιτικό διακύβευμα της μετάβασης στην κυκλική οικονομία και στο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο το οποίο διαθέτει η χώρα, ενώ ανακοίνωσε την πρόσφατη νομοθετική εξέλιξη με την εισαγωγή φόρου κυκλικής οικονομίας επί του όγκου των μη προδιαλεγμένων απορριμμάτων. Αμέσως μετά τον Υπουργό, ο Andrei Geica, CEO της Sporos Circular Solutions, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα του πρόσφατου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της πλατφόρμας φορέων κυκλικής οικονομίας στις Βρυξέλλες και επεσήμανε τις κρίσιμες διαστάσεις και χρηματοδοτικές ευκαιρίες του επερχόμενου πλαισίου Ευρωπαϊκής Πολιτικής με τη δημιουργία Ταμείου Κυκλικής Οικονομίας, παρουσιάζοντας παράλληλα τη δράση και τα μελλοντικά σχέδια της Sporos Circular Solutions ως “knowledge partner” του Forum. Προηγουμένως, ο συνεργάτης του Υπουργού και Συντονιστής της Διυπουργικής Ομάδας Έργου Βασίλης Λιόγκας είχε παρουσιάσει την Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία που υιοθέτησε η κυβέρνηση, με έμφαση στις πόλεις.

«Ξεκινάμε από την Αθήνα και την Αττική, με εμπιστοσύνη στους πολίτες, σεβασμό της φύσης, αξιοποίηση των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων και κυρίως αναπτυξιακό όραμα για το μέλλον», τόνισε ο πρόεδρος της Symbiosis και διδάσκων το μάθημα της Κυκλικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Δρ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, πριν δώσει τον λόγο στον πρόεδρο της ΟΚΕ και Γενικό Γραμματέα του ΣΕΤΕ Γιώργο Βερνίκο, για να συμβολίσει με την εναρκτήρια εισήγησή του την αξία και τη σημασία του κοινωνικού διαλόγου. Η συζήτηση συνεχίστηκε με την πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του πρ. υπουργού Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, o οποίος στάθηκε στα θέματα των πρώτων υλών και της ενέργειας αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στη ΔΕΗ, της Κοσμήτορος του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρίας Λεκάκου, που παρουσίασε το όραμα για «πράσινη ναυτιλία και ένα μπλε Πανεπιστήμιο της Γαλάζιας Ανάπτυξης των Νησιών», και του Γιώργου Κοφινάκου, κορυφαίας μορφής της επενδυτικής κοινότητας και CEO της Stormharbour LLP στο Λονδίνο, που παρουσίασε σειρά παραδειγμάτων από τη διεθνή εμπειρία του. Τη συζήτηση συντόνισε η Διευθύντρια του Climate KIC και Συμπρόεδρος του UNSDSN, ακαδημαϊκός και καθηγήτρια στο ΟΠΑ και το LSE Φοίβη Κουντούρη.

Μέσα από 8 πάνελ και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, 33 έγκριτοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, νυν και πρώην υπουργοί, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σημαντικοί φορείς της επενδυτικής κοινότητας, των εξαγωγών και της βιομηχανίας, νέοι επιχειρηματίες και “start-upers”, στελέχη της αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών και φορέων διαχείρισης περιβάλλοντος κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάγκη επιτάχυνσης και εμβάθυνσης του κυκλικού μετασχηματισμού στην ελληνική οικονομία, με πρωταγωνιστή τις πόλεις.

To ACF είχε άρωμα αυτοδιοίκησης και ευρωεκλογών, αξιοποιώντας την προεκλογική συγκυρία ιδίως στους δήμους και τις Περιφέρειες για να βάλει την ατζέντα των «Κυκλικών, Πράσινων, Έξυπνων και Βιώσιμων Πόλεων» στο επίκεντρο της δημόσιας διαβούλευσης, διατηρώντας την πολιτική του ουδετερότητα και ανεξαρτησία. Ξεχώρισαν οι τοποθετήσεις του δήμαρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, που έκανε έναν ειλικρινή απολογισμό του 8 ετούς έργου του με έμφαση στη βιωσιμότητα και την ποιότητα ζωής, η παρουσίαση του δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα που τεκμηρίωσε γιατί το Αιγάλεω είναι ένα «παράδειγμα κυκλικού δήμου εξαγώγιμο σε όλη τη χώρα» και όσα είπε ο υπ. δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος για τις συναντήσεις του με τον δήμαρχο του Τελ Αβίβ, της «εξυπνότερης πόλης στον κόσμο», και την αξία της συμμετοχής των πολιτών. Βαρύνουσα σημασία είχε επίσης η εισήγηση του Γιώργου Κρεμλή, Διευθυντή επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπ. Ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, σχετικά με τις δυνατότητες του νέου πλαισίου χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ για την κυκλική μετάβαση καθώς και την ανάγκη οδικού χάρτη εφαρμογής και αναγκαίων ρυθμίσεων για περιορισμό του όγκου των απορριμμάτων μέσω δράσεων χωριστής συλλογής και φόρου ταφής σε επίπεδο ικανό να αποτελέσει κίνητρο προσαρμογής.

