LOGISTICS

Δυναμική είσοδος της BriQ στον κλάδο logistics – Οι νέες επενδύσεις σε αποθήκες

Published

on

Παρά τη δύσκολη συγκυρία, λόγω της πανδημίας και της σχετικής αβεβαιότητας στον κλάδο real estate και στην οικονομία γενικότερα, η BriQ Properties, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα, κατάφερε να υλοποιήσει πλήρως το προγραμματισμένο επενδυτικό της πρόγραμμα για το 2020.

Ένας κλάδος όμως μονοπώλησε σχεδόν τις επενδυτικές της κινήσεις το 2020: οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής (logistics).

Συνολικά, για τις 12 επενδύσεις του 2020 δαπανήθηκαν 49,3 εκ. ευρώ, τη μερίδα του λέοντος των οποίων απορρόφησε ο κλάδος logistics.

Συγκεκριμένα, η έμφαση της εταιρείας στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής, κρίνεται επιτυχημένη καθώς μετά την (ουσιαστικά) εξαγορά της Sarmed Warehouses (κατά 80%), προχωρά και το έργο κατασκευής του νέου αποθηκευτικού κέντρου στον Ασπρόπυργο, που μόλις λίγο καιρό πριν διπλασιάστηκε ως έργο με την προσθήκη των δύο νέων όμορρων οικοπέδων και την κατασκευή ενός δεύτερου κτιρίου.

Συνολικά, η BriQ θα κατασκευάσει 30.000 τ.μ. νέων αποθηκών ενώ αν υπολογιστούν και οι αποθηκευτικοί χώροι της Sarmed, η εταιρεία θα συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες εγκαταστάσεων logistics στην Ελλάδα, με πάνω από 110.000 τ.μ..

Όσον αφορά την είσοδο στη Sarmed Warehouses, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ, κα Άννα Αποστολίδου, δήλωσε στην εφημερίδα Καθημερινή ότι εξετάζεται η διεύρυνση της συνεργασίας, καθώς διερευνάται η πιθανότητα επέκτασης και σε άλλα ακίνητα του ομίλου Sarmed.

Advertisement

TRENDING