REAL ESTATE

Έρχεται σύντομα μεγάλος διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για ολυμπιακό ακίνητο – φιλέτο στην Αττική

Published

on

Το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας - Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ

Επιταχύνεται η αξιοποίηση των ακινήτων – φιλέτων του ΤΑΙΠΕΔ με έναν μεγάλο διαγωνισμό για ακίνητο στην Αττική να αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα.

Τον τόνο για την επιτάχυνση στο ΤΑΙΠΕΔ και το ρόλο του Ταμείου Ανάκαμψης έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Πολίτης, ο οποίος σε γεύμα εργασίας μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Επιταχύνουμε την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Σε εξέλιξη είναι διαγωνισμοί για αρκετά διαφορετικά έργα, ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για την έναρξη και άλλων. Δίνουμε έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη, με την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Το Ταμείο διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία. Στόχος μας είναι να τη θέσουμε στην υπηρεσία όλων των φορέων του Δημοσίου».

Οι μεγάλοι διαγωνισμοί ακινήτων – Ποιός ξεκινά σύντομα

Στα μεγάλα νέα βρίσκεται ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ακινήτου στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε, θα ξεκινήσει άμεσα.

Το ακίνητο αφορά έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων από τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν τα 590 στρέμματα, μαζί με κτιριακές αθλητικές και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις.

Το Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκόπουλου – Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ

Το ακίνητο θα δοθεί προς μακροχρόνια παραχώρηση.

Σύμφωνα με το πιό πρόσφατο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης, το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, προκειμένου αυτό να υποβληθεί προς έγκριση από το ΣτΕ.

Η έκταση στο πρώην εργοτάξιο της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου – Φωτό: ΤΑΙΠΕΔ

Σε εξέλιξη, επίσης, βρίσκεται ο διαγωνισμός για τον πρώην εργοταξιακό χώρο στο Αντίρριο, ο οποίος προκηρύχθηκε πρόσφατα. Το ακίνητο προσφέρεται τόσο για εγκαταστάσεις logistics λόγω της στρατηγικής του θέσης όσο και για άλλες χρήσεις όπως ξενοδοχεία.

Περαιτέρω, το φθινόπωρο αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον επενδυτή για τις Γούρνες Ηρακλείου και το πρώην ακίνητο του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο.

Τέλος, για το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας εκκρεμεί η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας – Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ

Ακίνητα με ιαματικές πηγές

Σχετικά με τα ακίνητα – φιλέτα με ιαματικές πηγές ανά την Ελλάδα, αναφέρθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθεί το πρώην Ξενία στην Κύθνο και το δικαίωμα αξιοποίησης 2 ιαματικών πηγών στον επενδυτή.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για το ακίνητο της Λουτρόπολης στα Καμένα Βούρλα ενώ αναμένεται η έναρξη των διαδικασιών για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών και την ιαματική πηγή και το κάμπινγκ Κονιαβίτη.

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για τη Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα

Advertisement

TRENDING