Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Newsroom

Published

on

Με το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, που κατατίθεται σήμερα Δευτέρα στη Βουλή, αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα, ανέφερε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος και χαρακτήρισε μεγάλο λάθος αν καθυστερήσει η συζήτηση στη Βουλή λόγω της πρόθεσης του κ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη.

Σημειώνεται πως χθες Κυριακή πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Εσωτερικών για τις 120 δόσεις, στο υπουργείο Οικονομικών.Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως το καινοτόμο στοιχείο της ρύθμισης αυτής είναι το κούρεμα της βασικής οφειλής δηλαδή το κούρεμα του κεφαλαίου με τον επαναπροσδιορισμό της οφειλής.

Το δεύτερο καινοτόμο στοιχείο είπε η κ. Αχτσιόγλου είναι το κούρεμα των προσαυξήσεων κατά 85%. Η εξόφληση θα γίνεται σε έως 120 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ.

Επίσης ανέφερε πως με το νομοσχέδιο αυτό ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα των δικαιούχων σύνταξης χηρείας.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα γίνουν οι ρυθμίσεις των χρεών στην εφορία ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε τη ρύθμιση αυτή ανάσα για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν οφειλές στους δήμους. Στη ρύθμιση υπάγονται όλοι ανέφερε και τόνισε πως υπάρχει πλάνο διαγραφής προσαυξήσεων.

Ευ.Τσακαλώτος: «Στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις μπορούν να ενταχθούν όλα ανεξαιρέτως τα φυσικά πρόσωπα (3,9 εκατομμύρια οφειλέτες) και τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα»

Έως τις 28 Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα φυσικά και νομικά πρόσωπα να ενταχθούν στη ρύθμιση για έως 120 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έως 31/12/2018 στην εφορία. Η πλατφόρμα ανοίγει για μεν τα φυσικά πρόσωπα στις 14 Μαΐου και για δε τα νομικά πρόσωπα στις 16 Μαΐου, υπό την αίρεση ότι το νομοσχέδιο που κατατίθεται αύριο στη Βουλή θα έχει ψηφιστεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως ανακοίνωσαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου, για τα φυσικά πρόσωπα θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και κριτήρια τέκνων και όχι περιουσιακά κριτήρια.

1.Μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση όλα ανεξαιρέτως τα φυσικά πρόσωπα (είναι περίπου 3,9 εκατομμύρια οφειλέτες) και τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ως εξής:

*Για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ θα υπάρχουν έως 120 δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 30 ευρώ. Για οφειλές έως 3.000 ευρώ σε αυτήν την κατηγορία των οφειλετών που θα ενταχθούν στη ρύθμιση, δεν θα υπάρχουν προσαυξήσεις και τόκοι.

*Για εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ, θα ισχύει προοδευτική κλίμακα συντελεστών με βάση την οποία θα καθορίζεται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων, σε συνάρτηση με το ποσό της ρυθμιζόμενης οφειλής. Για όσους βαρύνονται με τέκνα, ο συντελεστής θα μειώνεται, προκειμένου ο αριθμός των δόσεων να είναι μεγαλύτερος. Και για τους οφειλέτες αυτούς, το ποσό της κάθε μηνιαίας δόσεις δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 30 ευρώ.

*Σε περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής της ρυθμιζόμενης οφειλής προβλέπεται διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων και των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής που έχουν συσσωρευτεί έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Σε περίπτωση επιλογής λιγότερου αριθμού δόσεων από ό,τι δικαιούται ο φορολογούμενος, θα ισχύουν μειώσεις έως 90% στα ποσά των προσαυξήσεων και των τόκων. Ο ελάχιστος αριθμός των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης ορίζεται στις 18.

*Τα εισοδήματα που θα λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό του αριθμού των δόσεων, θα είναι τα πραγματικά δηλωθέντα και όχι αυτά που προκύπτουν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

2.Για τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα:

* Οι οφειλές που προέρχονται από τακτικές αιτίες (π.χ. φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.), θα μπορούν να ρυθμίζονται σε έως και 18 μηνιαίες δόσεις.

*Οι έκτακτες οφειλές (π.χ. από φόρους κληρονομιών, εφάπαξ ποσά προστίμων κ.λπ.), θα μπορούν να ρυθμίζονται σε έως και 30 μηνιαίες δόσεις.

*Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης είναι 30 ευρώ.

*Στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής της ρυθμιζόμενης οφειλής, θα προβλέπεται διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων και των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής που έχουν συσσωρευτεί έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Σε περίπτωση επιλογής της αποπληρωμής σε λιγότερες δόσεις, θα προβλέπονται μειώσεις στις προσαυξήσεις και τους τόκους.

