ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
Άνοιξε ένα ακόμη νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στο κέντρο της Αθήνας – Πού βρίσκεται και ποιά εταιρεία επενδύει
Published
1 έτος agoon
By
Newsroom
Άνοιξε ένα ακόμη νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, η International Workplace Group (IWG), o μεγαλύτερος πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας στον κόσμο, με επωνυμίες όπως η Spaces, η Regus και η HQ ανακοίνωσε το άνοιγμα ενός ακόμη κέντρου γραφείων HQ στην καρδιά της αναμορφωμένης περιοχής της Ομόνοιας, στην Αθήνα.
Τα νέα γραφεία HQ στην Ομόνοια, επί της οδού Δώρου στο κέντρο της Αθήνας, συνιστούν ένα πρωτοποριακό περιβάλλον εργασίας, πλήρως εξοπλισμένο με συνεργατικούς χώρους (co-working spaces), ιδιωτικά γραφεία, αίθουσες συναντήσεων και δημιουργικούς χώρους.
Σε ένα πλήρως ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο, το νέο κέντρο HQ της IWG, συνδυάζει την κλασική αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων. Σε 550 τετραγωνικά μέτρα, προσφέρεται μια ποικιλία επιλογών, από ιδιωτικά γραφεία, κοινόχρηστους χώρους εργασίας έως και αίθουσες συσκέψεων. Η περιοχή της Ομόνοιας, αποτελεί το ιδανικό μέρος για ευέλικτη εργασία και ανταποκρίνεται στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για νέους υβριδικούς επαγγελματικούς χώρους στην Ελλάδα. Η προσθήκη του κέντρου ΗQ στην περιοχή της Ομόνοιας, αποτελεί ορόσημο στην ταχεία επέκταση της IWG, η οποία σημείωσε ρεκόρ σε έσοδα, ταμειακές ροές και κέρδη το πρώτο εξάμηνο του 2024 επικυρώνοντας παράλληλα 465 νέες τοποθεσίες παγκοσμίως.
Η Ομόνοια επανασυστήνεται – Νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας
Η περιοχή γύρω από την Ομόνοια, που υπήρξε άλλοτε πολυσύχναστο σημείο με εμπορική δραστηριότητα, μετατρέπεται σταδιακά σε επιχειρηματικό κέντρο με πλουσια πολιτιστική κίνηση. Το νέο κτίριο γραφείων HQ βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της αλλαγής, μερικά μόλις μέτρα μακριά από τον σταθμό του μετρό της Ομόνοιας.
Η εύκολη πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς, η δυνατότητα στάθμευσης καθώς και μια ποικιλία επιλογών για σίτιση και ψυχαγωγία, συνιστούν το ιδανικό μέρος για τοπικές και διεθνείς επιχειρήσεις που θέλουν συντονιστούν στον παλμό της πόλης.
Τα νέα γραφεία HQ στο κτίριο της Ομόνοιας, η λειτουργία των οποίων ξεκίνησε τον Οκτώβριο, θα φιλοξενούν ήδη εδραιωμένες εταιρείες αλλά και start-ups που θα δραστηριοποιούνται σε μία μεγάλη «βεντάλια» κλάδων, όπως και ορισμένες τοπικές επιχειρήσεις. Η IWG δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να προσαρμόσουν πλήρως τον χώρο τους βάσει των αναγκών τους, μέσω της υπηρεσίας «Σχεδιάστε το δικό σας γραφείο». Προσφέροντας υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις στην τοποθεσία της Ομόνοιας, η IWG παρέχει τη δυνατότητα στους κατοίκους να ζήσουν τη εμπειρία της “πόλης των 15 λεπτών”, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να εργάζονται κοντά στον τόπο διαμονής τους.
Οι ιδιοκτήτες του εν λόγω κτιρίου αποφάσισαν να επενδύσουν στην πλατφόρμα της IWG, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν την απόδοση του χώρου τους μέσω της αξιοποίησης της ραγδαίας αυξανόμενης ζήτησης για υβριδικά μοντέλα εργασίας. Με ετήσιες επενδύσεις περίπου 58 εκατομμυρίων ευρώ (50 εκατομμύρια λίρες) στην πλατφόρμα της, η IWG παρέχει στους συνεργάτες της πρόσβαση σε όλη την τεχνογνωσία της εταιρείας, καθώς και υποστήριξη στον σχεδιασμό και την εγκατάσταση, όπως επίσης και δυνατότητες πωλήσεων και μάρκετινγκ.
