Νέα επενδυτικά μέτωπα στη Μήλο, τη Θεσσαλονίκη και τη Χίο ανοίγει η «Ξενοδοχεία Χανδρή (Ελλάς) Α.Ε.», δρομολογώντας την απόκτηση της εταιρείας Milos Cove, την αναβάθμιση του The Met Hotel και την κατασκευή νέου πεντάστερου ξενοδοχείου 97 δωματίων.
Τα νέα σχέδια περιγράφονται στις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2025 και στην Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
Η συμφωνία των 17 εκατ. ευρώ στη Μήλο
Στις 4 Φεβρουαρίου 2026 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Χανδρής αποφάσισε τη σύναψη σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών της «Μίλος Κόουβ Ανώνυμη Ξενοδοχειακή Εταιρεία».
Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ, από τα οποία η Χανδρής έχει ήδη καταβάλει προκαταβολή 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την επίσημη εταιρική έκθεση, η συναλλαγή προβλέπεται να οριστικοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2026.
Πρόκειται, επομένως, για συμφωνία η οποία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο πριν από την ολοκλήρωσή της. Στις οικονομικές καταστάσεις δεν προσδιορίζεται το ποσοστό των μετοχών της Milos Cove που θα αποκτηθεί.

Πηγή: Milos Cove
Το Milos Cove Inception Resort βρίσκεται στην Κομιά της Μήλου, πάνω από την παραλία Αγκαλή. Πρόκειται για πεντάστερη μονάδα με 42 σουίτες και βίλες, οι οποίες διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες και θέα στο Αιγαίο. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται ιδιωτική παραλία, κεντρική πισίνα, χώροι εστίασης και εγκαταστάσεις ευεξίας.
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Χανδρής θα προσθέσει τη Μήλο στους προορισμούς όπου διαθέτει ξενοδοχειακή παρουσία, πέρα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χίο.
Οι νέες επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη
Το δεύτερο μεγάλο επενδυτικό μέτωπο αφορά τη Θεσσαλονίκη, όπου η εταιρεία σχεδιάζει τον εκσυγχρονισμό του The Met Hotel και την κατασκευή νέας πεντάστερης μονάδας 97 δωματίων.
Το νέο ξενοδοχείο προβλέπεται να ανεγερθεί σε ακίνητα τα οποία ανήκουν από κοινού στη Χανδρής και στην Ελληνική Βιομηχανική, Εμπορική και Κτηματική Α.Ε. – ΕΒΕΚ.
Για τη χρηματοδότηση των δύο έργων η Έκτακτη Γενική Συνέλευση ενέκρινε στις 30 Απριλίου 2026 την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 39.845.333 ευρώ.
Το δάνειο θα διαχωριστεί σε δύο σειρές ομολογιών. Η πρώτη θα καλυφθεί με κεφάλαια του Ελληνικού Δημοσίου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η δεύτερη από την Alpha Bank.
Η εταιρεία είχε υποβάλει στις 31 Μαρτίου 2026 αίτημα χρηματοδότησης μέσω της πλατφόρμας GoBeyond, με αντικείμενο τόσο τον εκσυγχρονισμό του The Met όσο και τη δημιουργία του νέου ξενοδοχείου.
Οι οικονομικές καταστάσεις δεν προσδιορίζουν το χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών, την προβλεπόμενη ημερομηνία λειτουργίας ή το εμπορικό σήμα υπό το οποίο θα λειτουργήσει η νέα μονάδα.
Αγορά ακινήτου δίπλα στο The Met
Η Χανδρής ενίσχυσε παράλληλα την ακίνητη περιουσία της γύρω από το The Met Hotel.
Με δύο συμβόλαια αγοραπωλησίας, τα οποία υπογράφηκαν στις 29 και 30 Απριλίου 2026, η εταιρεία απέκτησε ποσοστό συνιδιοκτησίας 85% εξ αδιαιρέτου σε πολυώροφο κτίριο ανεγερμένο σε οικόπεδο όμορο του ξενοδοχείου.
