Connect with us

ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Σε Ιατρικό Αθηνών – Dimand – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το νέο real estate project γραφείων στο Μαρούσι

Παύλος Ρίζος

Published

on

Το "δαχτυλίδι" της Αττικής Οδού στο Μαρούσι - Πηγή: Αντώνης Νικολόπουλος / Eurokinissi
Το "δαχτυλίδι" της Αττικής Οδού στο Μαρούσι - Πηγή: Αντώνης Νικολόπουλος / Eurokinissi

Σε Ιατρικό Αθηνών – Dimand – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέληξε το νέο real estate project γραφείων στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, ο Όμιλος ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ, σε συνεργασία με την Dimand Real Estate και την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έχει καταλήξει σε συμφωνία για την αξιοποίηση του οικοπέδου το οποίο ανήκει στο ΤΕΕ και βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το νοσοκομειακό συγκρότημα του Ιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι.

Σκοπός της συμφωνίας είναι η ανέγερση κτιρίων γραφείων και νέων υποδομών υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Η Dimand κέρδισε το διαγωνισμό ενώ την κατασκευή θα αναλάβει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς θα συμμετέχει το Ιατρικό Κέντρο στο όλο project (μισθωτής ή αγοραστής).

Σύμφωνα πάντως με το διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το ΤΕΕ, μέρος των κτιρίων θα δοθεί στο ΤΕΕ προς χρήση ενώ τα υπόλοιπα θα αξιοποιηθούν.

Τι αφορούσε ο διαγωνισμός του ΤΕΕ

Ο διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε τέλος του 2022 αφορούσε την αξιοποίηση έκτασης του ΤΕΕ στο Μαρούσι μέσω αντιπαροχής και συγκεκριμένα την επιλογή αναδόχου που θα αναλάβει την κατασκευή των κτιρίων με δικά του έξοδα και θα αποδώσει στο ΤΕΕ το συμφωνηθέν μέρος λόγω της αντιπαροχής.

Το οικόπεδο με εμβαδόν 9.066,803 τ.μ. βρίσκεται στον κόμβο της Λ. Κηφισίας – Αττικής οδού στην άνοδο της Λ. Κηφισίας απέναντι από το κτήριο του ΟΤΕ.

Λόγω της θέσης του το οικόπεδο εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο, λεωφορεία και προαστιακό σιδηρόδρομο και μεγάλη προβολή καθώς οποιοδήποτε κτίσμα θα είναι ορατό και από τους δύο μεγάλους οδικούς άξονες.

Το ακίνητο προς αξιοποίηση του ΤΕΕ στο Μαρούσι - Πηγή: Google

Το ακίνητο προς αξιοποίηση του ΤΕΕ στο Μαρούσι – Πηγή: Google

Με βάση τα εμπορικά δεδομένα της περιοχής και τις επιτρεπόμενες χρήσεις (Πολεοδομικό κέντρο και Γενική Κατοικία) επιλέγεται ως βέλτιστη χρήση αυτή των γραφείων και για το τμήμα που θα δοθεί ως αντιπαροχή.

Στο οικόπεδο αυτό θα κατασκευασθούν δύο όγκοι κτιρίων ανεξάρτητοι μεταξύ τους με κοινούς χώρους στάθμευσης σε δυο υπόγεια, τα οποία θα επεκτείνονται και εκτός του περιγράμματος των κτιρίων.

Η χωροθέτηση του κτιρίου που θα δοθεί σαν αντιπαροχή στο ΤΕΕ, θα πρέπει να εξασφαλίζει ανεξάρτητη πρόσβαση σε αυτό από την οδό Διστόμου.

Στη στάθμη του Α’ υπογείου, εντός του περιγράμματος των δύο κτιρίων θα πρέπει να προβλεφθούν οι εξής κοινόχρηστες λειτουργίες του ΤΕΕ :

α) Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων/αμφιθέατρο 200 ατόμων ή οποία θα δύναται να χρησιμοποιηθεί για συνέδρια, συσκέψεις, εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες.

β) Χώρος βιβλιοθήκης , επιφανείας τουλάχιστον 180τ.μ.

