Επεκτείνεται στις οικιστικές επενδύσεις και το εξωτερικό η Τεχνική Ολυμπιακή.
Με την πολύχρονη ιστορία της αγοραπωλησίας του εμβληματικού Πόρτο Καρράς να ολοκληρώνεται άνευ απροόπτου μέχρι το τέλος του 2025, η εταιρεία επεκτείνεται σε νέους τομείς, με έμφαση πλέον σε οικιστικές επενδύσεις αλλά και αγορές του εξωτερικού.
Η μαρίνα Σάμου και τα πλάνα για νέο μικρό ξενοδοχείο
Η εταιρεία σχεδιάζει την επέκταση της μαρίνας Σάμου μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων ελλιμενισμού (με στόχευση στα mega yachts) και τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων με καταστήματα εστίασης αλλά και ένα μικρό ξενοδοχείο.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Τεχνικής Ολυμπιακής, Γιώργος Στέγγος, κατά τη διάρκεια πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, «Θέλουμε να αξιοποιήσουμε και τον περιβάλλοντα χώρο της μαρίνας και να αυξήσουμε τις θέσεις ελλιμενισμού, γι αυτό και αναμένουμε να ενταχθούμε στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα ανακοινωθούν σύντομα από το Υπουργείο Τουρισμού για τα έργα αναβάθμισης σε μαρίνες».
Οι νέες οικιστικές αναπτύξεις στην Αττική
H ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε είχε ανακοινώσει στις 17 Ιανουαρίου του 2025 ότι υπέγραψε σύμβαση για την άμεση αγορά του συνόλου των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «GREENHILL VOULA ESTATES ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «GREENHILL VOULA».
Η GREENHILL VOULA έχει το 100% της πλήρους κυριότητας οικοπέδου εμβαδού 7.328,48 τ.μ., ευρισκόμενου στη θέση Πηγαδάκια του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, επί του οποίου έχει ανεγερθεί ημιτελές οικοδομικό συγκρότημα κατοικιών.
Το έργο βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και αφορά την ολοκλήρωση και αναβάθμιση του συγκροτήματος κατοικιών με στόχο τη δημιουργία κατοικιών υψηλών προδιαγραφών.
Η ολοκλήρωσή του τοποθετείται εντός του 2027.
Παράλληλα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει από το φθινόπωρο του 2023 δύο νέα οικιστικά έργα σε Κηφισιά και Βουλιαγμένη. Συγκεκριμένα:
1. Η εταιρεία “T.O INTERNATIONAL HOLDING LTD” (100% θυγατρική της Εταιρείας με έδρα την Κύπρο) ανακηρύχθηκε από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (Δ.Ι.Σ.) οριστική ανάδοχος του Έργου της ανεγέρσεως οικοδομής με το σύστημα της αντιπαροχής σε εκκλησιαστική έκταση εμβαδού 5.483 τ.μ., κείμενης επί των οδών Φιλαδελφέως και Μεθώνης, εντός του Ο.Τ. 681 στην περιοχή Κηφισιάς Αττικής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Διακήρυξη με αρ. 924/2023 της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδας (ΕΚΥΟ). Το Έργο προβλέπει την ανέγερση 8 κατοικιών. Το ποσοστό αντιπαροχής που θα λάβει η “T.O INTERNATIONAL HOLDING LTD” ανέρχεται σε 50,14%.
2. Η Ένωση Προσώπων “T.O INTERNATIONAL HOLDING LTD – TARISHORE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ” (με ποσοστά συμμετοχής των μελών 50%-50%) ανακηρύχθηκε από τη Δ.Ι.Σ. οριστική ανάδοχος του Έργου της ανεγέρσεως οικοδομής με το σύστημα της αντιπαροχής σε εκκλησιαστικό ακίνητο εμβαδού 1.342 τ.μ., κείμενου επί της οδού Αλέκου Παναγούλη 6, εντός του Ο.Τ. 28α στην περιοχή Βουλιαγμένης Αττικής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Διακήρυξη με αρ. 885/2023 της ΕΚΥΟ. Το Έργο προβλέπει την ανέγερση 4 κατοικιών. Το ποσοστό αντιπαροχής που θα λάβει η Ένωση Προσώπων “T.O INTERNATIONAL HOLDING LTD – TARISHORE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ” ανέρχεται σε 43%.
Η υλοποίηση του κάθε έργου προϋποθέτει την υπογραφή της αντίστοιχης εργολαβικής σύμβασης και προσυμφώνου μεταβίβασης ποσοστών ιδιοκτησίας επί των οικοπέδων, η οποία θα λάβει χώρα μετά την έκδοση προέγκρισης οικοδομικής άδειας από την αρμόδια πολεοδομική αρχή.
Η επέκταση στο εξωτερικό
Σε σχέση με την επέκταση σε αγορές του εξωτερικού, η εταιρεία “τρέχει” ήδη τις διαδικασίες για την ανάπτυξη (πιθανότατα ξενοδοχείου) σε ακίνητο που εξασφάλισε σε κοινοπραξία με την Glenarif Properties στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Παράλληλα, στη Γερμανία, απέκτησε και το 50% ενός κτιρίου γραφείων κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης με στόχο τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο (με κύρια στόχευση το κοινό που εργάζεται στο αεροδρόμιο).