Γενικότερα:

*Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όλοι οι φορολογούμενοι, εκτός από αυτούς που έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή ή λαθρεμπορία.

*Οι οφειλέτες μπορούν, εάν θελήσουν, να εντάξουν στη νέα ρύθμιση και ήδη ρυθμισμένες οφειλές τους, ενταγμένες στις «πάγιες ρυθμίσεις» των 12 ή 24 μηνιαίων δόσεων.

*Για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση θα προβλέπεται αναστολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (κατασχέσεων, πλειστηριασμών κ.λπ.), ενώ θα μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

*Στην περίπτωση όπου ο οφειλέτης δεν θα έχει πληρώσει εμπρόθεσμα δύο συνεχόμενες δόσεις, θα χάνει τη ρύθμιση.

Σύμφωνα με παραδείγματα που παρέθεσε η κ. Παπανάτσιου:

1. Έστω οφειλέτης με εισόδημα 10.00 ευρώ και συνολική οφειλή 3.600 ευρώ. Η ρύθμιση γίνεται σε 120 δόσεις των 30 ευρώ (διότι το εισόδημα είναι έως 10.000 ευρώ).

2. Έστω οφειλέτης με εισόδημα 21.000 ευρώ και συνολική οφειλή 30.000 ευρώ. Η ρύθμιση γίνεται ως εξής:

Έως τις 10.000 ευρώ, ο συντελεστής είναι 0.

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 ευρώ Χ 4% = 200 ευρώ

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 ευρώ Χ 6% = 300 ευρώ.

Για τα τελευταία επιπλέον 1.000 ευρώ Χ 8% = 80 ευρώ.

‘Αρα, σύνολο ετήσιας ικανότητας αποπληρωμής: 580 ευρώ.

‘Αρα, μηνιαία ικανότητα 580 / 12 = 48,33 ευρώ.

‘Αρα, προκύπτει αριθμός δόσεων 30.000 ευρώ / 48,33 = 620.

‘Αρα, η ρύθμιση είναι στον μέγιστο δυνατό αριθμό, στις 120 δόσεις.

3. Έστω οφειλέτης με εισόδημα 30.000 ευρώ και οφειλή 6.000 ευρώ.

Η ρύθμιση γίνεται ως εξής:

Έως τις 10.000 ευρώ, ο συντελεστής είναι 0.

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 ευρώ Χ 4% = 200 ευρώ.

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 ευρώ Χ 6% = 300 ευρώ.

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 Euro Χ 8% = 400 Euro

Για τις τελευταίες επιπλέον 5.000 ευρώ Χ 10% = 500 ευρώ.

‘Αρα, σύνολο ετήσιας ικανότητας αποπληρωμής: 1.400 ευρώ.

‘Αρα, μηνιαία ικανότητα 1.400 / 12 = 116,67 ευρώ.

‘Αρα, προκύπτει αριθμός δόσεων 6.000 ευρώ / 116,67 = 51,42, άρα 51 δόσεις.

‘Αρα, η ρύθμιση ορίζεται στις 51 δόσεις.

4. Έστω οφειλέτης με εισόδημα 30.000 ευρώ, οφειλή 6.000 ευρώ και ένα (1) τέκνο.

Η ρύθμιση γίνεται ως εξής:

Έως τις 10.000 ευρώ, ο συντελεστής είναι 0.

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 ευρώ Χ (4-1)=3% = 150 ευρώ.

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 ευρώ Χ (6-1)=5% = 250 ευρώ.

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 ευρώ Χ (8-1)=7% = 350 ευρώ.

Για τις τελευταίες επιπλέον 5.000 ευρώ Χ (10-1)=9% = 450 ευρώ.

‘Αρα, σύνολο ετήσιας ικανότητας αποπληρωμής: 1.200 ευρώ.

‘Αρα, μηνιαία ικανότητα 1.200 / 12 = 100 ευρώ.

‘Αρα, προκύπτει αριθμός δόσεων 6.000 ευρώ / 100 = 60 δόσεις.

‘Αρα, η ρύθμιση ορίζεται στις 60 δόσεις.

Σύμφωνα επίσης με όσα ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών:

*Τα νομικά πρόσωπα (κερδοσκοπικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) που μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση ανέρχονται σε 104.000 τον αριθμό, ενώ οι συνολικές οφειλές τους οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν ανέρχονται σε 20 δισ. ευρώ. Από τις οφειλές αυτές, τα 17 δισ. ευρώ είναι ποσά που υπερβαίνουν το 1 εκατ. ευρώ ανά οφειλέτη.

