Σε φάση ουσιαστικής υλοποίησης εισέρχονται δύο από τις σημαντικότερες οικιστικές αναπτύξεις της Τεχνικής Ολυμπιακής στα νότια προάστια της Αττικής, καθώς τα έργα στη Βούλα και τη Βουλιαγμένη περνούν από τον σχεδιασμό στην εμπορική αξιοποίηση και στην αδειοδοτική ωρίμανση αντίστοιχα.
To πλέον ώριμο έργο του ομίλου αφορά την οικιστική ανάπτυξη στα Πηγαδάκια Βούλας, όπου έχει ήδη ξεκινήσει η εμπορική διάθεση των κατοικιών. Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση, έχουν ήδη υπογραφεί τα δύο πρώτα προσύμφωνα αγοραπωλησίας, εξέλιξη που σηματοδοτεί την έναρξη της εμπορικής αξιοποίησης της επένδυσης.
Η διοίκηση εκτιμά ότι οι συνολικές εισπράξεις από το συγκεκριμένο οικιστικό project θα ξεπεράσουν τα 75 εκατ. ευρώ, γεγονός που το καθιστά μία από τις σημαντικότερες αναπτύξεις του χαρτοφυλακίου της εταιρείας και βασικό μοχλό δημιουργίας αξίας τα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα, προχωρά η ωρίμανση και του δεύτερου μεγάλου οικιστικού έργου της Τεχνικής Ολυμπιακής στη Βουλιαγμένη, το οποίο αναπτύσσεται μέσω συμφωνίας αντιπαροχής με την Εκκλησία.
Όπως έγινε γνωστό, μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η οικοδομική άδεια για το πρώτο από τα δύο οικόπεδα που περιλαμβάνει η ανάπτυξη. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται καθοριστική για τη μετάβαση του έργου στη φάση της κατασκευής, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες και για το δεύτερο ακίνητο του project.
Με την πρόοδο των δύο αναπτύξεων, η εταιρεία αποκτά πλέον δύο παράλληλα projects σε διαφορετικά στάδια εξέλιξης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για σταδιακή ενίσχυση τόσο των πωλήσεων όσο και του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου.
Real estate και στο εξωτερικό
Παράλληλα με τις επενδύσεις στην ελληνική αγορά κατοικίας, η διοίκηση ανακοίνωσε την επανενεργοποίηση της εταιρείας στη ρουμανική αγορά ακινήτων.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τεχνικής Ολυμπιακής, Γιώργος Στέγγος, η εταιρεία έχει ήδη αποκτήσει ποσοστό 30% σε ακίνητο συνολικής έκτασης 32.056 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Tei Lake του Βουκουρεστίου. Για το συγκεκριμένο έργο έχουν ήδη εγκριθεί οι όροι δόμησης και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας, ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη του ακινήτου.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Η μοναδική εκκρεμότητα αφορά τη διευθέτηση του κόστους διαχείρισης των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, για την οποία παραμένει δεσμευμένο ποσό 3,2 εκατ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος.
Στο εξωτερικό, η Τεχνική Ολυμπιακή ενισχύει παράλληλα και το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που παράγουν σταθερές αποδόσεις. Στο πλαίσιο αυτό έχει αποκτήσει κτήριο γραφείων σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, από το οποίο προσδοκά ετήσια μισθωτικά έσοδα της τάξης των 4 εκατ. ευρώ.
Η επιλογή αυτή εντάσσεται στη στρατηγική διαφοροποίησης των πηγών εσόδων του ομίλου, συνδυάζοντας την ανάπτυξη νέων έργων με επενδύσεις που δημιουργούν σταθερές χρηματοροές.