REAL ESTATE
Αυξήθηκε σημαντικά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Premia Properties το 2021 – Οι νέοι στόχοι
Published
5 έτη agoon
By
NewsroomΠρόσω ολοταχώς για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της Premia Properties καθώς, παρά την επέλαση της πανδημίας, η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της αυξήθηκε σημαντικά ενώ βάζει πλώρη και για επιλεκτική είσοδο σε νέους κλάδους του real estate.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2021, το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της εταιρείας αυξήθηκε κατά 61% σε 171,5 εκ. ευρώ. Από το χαρτοφυλάκιο αυτό, σημαντική αύξηση (σχεδόν διπλασιασμό) παρουσίαση η αξία των ακινήτων της, που ανήλθε σε 131,6 εκ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων περιλαμβάνεται και το δικαίωμα που αφορά τα 10 σχολεία μέσω ΣΔΙΤ στην Αττική, που εξαγόρασε η εταιρεία.
Με στόχευση στις κοινωνικές υποδομές, όπως τα σχολεία, αλλά και τις εγκαταστάσεις logistics και τα big boxes, η Premia Properties προχωρά σταδιακά και στο άνοιγμα της δραστηριότητάς της σε νέους κλάδους, πάντα όμως επιλεκτικά.
Σε αυτό το πλαίσιο, προέκυψε και η πρώτη αγορά οικιστικού ακινήτου στο Piraeus Port Plaza, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας της με την Dimand.
Μέσω της συμφωνίας αυτής, η Dimand θα πουλήσει στη Premia σταδιακά ακίνητα κατοικιών (serviced apartments) που έχει στην κατοχή της ή θα έχει στο μέλλον. Έως το 2026 υπολογίζεται η Premia να αναπτύξει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο τέτοιων ακινήτων, με ένα σύνολο κατοικιών που θυα αγγίζει τα 1.000.
Με τα παραπάνω, η διοίκηση της εταιρείας έχει τονίσει πολλές φορές ότι είναι σε τροχιά υλοποίησης των φιλόδοξων στόχων της: να φτάσει τα 500 εκ. ευρώ σε αξία χαρτοφυλακίου σε 3 χρόνια και το 1 δισ. ευρώ σε ορίζοντας 5ετίας, ενώ προγραμματίζει και την μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ.
Τα οικονομικά αποτελέσματα για το Α’ εξάμηνο του 2021
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της 30ης Ιουνίου 2021, o όμιλος προχώρησε σε σημαντική διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων με την προσθήκη συνολικά εννέα (9) νέων ακινήτων, εκ των οποίων έξι (6) στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και τρία (3) στον τομέα των εμπορικών ακινήτων τύπου big-box:
▪ Αγορά ενός (1) νέου ακινήτου logistics και ενός (1) εμπορικού ακινήτου (big-box) συνολικής εύλογης αξίας €7,8 εκ. την 30.6.2021
▪ Απόκτηση την 29.6.2021 έναντι τιμήματος €24,6εκ. (€ 23,6 εκ. μέσω εισφοράς και 1 εκ. σε μετρητά) του συνόλου των μετοχών (6) ανωνύμων εταιρειών οι οποίες εκμεταλλεύονται συνολικά επτά (7) ακίνητα, πέντε (5) logistics και δύο (2) big boxes, συνολικής εύλογης αξίας €55,2εκ. την 30.06.2021.
Η καθαρή θέση του Ομίλου ανήλθε σε €67,8 εκατ. έναντι €38,2 εκατ. την 31.12.2020 και ενσωματώνει εν μέρει (μόνο κατά το σκέλος των εισφορών σε είδος) την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου η οποία αποφασίστηκε με τις από 03.06.2021 και 07.07.2021 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούλιο του 2021.
Σύμφωνα με την εξαμηνιαία οικονομική έκθεση, ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου (σύνολο δανειακών υποχρεώσεων συμπεριλαμβανομένων και των υποχρεώσεων από μισθώσεις μείον ταμιακά διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων και των δεσμευμένων καταθέσεων) την 30.06.2021 διαμορφώθηκε σε €93,72 εκ. έναντι €45,84 εκ. την 31.12.2020. Η μεταβολή οφείλεται κυρίως στην προσθήκη των δανείων των ανωτέρω νέων θυγατρικών και στην αύξηση δανεισμού της Εταιρείας για την αγορά νέων επενδυτικών ακινήτων.
Ποιά ακίνητα απέκτησε το 2021 η Premia Properties
1. Ακίνητο στη θέση Ήμερος Τόπος (Λάκκα), Ασπρόπυργος (Αποθήκη Logistics). Πρόκειται για μισθωμένο κτιριακό συγκρότημα που περιλαμβάνει εμπορική αποθήκη ξηρού φορτίου και γραφεία συνολικής επιφάνειας 9.443 τ.μ. Το ακίνητο αποκτήθηκε από την Εταιρεία, έναντι τιμήματος €4.998,6 χιλ., το οποίο διαμορφώθηκε σε €5.194,3 χιλ. συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταβίβασης.
2.Ακίνητο επί της Λεωφ. Λαυρίου 76, Παιανία (supermarket). Πρόκειται για μισθωμένο ισόγειο κτίριο (κατάστημα τροφίμων) συνολικής επιφάνειας 1.486,78 τ.μ., Το τίμημα για το εν λόγω ακίνητο ανήλθε σε €2.520 χιλ. και σε €2.639 χιλ. συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταβίβασης.
3.1ο Χλμ. Επαρχιακής Οδού Σίνδου-Χαλάστρας (Αποθήκη Logistics). Πρόκειται για μισθωμένες εγκαταστάσεις αποθηκών (logistics) συνολικής επιφάνειας 24.703 τ.μ,, κυριότητας της ΑΔΑΜ ΤΕΝ ΑΕ.
4. 7ο Χλμ. Ε.Ο. Καλαμάτας-Τρίπολης, Καλαμάτα. Πρόκειται για υπεκμισθωμένο εμπορικό κατάστημα (big-box) συνολικής επιφάνειας επιφανείας 4.462,43. τ.μ., κυριότητας της «ΠΕΙΡΑΙΩΣ LEASING (ΛΗΖΙΝΓΚ) ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το οποίο η ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ εκμισθώνει δυνάμει σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με λήξη την 07.08.2030.
5. Α’ Πάροδος Δημοτικού Σταδίου 2, Κατερίνη. Πρόκειται για υπεκμισθωμένο εμπορικό κατάστημα (σούπερ μάρκετ) οριζόντια ιδιοκτησία-κατάστημα του υπογείου, ισογείου και πρώτου ορόφου, συνολικής επιφανείας 1.485,27 τ.μ., κυριότητας της «ΠΕΙΡΑΙΩΣ LEASING (ΛΗΖΙΝΓΚ) ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το οποίο η ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ εκμισθώνει δυνάμει σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με λήξη την 28.12.2027.
6. Θέση Δύο Πεύκα, Ασπρόπυργος. Πρόκειται για μισθωμένες εγκαταστάσεις αποθηκών (logistics) συνολικής επιφάνειας 11.982,05 τ.μ., κυριότητας της STENHUS ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΔΥΟ ΠΕΥΚΑ ΑΕ.
7. Οδός Λούτσας, Θέση ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟ – ΒΟΡΡΟ, ΒΙΠΑ Μάνδρας. Πρόκειται για μισθωμένες εγκαταστάσεις αποθηκών (logistics) συνολικής επιφανείας 15.664,3 τ.μ., κυριότητας της ΘΕΣΜΙΑ ΑΕ.
8. Θέση Ρίκια, Ασπρόπυργος. Πρόκειται για μισθωμένες εγκαταστάσεις αποθηκών (logistics) συνολικής επιφάνειας 7.298 τ.μ. κυριότητας της STENHUS ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΡΙΚΙΑ ΑΕ.
9. Αγροτική Οδός Θέση Στρίφι, Ελευσίνα. Πρόκειται για μισθωμένες εγκαταστάσεις αποθηκών (logistics) συνολικής επιφάνειας 10.148,82 τ.μ. κυριότητας της ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ.