Το κτίριο του ΤΕΕ θα πρέπει να εξαντλεί το επιτρεπόμενο ύψος από τους όρους δόμησης.

Στους υπέργειους χώρους του κτιρίου θα πρέπει να εφαρμοστεί βιοκλιματικός σχεδιασμός με σκοπό την εξασφάλιση συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση συμβατικής ενέργειας.

Στο κτίριο του ΤΕΕ θα πρέπει να προβλεφθούν δύο συγκροτήματα κλιμακοστασίων με 3 ανελκυστήρες συνολικά ανά στάθμη και ένα WC AMEA. Η διαρρύθμιση των ορόφων θα εξασφαλίζει τουλάχιστον στο 20% της επιφανείας κλειστούς χώρους γραφείων και το υπόλοιπο σε open plan, με καθαρό ύψος των χώρων κύριας χρήσης 2.60μ.

Ο χώρος στάθμευσης θα εξυπηρετεί τις ελάχιστες απαιτήσεις των γραφείων αλλά και τμήμα πουπιθανόν να λειτουργεί σαν δημόσιος χώρος στάθμευσης.

Στα υπόγεια θα τοποθετηθούν οι Η/Μ χώροι, χωριστά για κάθε κτίριο, θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, ΑΜΕΑ, ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ποδηλάτων με βάση τους υφιστάμενους κανονισμούς και το πρότυπο LEED.

Το κέλυφος του κτιρίου θα πρέπει να μελετηθεί σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και με τη χρήση σύγχρονων υλικών.

Τα δώματα να είναι φυτεμένα και να λειτουργούν σαν χώροι εκτόνωσης των εργαζομένων.

Ο ακάλυπτος χώρος να είναι διαμορφωμένος σε κήπο με μεγάλα δένδρα και βλάστηση και κατάλληλη περίφραξη έτσι ώστε να προστατεύεται το κτίσμα από την θόρυβο της Αττικής οδού.

Η αρχιτεκτονική προσέγγιση θα πρέπει να λάβει υπόψη της τις απαιτήσεις του σύγχρονου βιοκλιματικού σχεδιασμού, ενώ όλη η μελέτη και η κατασκευή θα βασιστεί στις κατευθύνσεις του Leed ώστε να επιτύχει LEED GOLD certification ή ανώτερο.

Το κόστος , σύμφωνα με το διαγωνισμό του ΤΕΕ, ανέρχεται σε 20,3 εκατ ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Η χρονική διάρκεια της κατασκευής έως την παράδοση του κτιρίου από τον ανάδοχο στο ΤΕΕ έχει ορισθεί στους 24 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Sunwing Makrigialos & Ocean Beach Club - Πηγή: Premia Properties
REAL ESTATE2 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέα mega αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ της Premia Properties – Σε ποιούς 5 τομείς θα επενδυθούν τα κεφάλαια

Rocca a Mare Heraklion - Πηγή: Accor
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Ανοίγει το 2025 στην Κρήτη το πρώτο ξενοδοχείο Handwritten Collection της Accor στην Ελλάδα – Πού θα βρίσκεται

Premia Properties
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Σε μικρή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών προχώρησε η PREMIA Properties

Ρόδος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Ρόδο

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Piraeus Retail Park - Φωτό: Trade Estates
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ4 ημέρες ago

Ανοίγει το νέο εμπορικό πάρκο της Trade Estates στο Ηράκλειο – Και δεύτερο retail park “στα σκαριά” στην πόλη

Golden Milos Beach House by Domotel - Πηγή: Domotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Ξεκινά το Μάιο το νέο ξενοδοχείο Golden Milos Beach House από την Domotel – Πού βρίσκεται

REAL ESTATE5 ημέρες ago

To 25% της Prosperty απέκτησε η Eurobank – Πώς θα προωθήσει άμεσα μέσω της πλατφόρμας 800 ακίνητα στην αγορά

Τα κεντρικά γραφεία της Prodea Investments - Πηγή: Prodea Investments
REAL ESTATE5 ημέρες ago

Εκτινάχθηκαν ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της Prodea το 2024 – Σε ποιά στρατηγική κίνηση οφείλονται

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

“Στα σκαριά” 4 νέα έργα για ξενοδοχεία στην Ζάκυνθο

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).