Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Bayer: Ηγετική θέση στον τομέα των δράσεων βιωσιμότητας για το κλίμα

bizness.gr

Published

on

Κτίριο της Bayer Hellas

Ο αναγνωρισμένος οργανισμός αξιολόγησης CDP (πρώην “Project Carbon Disclosure Project”) ανακοίνωσε πως η Bayer αποτελεί μία από τις κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες στην κατηγορία του κλίματος για μία ακόμη φορά, απονέμοντάς της την υψηλότερη βαθμολογία “Α”. Το CDP αξιολόγησε περισσότερες από 8.000 εταιρείες, εστιάζοντας στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής σε στρατηγικό επίπεδο. Περίπου μόνο το 2% (179 εταιρείες) πέτυχαν βαθμολογία Α. Οι θεσμικοί επενδυτές προσδοκούν ολοένα και περισσότερο από τις εταιρείες να εφαρμόζουν στρατηγική που συμβάλει στη βιωσιμότητα και θεωρούν την αξιολόγηση CDP ως βάση για τις επενδυτικές τους αποφάσεις.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που από το 2005 λαμβάνουμε αδιάλειπτα πολύ καλές αξιολογήσεις από το CDP και για μια ακόμη φορά η Bayer συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Climate A», δήλωσε ο Werner Baumann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG. “Ως κορυφαία εταιρία καινοτομίας, στοχεύουμε έως το 2030 να επιτύχουμε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στις λειτουργίες μας. Συνεπώς, θα προωθήσουμε τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου σε όλη την αλυσίδα εργασιών μας”.

Ο Paul Simpson, Διευθύνων Σύμβουλος του CDP, δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ τις εταιρείες που κατάφεραν και αυτή τη χρονιά να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην λίστα A του CDP και να αποτελέσουν παράδειγμα για το πρόγραμμα δράσεων και τη διαφάνεια σχετικά με το περιβάλλον. Οι επιχειρηματικοί κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή, την αποψίλωση των δασών και την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα είναι τεράστιοι – όπως επίσης και οι ευκαιρίες αντιμετώπισής τους – και είναι σαφές πως ο ιδιωτικός τομέας καλείται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε αυτή την κρίσιμη εποχή. Οι εταιρείες της A List καθοδηγούν την αγορά στη βιώσιμη διαχείριση, αντιμετωπίζοντας τους περιβαλλοντικούς κινδύνους, ώστε να είναι έτοιμοι να ευημερήσουν στην οικονομία του αύριο».

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτέλεσαν μεγάλες προτεραιότητες για την Bayer εδώ και πολλά χρόνια. «Εντείνουμε περαιτέρω τις προσπάθειές μας για το κλίμα σε συμφωνία με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Συμφωνίας των Παρισίων», αναφέρει ο Matthias Berninger, Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων και Βιωσιμότητας στη Bayer ΑG.

Το CDP είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που κάθε χρόνο καταρτίζει την πιο ολοκληρωμένη έκθεση εταιρικών δεδομένων για θέματα όπως πχ το κλίμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης αυτής, 525 θεσμικοί επενδυτές, που αντιπροσωπεύουν 96 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, υποστηρίζουν το CDP και λαμβάνουν υπόψη τους τις πληροφορίες του στη διαδικασία λήψης επενδυτικών αποφάσεων. Εκτός από τους επενδυτές της ESG, που ειδικεύονται στις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διαχειριστικές επιδόσεις των εταιρειών, οι αξιολογήσεις αυτές προσελκύουν ολοένα και περισσότερο την προσοχή μεγάλων επενδυτών.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Προτεραιότητα οι φορολογικές ελαφρύνσεις κι η εξασφάλιση ρευστότητας

bizness.gr

Published

on

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Στις βασικές ανάγκες και ιδιαίτερα στα κύρια αιτήματα της ελληνογερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας ανταποκρίνονται τα πρώτα μέτρα, που έλαβε η κυβέρνηση προς ανακούφιση της αγοράς έναντι του Covid-19, σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας, που διενήργησε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ειδικότερα, το 75,83% των συμμετεχόντων στην έρευνα αξιολόγησε ως αναγκαία τα φορολογικά μέτρα και το 75% ως επιβεβλημένη την ενίσχυση της παραγωγής και του εμπορίου για ζητήματα σχετικά με τη ρευστότητα.

Παράλληλα, το 71,76% των ερωτηθέντων ζήτησε γρήγορες και απλές διαδικασίες υλοποίησης των μέτρων στήριξης της αγοράς και το 70% χαρακτήρισε «μονόδρομο» την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης της οικονομίας, μόλις η κυβέρνηση αποφασίσει την άρση του lockdown.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, δήλωσε σχετικά ότι, «τα μέτρα της κυβέρνησης για την ανακούφιση των επιχειρήσεων αδιαμφησβήτητα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των πρώτων σοβαρών ζητημάτων που τέθηκαν από το lockdown. Τα δύσκολα, ωστόσο, βρίσκονται μπροστά μας και το γεγονός ότι τα παραγωγικά υπουργεία θεσμοθετούν μέτρα κρατώντας «εφόδια» και για την επόμενη μέρα της κρίσης, καταδεικνύει τον μεσοπρόθεσμο ή και μακροπρόθεσμο ορίζοντα των αποφάσεών της. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι όποιες παρεμβάσεις της θα πρέπει να έχουν συνέχεια στο χρόνο, μεγάλο βάθος διάρκειας και να καλύψουν όλα τα μέτωπα που προκάλεσε στο επιχειρείν ο Covid-19.».