Το τίμημα για το ποσοστό που απέκτησε η Χανδρής ανήλθε σε 2,0825 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό τίμημα του ακινήτου προσδιορίζεται σε 2,45 εκατ. ευρώ.
Στις οικονομικές καταστάσεις δεν διευκρινίζεται εάν το συγκεκριμένο κτίριο θα ενταχθεί στο επενδυτικό σχέδιο για το The Met και τη νέα πεντάστερη μονάδα.
Νέα χρηματοδότηση 28,5 εκατ. ευρώ
Στις 4 Μαΐου 2026 εγκρίθηκε επίσης η έκδοση κοινού, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου ύψους 28,5 εκατ. ευρώ μέσω της Alpha Bank.
Οι σκοποί του συγκεκριμένου δανείου περιλαμβάνουν την αναχρηματοδότηση παλαιότερου ομολογιακού δανείου αρχικού ύψους 25,37 εκατ. ευρώ, την κάλυψη γενικών επιχειρηματικών αναγκών, πιθανές εξαγορές εταιρικών μετοχών, την αναχρηματοδότηση ενδιάμεσης χρηματοδότησης και την κάλυψη κεφαλαίου κίνησης.
Το ποσό αυτό δεν ταυτίζεται με το ύψος των επενδύσεων στη Θεσσαλονίκη και δεν μπορεί να προστεθεί στο ομολογιακό δάνειο των 39,85 εκατ. ευρώ ως ενιαίο επενδυτικό πρόγραμμα.
Επενδυτικό σχέδιο 3,25 εκατ. ευρώ στη Χίο
Στις 15 Ιουνίου 2026 η εταιρεία αποφάσισε να υποβάλει αίτηση υπαγωγής επενδυτικού σχεδίου για τη ξενοδοχειακή μονάδα της στη Χίο στο καθεστώς «Περιοχών Ειδικής Ενίσχυσης» του αναπτυξιακού νόμου 4887/2022.
Ο προϋπολογισμός του σχεδίου ανέρχεται σε 3,25 εκατ. ευρώ, με αιτούμενο κίνητρο τη φορολογική απαλλαγή. Το σύνολο του προϋπολογισμού προβλέπεται να καλυφθεί μέσω μακροπρόθεσμου τραπεζικού δανείου από την Alpha Bank.
Το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της Χανδρής περιλαμβάνει το Athens Marriott Hotel, το The Met Hotel στη Θεσσαλονίκη και το Chios Chandris Hotel.
Η οικονομική εικόνα του 2025
Ο κύκλος εργασιών της «Ξενοδοχεία Χανδρή (Ελλάς) Α.Ε.» διαμορφώθηκε το 2025 σε 39,97 εκατ. ευρώ, έναντι 38,81 εκατ. ευρώ το 2024, καταγράφοντας αύξηση περίπου 3%.
Τα EBITDA υποχώρησαν κατά 5,44%, από 17,47 εκατ. σε 16,52 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν σε 13,34 εκατ. ευρώ, από 14,09 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 10,31 εκατ. ευρώ, έναντι 11,73 εκατ. ευρώ το 2024.
Σε επίπεδο λειτουργίας, οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 3,25% στο The Met και κατά 1,49% στο Athens Marriott, ενώ στο Chios Chandris μειώθηκαν κατά 1,88%.
Για το 2026 η διοίκηση εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών των τριών υφιστάμενων ξενοδοχείων, χωρίς το εστιατόριο e&o, θα ανέλθει σε 43 εκατ. ευρώ. Το μικτό λειτουργικό αποτέλεσμα GOP προβλέπεται να φτάσει τα 21 εκατ. ευρώ, από 18,5 εκατ. ευρώ το 2025, σημειώνοντας αύξηση 13,51%.