Με την εκρηκτική ανάπτυξη της αγοράς, και καθώς οι εταιρείες ανεξαρτήτως μεγέθους, υιοθετούν μακροπρόθεσμα το υβριδικό μοντέλο εργασίας, προβλέπεται ότι το 30% των εμπορικών ακινήτων θα διαμορφωθούν σε ευέλικτους χώρους εργασίας μέχρι το 2030. Με την IWG, οι συνεργάτες της, έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τον αναπτυσσόμενο αυτό τομέα, ενώ επιπλέον θα τους παρέχεται υποστήριξη από την πολυετή εμπειρία της. Η υβριδική εργασία προσφέρει στις εταιρείες μια σημαντική μείωση του κόστους, με μέση εξοικονόμηση 10.500 ευρώ (9.000 λίρες) ανά εργαζόμενο.
Η IWG είναι ο κορυφαίος πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας στον κόσμο, διαθέτοντας πάνω από 4.000 τοποθεσίες σε περισσότερες από 120 χώρες, με τα μέλη της να έχουν πρόσβαση σε όλες τις τοποθεσίες και τις επιχειρηματικές υπηρεσίες μέσω της εφαρμογής της.
Καθώς η συνεχής μετάβαση προς την υβριδική εργασία επιταχύνεται, η δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη είναι εκθετική, με 1,2 δισεκατομμύρια εργαζόμενους παγκοσμίως και μια αγορά αξίας άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (£1,57 τρισεκατομμυρίων) , σύμφωνα με εκτιμήσεις. Τα συμβατικά γραφεία θα συνεχίσουν να μειώνονται καθώς οι επιχειρήσεις απαιτούν λιγότερο χώρο και αναζητούν ευέλικτους χώρους εργασίας. Το 2023, η IWG υποδέχτηκε πάνω από 800 νέες τοποθεσίες συνεργατών, εκ των οποίων το 83% έχουν αναδειχθεί στο Fortune 500.
Τι λένε οι πρωταγωνιστές
Ο Mark Dixon, CEO & Ιδρυτής της IWG, σχολίασε: «Με αυτό το τελευταίο άνοιγμα, εδραιώνουμε την ισχυρή και απαραίτητη παρουσία μας στην Αθήνα. Ως κομβικός σταθμός επιχειρηματικής δραστηριότητας, η Ομόνοια αποτελεί ιδανικό μέρος για την ενίσχυση των στρατηγικών μας επέκτασης. Η αυξανόμενη ζήτηση για ευέλικτους εργασιακούς χώρους σε συνδυασμό με την καθιέρωση της υβριδικής εργασίας ως νέα κανονικότητα, καθιστά την παρουσία μας στην Αθήνα ακόμα πιο σημαντική.
Τα εγκαίνια του νέου μας κέντρου στην Ομόνοια, συμπίπτουν με μια περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ολοένα και περισσότερο τα οφέλη της ευέλικτης εργασίας, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για την ενίσχυση της παραγωγικότητας. Το μοντέλο εργασίας μας, το οποίο συνδυάζει σύγχρονες υποδομές με ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, συμβάλλει στην αύξηση της ικανοποίησης των εργαζομένων και στην ενίσχυση της επιχειρηματικής απόδοσης».
Ο Αλέξανδρος Κουδούνας, Country Manager της IWG για την Ελλάδα και την Κύπρο δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την παρουσία μας στην καρδιά της Αθήνας, με αυτόν τον νέο υπερσύγχρονο χώρο εργασίας, στην Ομόνοια. Η επιλογή της περιοχής της Ομόνοιας δεν είναι τυχαία. Αυτή η ιστορική πλατεία αναδιαμορφώνεται, προσφέροντας ένα δυναμικό περιβάλλον για επιχειρήσεις που αναζητούν ευέλικτες λύσεις. Το νέο μας κέντρο συνδυάζει την κλασική αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανάγκες των εταιρειών, προσφέροντας ευέλικτους χώρους εργασίας, υπερσύγχρονες τεχνολογίες και μια πληθώρα υπηρεσιών υποστήριξης.