Τη δημιουργική φωνή της κοινωνίας των πολιτών και την πολύτιμη γνώση της ακαδημαϊκής κοινότητας εξέφρασαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της ECOCITY Μαργαρίτα Καραβασίλη, ο διευθυντής της «Οργάνωση-Γη» Κωνσταντίνος Μαχαίρας και ο Καθηγητής Μηχανικών Διεργασιών και Συστημάτων στο ΕΜΠ Αντώνης Κοκόσης. Η Όλγα Σκιάδη παρουσίασε εκ μέρους του ΕΣΔΝΑ το πρωτοποριακό πρόγραμμα SWAN, με τη δημιουργία πλατφόρμας ανταλλαγής βιομηχανικών πόρων σε διαβαλκανικό επίπεδο. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Forum προβαλλόταν στον χώρο του Μεγάρου πρωτότυπη έκθεση φωτογραφιών της ομάδας Green Project «με πράσινες γωνιές της πόλης» από 4 ηπείρους, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Τζώρτζη.

Από τον χώρο της Περιφέρειας αίσθηση έκανε η τοποθέτηση του υπ. περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, ο οποίος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα από την περίοδο της θητείας του και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Περιφέρεια.

Τον συντονισμό των πολυάριθμων πάνελ, είχαν η Νόνη Καραγιάννη, Δημοσιογράφος και Γενική Διευθύντρια του Αθήνα 984, ο Γιώργος Κουβαράς, Δημοσιογράφος του Action 24 και ο Χρήστος Ρακοβίτης, μέλος ΔΣ της Symbiosis και project manager του ΟΤΕ.

O Αθήνα 984 και ο Action 24 ήταν χορηγοί επικοινωνίας του Forum. Η Matrix Pack, η ΕΥΔΑΠ και η Kapa Research ήταν οι χρυσοί χορηγοί του Athens Circular Forum.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από αυτή τη διήμερη συζήτηση δεν έλειψε η άποψη της αγοράς, της βιομηχανίας, της μικρομεσαίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Η Λυδία Πολυχρονοπούλου, Αντιπρόεδρος της Symbiosis και επικεφαλής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Matrix Pack, παρουσίασε το όραμα μια ελληνικής εξαγωγικής εταιρείας που ηγείται πανευρωπαϊκά της σταδιακής αντικατάστασης πλαστικού μιας χρήσης από βιοδιασπώμενα υλικά. Ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων και εκτελεστικό μέλος ΔΣ της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνος Βαφειάδη αναφέρθηκε στην περίπτωση των αστικών υποδομών και της βιώσιμης διαχείρισης του νερού, ο Κωνταντίνος Πιστιόλας ξεδίπλωσε με εντυπωσιακά παραδείγματα τη διττή του «κυκλική εμπειρία» στην αγροδιατροφική βιομηχανία (Agrino) και τον βιώσιμο Τουρισμό (Marpessa Hotel). Καθοριστικής σημασίας ήταν όσα είπε ο Νίκος Αντωνίου, που με την πλούσια εμπειρία του ως Investment Manager στον χώρο του Venture Capital και τις πρόσφατες διεθνείς του παραστάσεις από Αμερική, Ισραήλ και Κύπρο ανέλυσε τα σύγχρονα επενδυτικά εργαλεία και την αυξανόμενη τάση για “impact investments” («επενδύσεις αντικτύπου»), κεντρίζοντας το ενδιαφέρον ιδίως των νέων επιχειρηματιών του Forum. Τη δυναμική της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον χώρο της κυκλικής οικονομίας ανέπτυξε ο CEO της EVOTROPIA και υπ. Δρ. ΕΜΠ Γιώργος Καρακατσάνης. Σημαντική ήταν επίσης η παρέμβαση του Δημήτρη Σίμου (AFI, Symbiosis) που αναφέρθηκε στην εμπειρία του από τον χώρο των μικροπιστώσεων και επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας δικτύου και hub για κυκλικές επιχειρήσεις. Εξαιρετικά χρήσιμες για τη σύνοψη των συμπερασμάτων και την κατανόηση του καινοτόμου αυτού αντικειμένου ήταν οι ομιλίες του Μηχανικού με εμπειρία στον κατασκευαστικό τομέα Σπύρου Κοκόλη και της οικονομολόγου με εμπειρία σε θέματα κοινωνικής οικονομίας Μαρίσας Αντωνοπούλου εκ μέρους της Symbiosis.