*Όσα νομικά πρόσωπα έχουν ήδη ενταχθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. Όσα όμως νομικά πρόσωπα δεν έχουν ακόμη λάβει ακόμη έγκριση για ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, μπορούν να επιλέξουν είτε την ένταξή τους στη ρύθμιση είτε την παραμονή τους στον εξωδικαστικό.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι οι θεσμοί αγωνιούν εάν με τη ρύθμιση υπάρξει ζημία στην «κουλτούρα πληρωμής». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «θα εξηγήσουμε στους θεσμούς (ότι δεν προκαλείται ζημία στην «κουλτούρα πληρωμής») και επειδή έχουμε επιχειρήματα δεν θα υπάρξει πρόβλημα). Ενώ, από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε πως το νομοσχέδιο (για τη ρύθμιση οφειλών σε εφορία, ταμεία και ΟΤΑ) θα κατατεθεί αύριο και θα ψηφιστεί κανονικά. Θα υπάρξει, πρόσθεσε, απλή ενημέρωση των θεσμών για την «κουλτούρα πληρωμής».

Όσον αφορά το δημοσιονομικό αποτέλεσμα από τη ρύθμιση, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως θα υπάρξει εφέτος βελτιωμένο αποτέλεσμα στα ταμεία ύψους 50 εκατ. ευρώ και 160 εκατ. ευρώ σωρευτικά το 2020. Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε (ερωτηθείς εάν οι πολίτες έχουν τη ρευστότητα να ανταποκριθούν σε όλες τις ρυθμίσεις) ότι βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα υπάρξει δημοσιονομικό όφελος. Και πως αυτό που διαπίστωσε στην πρόσφατη περιοδεία του σε Ιωάννινα και Γρεβενά ήταν οι πολίτες που έλεγαν «δεν είμαστε τζαμπατζήδες, βοηθήστε μας να πληρώσουμε».

Όπως δε εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, το νομοσχέδιο έχει μια βασική λογική για τρεις κατηγορίες πολιτών:

*Αυτοί που ζορίζονται, θέλουν να πληρώσουν τα χρέη τους, αλλά δεν μπορούν.

*Αυτοί που έχουν «ματώσει» για να μπορούν να πληρώσουν. Αυτούς πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με σεβασμό, είπε ο υπουργός, δηλώνοντας ότι στο συγκεκριμένο σημείο συμφωνεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και επανέλαβε ότι κοιτάζουν την επαναφορά της έκπτωσης για την εφάπαξ πληρωμή φόρου.

*Αυτοί που είναι κακοπληρωτές, καθώς έχουν μεν τα χρήματα, αλλά προσπαθούν να αποφύγουν την πληρωμή των οφειλών τους.

Να μην καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολλάκη, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Εάν το κάνει», είπε, «θα είναι πολύ μεγάλο λάθος, διότι όταν ο λαός θέλει να ακούσει αυτά τα θετικά μέτρα (σ.σ. το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις), θα σταματήσει η συζήτηση για μια αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης. Να συζητήσουμε τα άλλα μέτρα που θα ανακοινωθούν εντός ολίγων ημερών. Έτσι, να γίνει μια αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός προανήγγειλε ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει το νέο πακέτο των θετικών μέτρων που θα δημοσιοποιηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Κάνοντας στην εισαγωγική ομιλία του και μια αναδρομή στο παρελθόν, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι την άνοιξη του 2017 η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης πέρασε δύσκολες στιγμές. «Ήταν από τις δύσκολες στιγμές», ανέφερε, «ήταν η εποχή που κάναμε έναν ακόμη συμβιβασμό με τα μέτρα και τα αντίμετρα. Από εκείνη τη στιγμή, υπάρχει αλλαγή του κλίματος, και αυτή- ειδικά από το καλοκαίρι του 2017- ήρθε ως αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής και ενός συγκεκριμένου προγραμματισμού με επιχειρήματα».

Συνέχισε δε, λέγοντας ότι «είναι δύσκολο να σας εξηγήσω τη στενοχώρια της κοινοβουλευτικής ομάδας για την ψήφιση για τη μείωση των συντάξεων. Όμως καταφέραμε ύστερα από δύο χρόνια να μην μειωθούν οι συντάξεις. Καταφέραμε επίσης το καλοκαίρι του 2018 να φύγουμε από το πρόγραμμα, ενώ καταφέραμε να βγούμε 3,5 φορές στις αγορές. Καταφέραμε, επίσης, στον προϋπολογισμό του 2018 και του 2019 να έχουμε την πρώτη επεκτατική δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων 10 ετών. Αυτό το κάναμε με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών του ελληνικού λαού. Τώρα βλέπουμε τους καρπούς συγκεκριμένης προσέγγισης και στρατηγικής».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η κυβέρνηση πέτυχε μια σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό μας δίνει 10- 15 χρόνια που έχουμε χαμηλότερες χρηματοδοτικές ανάγκες. Το πολιτικό σύστημα οφείλει αυτά τα 10- 15 χρόνια να μην πάνε χαμένα και να μην συνεχίσει αντιπαραθέσεις που δεν είναι πάνω στα προστάγματα. Δεν πρέπει να γυρίσουμε στην ψεύτικη ανάπτυξη πριν το 2009 και στις συνθήκες κρίσης».

