ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
«Blue Growth Piraeus»: Ο διαγωνισμός γαλάζιας ανάπτυξης και καινοτομίας επιστρέφει

Published
5 έτη agoon
By
NewsroomΟ Δήμος Πειραιά διοργανώνει για 6η χρονιά τον Διαγωνισμό Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία «Blue Growth Piraeus», ο οποίος αποτελεί έναν πρωτοπόρο θεσμό, έχοντας καθιερώσει τον Πειραιά σε πρωτεύουσα της θαλάσσιας καινοτομίας.
Ο διαγωνισμός «Blue Growth Piraeus» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και αποτελείται από 2 φάσεις.
Η πρώτη, αφορά στη διενέργεια του διαγωνισμού ο οποίος περιλαμβάνει την υποβολή αιτήσεων, την αξιολόγηση των υποψήφιων, την πραγματοποίηση workshop προετοιμασίας των επιλεγμένων επιχειρηματικών ομάδων για την παρουσίαση της ιδέας τους, το Demo Day (ημέρα του επίσημου διαγωνισμού) κατά το οποίο αξιολογούνται οι υποψήφιοι από τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, από εκπροσώπους του Marinescape και τους λοιπούς παρευρισκόμενους. Οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες βραβεύονται και προωθούνται στο πρόγραμμα εκκόλαψης.
Η δεύτερη, αφορά στο πρόγραμμα εκκόλαψης όπου παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες (business counselling, coaching) στις βραβευθείσες ομάδες που ξεκινούν από τη δημιουργία ή βελτίωση του business plan έως και τη σύσταση εταιρείας. Παράλληλα, προωθείται η δικτύωση των επιχειρηματικών ιδεών με σκοπό την περαιτέρω ωρίμανση και χρηματοδότησή τους.
Μετά από συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, η κατάθεση νέων επιχειρηματικών ιδεών θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 με δυνατότητα παράτασης, ευελπιστώντας να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού.
*Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό και δηλώσεις συμμετοχής: www.bluegrowthpiraeus.gr
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:
«Για τη Δημοτική Αρχή ο διαγωνισμός «Blue Growth Piraeus» αντιπροσωπεύει όλα όσα οραματιζόμαστε για την ανάπτυξη του Πειραιά: την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα, με σημείο αναφοράς τη θάλασσα. Στόχος μας με αυτήν την διαγωνιστική διαδικασία, είναι να εμπνεύσουμε και να επενδύσουμε στα νέα μυαλά που αποτελούν το μέλλον της χώρας, προκειμένου να υλοποιήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους στο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας» και σημείωσε ότι ο Πειραιάς είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα και από τις πρώτες στην Ευρώπη, που σχεδίασε και υλοποιεί ολοκληρωμένη στρατηγική για τη γαλάζια ανάπτυξη, έχοντας αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.
Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η σπουδαιότητα των καινοτόμων τεχνολογιών αναδείχθηκε και εν μέσω πανδημίας όπου το «Blue Lab» τέθηκε στη διάθεση της πολιτείας, δημιουργώντας ασπίδες προστασίας προσώπου για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας. Αναφερόμενος στη συμμετοχή του Πανεπιστήμιου Πειραιώς, επεσήμανε: «Tα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει μια πολυεπίπεδη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το οποίο αποτελεί έναν στρατηγικό συνεργάτη και συνοδοιπόρο του Δήμου και ευχαριστώ θερμά τον Πρύτανη κ. Κότιο και για αυτή την εποικοδομητική σύμπραξη. Έχοντας κύριο μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας, παρατείναμε τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και με την ελπίδα να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν η πανδημία του κορονοϊού, πιστεύω ότι ο «Blue Growth Piraeus» θα έχει για ακόμα μια χρονιά ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση».
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Άγγελος Κότιος επεσήμανε σε δήλωσή του πως το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ως ένα εξωστρεφές και δυναμικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, επιδιώκει να υλοποιεί δράσεις και καινοτόμες συνέργειες, τόνισε δε, πως με τον Δήμο Πειραιά έχει αναπτύξει, τα τελευταία χρόνια, μια εποικοδομητική συνεργασία σε πολλούς τομείς. «Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά παράγεται σημαντικό επιστημονικό, ερευνητικό έργο και καινοτομία πάνω σε κρίσιμους αναπτυξιακούς τομείς όπως είναι η ναυτιλία, η οικονομία, η βιομηχανία, οι ψηφιακές τεχνολογίες και ο τουρισμός. Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συμβάλλουμε μέσω της επιστημονικής γνώσης του Πανεπιστημίου μας στο Διαγωνισμό για τη Γαλάζια Οικονομία «Blue Growth Piraeus». Εύχομαι καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες και είμαι βέβαιος ότι θα αναδειχθούν και φέτος πρωτοπόρες ιδέες, που θα συνεισφέρουν στην καινοτόμα γαλάζια ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα», σημείωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, υπογράμμισε πως ο Δήμος Πειραιά εδώ και χρόνια δίνει βάρος και έχει στην πρώτη γραμμή τις πρωτοβουλίες για τα θέματα της γαλάζιας οικονομίας και της γαλάζιας ανάπτυξης. Ο κ. Καρύδης σημείωσε ότι ο Δήμος έχει τιμηθεί πανευρωπαϊκά για τις δράσεις του στα θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και αποτελεί μοντέλο καλής πρακτικής. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το 2020 προωθούμε το πρόγραμμα blue growth Piraeus σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Δυστυχώς η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε πολλά προβλήματα στην εκτέλεση του προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην οικονομική ανάπτυξη, στα θέματα της γαλάζιας οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Πρώτα από όλα όμως προηγείται η δημόσια υγεία και η προστασία της ζωής των συνανθρώπων μας».
Μην ξεχάσετε
You may like
-
Μέσω Αναπτυξιακού προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
Σε νέα “εποχή” περνά το ιστορικό κτίριο του ΚΕΡΑΝΗ στον Πειραιά – Πώς θα μετατραπεί σε KERANIS Residences από την καναδική MERCAN
-
Ολοκληρώνονται εντός του 2025 από Greca Developments – ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ τα πρώτα κοινά οικιστικά έργα στον Πειραιά
-
Στον Αναπτυξιακό Νόμο νέο 9ώροφο ξενοδοχείο στον Πειραιά – Ποιά γνωστή εταιρεία επενδύει
-
[VIDEO] Piraeus Gate: πώς θα μεταμορφωθεί μια ολόκληρη περιοχή στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν
-
“Στα σκαριά” δύο νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στον Πειραιά και νέο boutique ξενοδοχείο στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία επενδύει