Στην ομιλία του ο Γεράσιμος Ρουτζούνης εκ μέρους της Kapa Research, ανέλυσε καταναλωτικές συμπεριφορές και παραγωγικές τάσεις και ανέδειξε την αξία μιας ανθρωποκεντρικής και ρεαλιστικής προσέγγισης που θα ενδυναμώνει την πρόσβαση και τη συμμετοχή των πολιτών στην πράσινη καινοτομία, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος ζωής. Κλείνοντας, ανακοίνωσε ότι η Kapa Research θα εκπονήσει τους επόμενους μήνες μια πρωτοποριακή μελέτη της αγοράς (market study) για την κυκλική οικονομία στην Ελλάδα.

Στη συμπερασματική τοποθέτηση, ο Αλέξανδρος Καρύδης-Καρανδρέας, Nομικός και Γραμματέας της Symbiosis, ανέπτυξε τη στρατηγική της Οργάνωσης στο άμεσο μέλλον και τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από όλους τους κρίσιμους χώρους που θα αναλάβει τη διαμόρφωση ενός Μανιφέστου για τις Κυκλικές Πόλεις στην Ελλάδα αμέσως μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές και την παρακολούθησή του, σε ειδική διάσκεψη που προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Επεσήμανε με νόημα ότι «σε έναν κύκλο κάθε σημείο είναι ταυτόχρονα αρχή και τέλος», θυμίζοντας τα λόγια του Ηρακλείτου και έκλεισε τονίζοντας ότι «η συνεργασία όλων των κρίσιμων παιχτών για μια κυκλική και βιώσιμη ανάπτυξη κρύβει το βαθύτερο αίτημα για επιστροφή του μέτρου και της ισορροπίας στη συλλογική ζωή, αξιών οικουμενικών και σύμφυτων με τον ελληνικό πολιτισμό. Μόνο έτσι θα γίνει πράξη η αρμονική Συμβίωση».

Η Κυκλική Οικονομία αφορά στη μετάβαση από το τρέχον γραμμικό μοντέλο λήψης-χρήσης-απόρριψης υλικών στην παραγωγή και στην κατανάλωση, σε ένα μοντέλο όπου οι υλικοί και ενεργειακοί πόροι διατηρούνται σε κυκλοφορία στο οικονομικό σύστημα για όσο πιο μεγάλο διάστημα γίνεται, μέσα από ένα «βιομιμητικό μοντέλο αειφορίας», με μειωμένα κόστη και πολλαπλά οφέλη για όλους. Το ACF εστίασε ειδικότερα στην Αθήνα και στην Αττική που ως το κυριότερο αστικό συγκρότημα στη χώρα διαθέτει την ανάλογη κλίμακα, τους ανθρώπινους πόρους και τις οικονομικές δυνατότητες ούτως ώστε να αποτελέσει παράδειγμα ενσωμάτωσης κυκλικών πρακτικών για την Ελλάδα ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Ηγουμενίτσα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Εγκρίθηκε νέο έργο επέκτασης ξενοδοχείου στην Ηγουμενίτσα

Χίος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στη Χίο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Το νέο κτίριο γραφείων MOB1 της Hellenic Properties στο Μαρούσι - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” κτιρίου γραφείων MOB1 στο Μαρούσι – Που βρίσκεται το ακίνητο

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Σε φάση σταδιακής ωρίμανσης η ελληνική αγορά ακινήτων – Για ποιά ακίνητα καταγράφεται αυξημένη ζήτηση

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Ποιά τα νέα δεδομένα στη φορολόγηση των ακινήτων μετά τη ΔΕΘ – Τι αλλάζει προς το ευνοϊκότερο

REAL ESTATE2 ημέρες ago

Εννέα ακίνητα στην Ελούντα πούλησε η AS Company – Ποιό το τίμημα της συναλλαγής

Κεφαλονιά - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κεφαλονιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Ανοίγει ο “δρόμος” για νέο ξενοδοχείο στην Πλάκα

Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης - Φωτό: REDS
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του ακινήτου – φιλέτου στις Γούρνες από την Dimand – Παράταση για τα άλλα δύο ακίνητα στην Αττική

Πηγή: AKTOR
REAL ESTATE3 ημέρες ago

“Τίτλοι τέλους” για το mega deal Prodea – Aktor – Τι ανακοίνωσαν οι εταιρείες και ποιός ο λόγος της ματαίωσης της συμφωνίας

Πηγή: Δήμος Χαλανδρίου
REAL ESTATE5 ημέρες ago

Ποιός είναι ο δεύτερος πιο περιζήτητος Δήμος στην Αττική για αγορά κατοικίας μετά το κέντρο της Αθήνας

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Οικονομίδου στην Τρίπολη όπου θα κατασκευαστεί νέο ξενοδοχείο - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Ξεκινά σύντομα από τον Όμιλο AKTOR η κατασκευή του νέου ξενοδοχείου στην Τρίπολη

To Galini Wellness Spa & Resort στα Καμένα Βούρλα - Πηγή: Mitsis Hotels
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Ανοίγει ο “δρόμος” για τις επενδύσεις του Ομίλου Μήτση στη Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Ξεκινούν από τη ΜΕΤΚΑ τα έργα για τη μεγάλη επένδυση VORIA στο Μαρούσι – Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες

Το ακίνητο στην οδό Ερμού 98 - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Άνοιξε ο “δρόμος” για νέο ξενοδοχείο σε διατηρητέο της Ερμού – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

H περιοχή που θα υλοποιηθεί το Triopetra Project - Πηγή: Εmerald Developments
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για το πολυτελές Triopetra Project στο Ρέθυμνο – Πού βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει το οικιστικό έργο

Το νέο κτίριο γραφείων MOB1 της Hellenic Properties στο Μαρούσι - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” κτιρίου γραφείων MOB1 στο Μαρούσι – Που βρίσκεται το ακίνητο

Τα Μεσόγεια από ψηλά - Design by Canva Pro
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ1 εβδομάδα ago

Προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία για το νέο Data Center στα Μεσόγεια – Ποιές εταιρείες επενδύουν

Τα σχέδια για το νέο πολυτελές ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στην περιοχή του Μακρυγιάννη - Πηγή: Ble Kedros
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Άλλαξε “χέρια” το νέο υπό κατασκευή ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στο Κουκάκι – Ποιά είναι η Vivium Holding

To Ξενία Κύθνου - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Προχωρά η διαδικασία για την έναρξη της μεγάλης επένδυσης για τη μεταμόρφωση του πρώην Ξενία Κύθνου – Ποιός είναι ο επενδυτής

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Ξεκινούν από τη ΜΕΤΚΑ τα έργα για τη μεγάλη επένδυση VORIA στο Μαρούσι – Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες

Η οικιστική επένδυση της Vita Estate Development στην οδό Ιάσονος 42 στη Νέα Σμύρνη - Πηγή: Vita Estate Development
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση στη Νέα Σμύρνη – Σε ποιά περιοχή κατασκευάζεται

Η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου 80 στην Αργυρούπολη - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην Αργυρούπολη – Πού βρίσκεται το ακίνητο

Το νέο Hard Rock Hotel & Casino Athens στο Ελληνικό - Φωτό: Γιάννης Παναγόπουλος / Eurokinissi
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα σε Riviera Tower, IRC και Little Athens

Filoxenia Kalamata - Πηγή: Grecotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανακαίνισης στο εμβληματικό Filoxenia Kalamata της Grecotel – “Στα σκαριά” και η επόμενη φάση

Piraeús Gate - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project

Το project Nea Polis στο Περιγιάλι Καβάλας - Πηγή: Όμιλος Κουρτίδη
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η μεγάλη οικιστική επένδυση Nea Polis στην Καβάλα – Πώς θα αναβαθμίσει την περιοχή με 7 νέους σύγχρονους οικισμούς με κατοικίες

KERANIS Residences - Πηγή: Mercan Greece
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Στη “γραμμή εκκίνησης” το Keranis Residences με κατοικίες, γραφεία και καταστήματα στον Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει στο ιστορικό ακίνητο

The Grid - Πηγή: EY
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” συγκροτήματος γραφείων The Grid στο Μαρούσι – Πότε θα ολοκληρώσει την επένδυση η Noval Property

Riviera Tower - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

The Ellinikon: έφτασε ήδη στα μισά ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower – Ξεπέρασε τα 113 μέτρα ύψος

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).