Η στρατηγική μας επέκταση αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών κάθε επιχείρησης, από τις νεοφυείς επιχειρήσεις έως τις πολυεθνικές. Με την προσφορά ευέλικτων χώρων εργασίας σε κεντρικά σημεία, βοηθάμε τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των εργαζομένων τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό. Η Ομόνοια, με την πλούσια ιστορία της και τις σύγχρονες υποδομές της, αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα».
You may like
-
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
-
Προχωρά σταδιακά από τη Dimand το Votanikos Business Park στο πρώην ακίνητο της Softex στον Ελαιώνα – Το 2027 η πρώτη παράδοση κτιρίου
-
“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχείο της Blend Development στη Λεωφόρο Συγγρού
-
“Φρέσκα” κεφάλαια έως 655,5 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η OB STREEM για νέες επενδύσεις logistics και εξαγορές
-
Πόσα ενοίκια απαιτούνται για την αγορά μιας κατοικίας στην Αττική; – Τι αποκαλυύπτουν τα στοιχεία ανά περιοχή
-
Κορυφαία προτεραιότητα της Noval η ολοκλήρωση του The Grid στο Μαρούσι – Ποιοί οι μισθωτές που έχουν ήδη “κλείσει”
“Πράσινο φως” για νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στην Ηγουμενίτσα
Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μάνη – Πού θα γίνει
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
“Στα σκαριά” δέκα οικιστικές επενδύσεις για τον όμιλο AVAX – Ποιά άλλα μεγάλα έργα real estate δρομολογεί
3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις “στα σκαριά” στην Ήπειρο- Πού θα γίνει νέο 5άστερο ξενοδοχείο
Αυξήθηκαν κατά 8% οι τιμές πώλησης κατοικιών το 2025 – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία της ΤτΕ
Γιατί οι off-market αγοραπωλησίες αποτελούν εναλλακτική επιλογή για υπερπολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο
Ποιό γνωστό πρώην βιομηχανικό κτίριο στο Ηράκλειο θα μεταμορφωθεί σε ξενοδοχείο 4 αστέρων
Ανοίγει ο “δρόμος” για το οικιστικό σκέλος της 5άστερης επένδυσης στο Hinitsa Bay στην Αργολίδα
Νέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές
Ξεκινά από το 2028 η μεγάλη real estate επένδυση της Noval στο ακίνητο της Πειραιώς – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο
Βρέθηκε επενδυτής για το ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια – Πώς θα αξιοποιηθεί το πρώην ξενοδοχείο Ambassadeur
12 νέες 5άστερες ξενοδοχειακές επενδύσεις δρομολογούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα – Δείτε σε ποιές περιοχές
Ξεκινά ριζική ανακαίνιση σε ιστορικό κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο
“Πράσινο φως” για τη mega επένδυση logistics στον Ασπρόπυργο – Τι θα περιλαμβάνει το νέο Hull Logistics Park
Προχωρά σταδιακά από τη Dimand το Votanikos Business Park στο πρώην ακίνητο της Softex στον Ελαιώνα – Το 2027 η πρώτη παράδοση κτιρίου
Κορυφαία προτεραιότητα της Noval η ολοκλήρωση του The Grid στο Μαρούσι – Ποιοί οι μισθωτές που έχουν ήδη “κλείσει”
3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις “στα σκαριά” στην Ήπειρο- Πού θα γίνει νέο 5άστερο ξενοδοχείο
Στη “μάχη” για το μεγάλο έργο παραχώρησης στο Τατόι η Hellenic Properties – Με ποιά άλλη εταιρεία συμμετέχει ως κοινοπραξία
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα
Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ
Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες
[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα
TRENDING
-
LOGISTICS3 εβδομάδες agoΝέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές
-
RESIDENTIAL2 εβδομάδες agoΞεκινά από το 2028 η μεγάλη real estate επένδυση της Noval στο ακίνητο της Πειραιώς – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα agoΒρέθηκε επενδυτής για το ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια – Πώς θα αξιοποιηθεί το πρώην ξενοδοχείο Ambassadeur
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago12 νέες 5άστερες ξενοδοχειακές επενδύσεις δρομολογούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα – Δείτε σε ποιές περιοχές
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες agoΞεκινά ριζική ανακαίνιση σε ιστορικό κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο