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Ανοίγει το νέο εμπορικό πάρκο της Trade Estates στο Ηράκλειο – Και δεύτερο retail park “στα σκαριά” στην πόλη

Ξεκινά το Μάιο το νέο ξενοδοχείο Golden Milos Beach House από την Domotel – Πού βρίσκεται

To 25% της Prosperty απέκτησε η Eurobank – Πώς θα προωθήσει άμεσα μέσω της πλατφόρμας 800 ακίνητα στην αγορά

Εκτινάχθηκαν ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της Prodea το 2024 – Σε ποιά στρατηγική κίνηση οφείλονται

“Στα σκαριά” 4 νέα έργα για ξενοδοχεία στην Ζάκυνθο

Μέσω της Wyndham επεκτείνεται στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά η καναδική Mercan – Σε ποιό γνωστό ξενοδοχείο της Κέρκυρας επενδύει

5 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία στα Ιόνια Νησιά – Δείτε σε ποιά νησιά θα γίνουν

Προσιτή κατοικία: 9 παράγοντες που επηρεάζουν την προσφορά και ζήτηση – Τι δείχνει έρευνα της Alpha Bank

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

Σε φάση ολοκλήρωσης το νέο Μινιόν – Ποιοί είναι οι ένοικοι των γραφείων και καταστημάτων

Ξεκίνησαν τα έργα για το νέο κτίριο της Πειραιώς στην Κοραή – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο της Dimand

Μέσω Αναπτυξιακού προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει

“Στα σκαριά” 5 νέα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Νέα μεγάλη τουριστική επένδυση “στα σκαριά” στη Λήμνο – Τι περιλαμβάνει το Master Plan του Limnos Resort

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιά άλλα έργα υλοποιεί στην Αθήνα η Blend Development

“Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

[VIDEO] Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα για το νέο κτίριο γραφείων The Syndesis Hub στο Ελληνικό – Ποιός όμιλος επενδύει στο ακίνητο

Σε νέα “εποχή” περνά το ιστορικό κτίριο του ΚΕΡΑΝΗ στον Πειραιά – Πώς θα μετατραπεί σε KERANIS Residences από την καναδική MERCAN

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

[VIDEO] The Ellinikon: “ψηλώνει” και άλλο ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στο Παλαιό Φάληρο – Πώς θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει

[VIDEO] Ποιά είναι τα 4 μεγάλα έργα για νέα “πράσινα” κτίρια γραφείων στο Μαρούσι που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ

[VIDEO] Ξεκίνησε νέα οικιστική επένδυση στη Γλυφάδα η Ten Brinke

[VIDEO] Piraeus Gate: πώς θα μεταμορφωθεί μια ολόκληρη περιοχή στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

[VIDEO] The Ellinikon: πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα real estate στο Ελληνικό – “Σηκώθηκε” και άλλο ο Riviera Tower

[VIDEO] Σε εξέλιξη τα έργα για μια ακόμη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα έργα στο Ελληνικό

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα
TRENDING
-
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago
Σε φάση ολοκλήρωσης το νέο Μινιόν – Ποιοί είναι οι ένοικοι των γραφείων και καταστημάτων
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago
Ξεκίνησαν τα έργα για το νέο κτίριο της Πειραιώς στην Κοραή – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο της Dimand
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago
Μέσω Αναπτυξιακού προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago
“Στα σκαριά” 5 νέα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago
Νέα μεγάλη τουριστική επένδυση “στα σκαριά” στη Λήμνο – Τι περιλαμβάνει το Master Plan του Limnos Resort