You may like
-
Ποιές κατηγορίες ακινήτων γραφείων και καταστημάτων παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών στην Ελλάδα το 2025
-
Γιατί η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε ώριμη αγορά real estate με υψηλή ζήτηση για ακίνητα – Ποιές περιοχές προσελκύουν το ενδιαφέρον
-
Τι αλλάζει για τα ακίνητα και το real estate με το νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης
-
Επενδύσεις 1,7 δισ. ευρώ υλοποιεί η Dimand – Στο επίκεντρο τα mega projects σε Μεσόγεια και Κρήτη
-
Συνεχίζεται η άνοδος του οικιστικού real estate στα Ανατολικά Προάστια της Αθήνας – Πού κινούνται τα ενοίκια κατοικιών
-
Πόσο κοστίζει η αγορά κατοικίας στα Ιόνια Νησιά – Σε ποιά περιοχή σημειώθηκε η μεγαλύτερη άνοδος έως σήμερα το 2026
Ποιές κατηγορίες ακινήτων γραφείων και καταστημάτων παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών στην Ελλάδα το 2025
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στα Χανιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
The Ellinikon: σε νέα φάση ωρίμανσης οι επενδύσεις για τα νέα 5άστερα ξενοδοχεία με την ΤΕΜΕΣ
7 ξενοδοχειακές επενδύσεις που δίνουν “ψήφο εμπιστοσύνης” στη Χαλκιδική – Πού θα γίνουν και ποιοί επενδύουν
Σε αδειοδοτική τροχιά το νέο 5άστερο ξενοδοχείο MEDITE στη Χαλκιδική
Γιατί η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε ώριμη αγορά real estate με υψηλή ζήτηση για ακίνητα – Ποιές περιοχές προσελκύουν το ενδιαφέρον
Τι αλλάζει για τα ακίνητα και το real estate με το νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης
Στην πώληση κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι προχώρησε η Trastor
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στα Σύβοτα
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στη Μύκονο
Άνοιξε το νέο παραθαλάσσιο resort της Radisson στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή βρίσκεται και γιατί η Radisson “ψηφίζει” Εύβοια
Οι νέοι χάρτες της εξοχικής κατοικίας – Σε ποιές 3 περιοχές στρέφεται το ενδιαφέρον στην ηπειρωτική Ελλάδα
Ανοίγει ο “δρόμος” για την ανάπλαση του ακινήτου του Notos στη Σταδίου – Τα σχέδια Dimand – Τράπεζας Πειραιώς
Ποιό ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά θα αξιοποιηθεί – Στον “αέρα” ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια εκμίσθωσή του
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Μέγαρα – Σε ποιό σημείο θα γίνει
Ολοκληρώνεται έως αρχές του 2027 η τουριστική επένδυση Athens Beach Club στη Βούλα
Επεκτείνεται στην Ελλάδα η Four Seasons – Πότε ανοίγει το νέο ultra luxury ξενοδοχείο στο Καλό Λιβάδι και ποιό ακόμη έργο βρίσκεται “στα σκαριά”
Δύο νέες επενδύσεις γραφείων στον Ταύρο δρομολογεί η Intracom – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν
Άνοιγμα και στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας για την Domes Resorts – Προχωρά μαζί με την Prodea το νέο 5άστερο στην Πλατεία Μητροπόλεως
Επεκτείνεται στην Κρήτη η Domes Resorts – “Στα σκαριά” δύο νέα 5άστερα ξενοδοχεία σε Χανιά και Ρέθυμνο
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα
[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια
20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει
[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΆνοιξε το νέο παραθαλάσσιο resort της Radisson στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή βρίσκεται και γιατί η Radisson “ψηφίζει” Εύβοια
-
RESIDENTIAL3 εβδομάδες agoΟι νέοι χάρτες της εξοχικής κατοικίας – Σε ποιές 3 περιοχές στρέφεται το ενδιαφέρον στην ηπειρωτική Ελλάδα
-
REAL ESTATE2 εβδομάδες agoΑνοίγει ο “δρόμος” για την ανάπλαση του ακινήτου του Notos στη Σταδίου – Τα σχέδια Dimand – Τράπεζας Πειραιώς
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες agoΠοιό ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά θα αξιοποιηθεί – Στον “αέρα” ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια εκμίσθωσή του
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Μέγαρα – Σε ποιό σημείο θα γίνει