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η Marriot: Οι ενέργειές της στο διάστημα της κρίσης – Τι γίνεται με τις κρατήσεις

bizness.gr

Published

on

Marriot, logo

Στο περιβάλλον κρίσης που διαμορφώνεται ελέω του κορονοϊού, η Marriot εστιάζει στο πως θα υποστηριχθούν οι κοινότητες όπου ζουν και εργάζονται οι συνεργάτες της αμερικανικής εταιρείας. Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη να βοηθηθούν και να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η Marriot κινητοποιείται. Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, έχει θεσπίσει ορισμένες ενέργειες.

Σε όλο τον κόσμο, τα ξενοδοχεία της Marriot που βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία θα χρησιμοποιηθούν για καλό σκοπό. Εκεί θα μπορούν να διαμένουν π.χ. νοσοκομειακοί, στρατιωτικοί ή υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, οι οποίοι πρέπει να παραμείνουν κοντά στην εργασία τους ή ανησυχούν να επιστρέψουν σπίτι τους, υπό το φόβο να μεταφέρουν και να μεταδώσουν τον ιό.

Δεδομένης της άνευ προηγουμένου διακοπής της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ορισμένα από τα ξενοδοχεία του αμερικανικού κολοσσού έπρεπε να κλείσουν προσωρινά. Ακόμη και όταν τα ξενοδοχεία έκλειναν τις πόρτες τους, όμως, συνεργάτες από το Νέο Δελχί της Ινδίας ή από το Σάντος της Βραζιλίας, βρήκαν πολλούς τρόπους για να υποστηρίξουν τις κοινότητες στις οποίες βρίσκονται τα καταλύματα. Το Riviera Marriott Hotel La Porte de Monaco και το AC Hotel Nice, για παράδειγμα, δώρισαν όλα τα αχρησιμοποίητα προϊόντα για φαγητό σε ένα τοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά, το οποίο παρέχει στέγαση και άλλες υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή μονάδες της Marriot έχουν συνδράμει στην παροχή τροφίμων, προσυσκευασμένων και μαγειρεμένων γευμάτων, προϊόντων καθαρισμού, μασκών, γαντιών, απολυμαντικών κα.

Οι κρατήσεις

Για τους επισκέπτες με υπάρχουσες κρατήσεις για οποιαδήποτε μελλοντική ημερομηνία άφιξης, συμπεριλαμβανομένων κρατήσεων με προπληρωμένες χρεώσεις που είναι συνήθως πιο περιοριστικές, η Marriot θα επιστρέψει την πλήρη αλλαγή ή ακύρωση χωρίς χρέωση μέχρι και 24 ώρες πριν την άφιξη. Εφόσον η αλλαγή ή η ακύρωση πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

Για τους επισκέπτες που κάνουν νέες κρατήσεις για οποιαδήποτε μελλοντική ημερομηνία άφιξης, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων με προπληρωμένες χρεώσεις, μεταξύ 13 Μαρτίου και 30 Ιουνίου 2020, θα επιστραφεί η αλλαγή ή η ακύρωση της κράτησης χωρίς χρέωση μέχρι 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία άφιξής.

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Επιδοτούνται οι τόκοι υφιστάμενων ενήμερων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

bizness.gr

Published

on

Επιχειρηματικότητα

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 10 Απριλίου, από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, η Υπουργική Απόφαση για την κάλυψη των τόκων υφιστάμενων ενήμερων δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα παράτασης του χρονικού διαστήματος για επιπλέον δύο μήνες εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του μέτρου στήριξης των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων θα ανέλθει σε 1.2 δις ευρώ, με αρχικό ποσό ύψους 750 εκ. ευρώ, και αφορά τόκους δανείων τακτής λήξης, ομολογιακών δανείων και συμβάσεων πίστωσης (ανοικτών αλληλόχρεων λογαριασμών), περιλαμβανομένων τιτλοποιημένων δανείων και πιστώσεων (άρθρο 10 του ν. 3156/2003) με διαχειριστή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που μετέχει στη Δράση και τα οποία ήταν ενήμερα στις 31/12/2019.

Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων προς τις τράπεζες μέσω του ΠΣΚΕ. Διευκρινίζεται ότι η δράση αφορά στην κάλυψη τόκων υφιστάμενων ενήμερων δανείων στις 31/12/2019 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν ενεργό ΚΑΔ από όσους έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών και υπό την προϋπόθεση διατήρησης τουλάχιστον του ίδιου αριθμού εργαζομένων τους στις 19/3/2020 και στις 31/12/2020.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Με την πληρωμή των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων απλώνει μια ουσιαστική ομπρέλα προστασίας πάνω από όλες τις υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις έτσι ώστε να αντέξουν την λαίλαπα του κορονοϊού και να είναι έτοιμες να λειτουργήσουν ξανά την επόμενη ημέρα της κρίσης με όλες τις θέσεις εργασίας εξασφαλισμένες. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου για την ταχύτητα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη γρήγορη έγκριση».

Από τη μεριά του, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης δήλωσε:

«Η ενίσχυση αυτή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από πόρους του ΕΣΠΑ, είναι άμεσο κεφάλαιο κίνησης, που μαζί με τα άλλα μέτρα που σχεδιάζει και υλοποιεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στοχεύουν όχι μόνο να τις κρατήσουν ζωντανές, αλλά και να τις προετοιμάσουν για την επόμενη μέρα της κρίσης δίνοντάς τους τη δυνατότητα για μια δυναμική επανεκκίνηση».

Continue Reading
Advertisement

Trending