Κατέληξε λέγοντας ότι «το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις, μαζί με την επιστροφή της ανάπτυξης και τα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα σε εξαγωγές και μεταποίηση, δείχνουν πως η Ελλάδα επιστρέφει σιγά- σιγά σε μια κανονικότητα. Δεν θριαμβολογούμε. Αλλά πρέπει να ξέρει και ο πολίτης την πρόθεσή μας να αμβλυνθούν τα προβλήματα».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
REAL ESTATE15 ώρες ago

Κερδίζει “έδαφος” και στην Ελλάδα το νέο μοντέλο συνιδιοκτησίας για εξοχικές κατοικίες

Λήμνος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Βασίλης Πρωτόπαπας / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ18 ώρες ago

Προχωρά έργο για νέο ξενοδοχείο στη Λήμνο – Πού θα γίνει

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ20 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ20 ώρες ago

Προχωρά η δημιουργία του Alpha Bank Campus σε 7 γνωστά κτίρια γραφείων μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου

Το νέο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Dimand Real Estate
REAL ESTATE20 ώρες ago

Συνεχίζει την αναπτυξιακή της δυναμική και το 2026 η Dimand – Ποιοί οι 5+1 επενδυτικές προτεραιότητες, ποιά μεγάλα έργα προχωρούν

Πρόσω ολοταχώς για την επέκταση του 5άστερου Domes Zeen στα Χανιά – Τι σημαίνει η κοινή επένδυση με την Brookfield
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ21 ώρες ago

Πρόσω ολοταχώς για την επέκταση του 5άστερου Domes Zeen στα Χανιά – Τι σημαίνει η κοινή επένδυση με την Brookfield

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ21 ώρες ago

“Πράσινο φως” για τα έργα ανακαίνισης στο 5άστερο ξενοδοχείο Rodos Village του Ομίλου Μήτση

REAL ESTATE2 ημέρες ago

Με 13 επενδυτικά ακίνητα και χαρτοφυλάκιο 1,36 δισ. ευρώ έκλεισε το 2025 η Dimand

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Εγκρίθηκε νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στο Φαληράκι της Ρόδου

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για νέα επένδυση 5 αστέρων στην Ζάκυνθο – Πού θα γίνει

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και γραφείων Skyway στο Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Ξεκίνησε η κατασκευή της νέας επένδυσης κατοικιών και γραφείων Skyway στον Πειραιά – Πώς εντάσσεται στο mega project PIRAEUS GATE

Το ακίνητο στην οδό Χάρητος 3 στο Κολωνάκι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί

Το ιστορικό Μέγαρο Αλμυράντη στην Παλιά Βουλή, που θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ολοκληρώνεται η επένδυση για το νέο boutique ξενοδοχείο σε ιστορικό ακίνητο κοντά στην Παλιά Βουλή – Ποιά εταιρεία επενδύει

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro
LOGISTICS1 εβδομάδα ago

Νέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές

The Modernist στο Κολωνάκι - Πηγή: BriQ Properties
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” το νέο ξενοδοχείο THE MODERNIST στον Πειραιά – Πώς προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση

Το νέο IKOS Kissamos - Πηγή: LinkedIn/Ανδρέας Ανδρεάδης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Ανοίγει τον Απρίλιο το νέο IKOS Kissamos – Τι περιλαμβάνει το mega ξενοδοχειακό project

Η μεγάλη αστική ανάπλαση και επένδυση real estate της Noval Property στην Πειραιώς - Πηγή: Noval Property
RESIDENTIAL5 ημέρες ago

Ξεκινά από το 2028 η μεγάλη real estate επένδυση της Noval στο ακίνητο της Πειραιώς – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο

Η οδός Αισχύλου στην περιοχή του Ψυρρή - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Δύο νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει η Fattal – Σε ποιό γνωστό δρόμο θα γίνουν

Φωτό: Apto
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο Data Center Olive στα Σπάτα – Ποιά εταιρεία επενδύει και πώς προχωρά το έργο

Το ιστορικό κτίριο γραφείων στην οδό Καραγιώργη Σερβίας 6-8 στο Σύνταγμα - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Ξεκινά ριζική ανακαίνιση σε ιστορικό κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες ago

[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 μήνα ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL1 μήνα ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

Το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Η νέα επένδυση Voria στο Μαρούσι - Όμιλος Regency
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς προχωρούν τα έργα για το Project VORIA στο Μαρούσι

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και supermarket της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες - Πηγή: Google Maps
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890