ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Έρχονται νέες επενδύσεις της Accor στην Ελλάδα – Ποιά νέα ξενοδοχεία είναι στα σκαριά

Published

on

To 5 αστέρων Athens Capital Hotel - MGallery Collection - Πηγή: Accor

Ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία δίνει ο τουριστικός κολοσσός Accor.

Η εταιρεία με τα πάνω από 5.000 ξενοδοχεία σε 110 προορισμούς σε όλο τον κόσμο επιβεβαιώνει τη στρατηγική της επιλογή να επενδύσει σε νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Μάλιστα, χθες, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Sebastien Bazin, επισκέφθηκε την Αθήνα για να συμμετάσχει στα επίσημα εγκαίνια του ξενοδοχείου 5 αστέρων Athens Capital Hotel – MGallery Collection.

Το ξενοδοχείο που άνοιξε τις πύλες του πέρυσι, μέσα στην πανδημία, και ανήκει στον όμιλο Λάμψα (έχει ήδη τα άλλα δύο πολυτελή ξενοδοχεία στο Σύνταγμα, τo King George και τη Μεγάλη Βρετανία), εγκαινιάσθηκε χθες παρουσία του Sebastien Bazin αλλά και της Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας για τη Νότια Ευρώπη, Maud Bailly.

Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου ανέρχεται σε 158 δωμάτια, 18 σουίτες και μια προεδρική σουίτα και η επένδυση άγγιξε τα 25 εκ. ευρώ.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, αλλά και σύντομη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα ξενοδοχεία της Accor στην Ελλάδα

Η Accor έχει ήδη σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά με ξενοδοχεία σε Αθήνα αλλά και στα νησιά.

Συγκεκριμένα, έχει στο χαρτοφυλάκιό της το Novotel Athenes Hotel, το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο της Αθήνας Sofitel Athens Airport (του ομίλου Μήτση) αλλά και τα Ibis Styles Athens Routes Hotel και Ibis Styles Heraklion Central Hotel στην Κρήτη.

Επίσης, φέτος το καλοκαίρι, εγκαινίασε και το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Angsana Corfu, μέσω του brand Banyan Tree Hotels & Resorts, που αποτέλεσε και το πρώτο αντίστοιχο ξενοδοχείο στην Ευρώπη.

Το νέο ξενοδοχείο στις Μπενίτσες, στην Κέρκυρα, απλώνεται σε μια έκταση 210 στρεμμάτων και αποτελείται από 159 δωμάτια και σουίτες καθώς και 37 pool villas με θέα στη θάλασσα, χτισμένες αμφιθεατρικά στον λόφο.

Ξενοδοχειακή κοσμογονία στην Κέρκυρα – Οι νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις 5 αστέρων

Οι 4 επόμενες αφίξεις

Οι επόμενες μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις της Accor που έχουν δρομολογηθεί στην Ελλάδα είναι σε Μύκονο, Κρήτη και Δυτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην Αιτωλοακαρνανία, δρομολογείται η πολυτελής τουριστική επένδυση Varko Bay Resort, ύψους 107,4 εκ. ευρώ, που έχει ήδη ενταχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων.

Το έργο αφορά τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος σε έκταση 182 στρεμμάτων, στη θέση Βαρκό, του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας, συνολικής δυναμικότητας 580 κλινών.

Περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 121 δωματίων καθώς και 43 τουριστικές (επιπλωμένες) κατοικίες.

Το ξενοδοχείο μάλιστα έχει ήδη κλείσει με σήμα της αλυσίδας Accor. Συγκεκριμένα, θα αποτελεί το δεύτερο ξενοδοχείο Banyan Tree στην Ευρώπη (μετά το Angsana Corfu στην Κέρκυρα).  Το σήμα Banyan Tree έχει ήδη 27 ξενοδοχεία σε 11 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθούν επίσης μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού έως 29 σκαφών, spa καθώς και ελικοδρόμιο / πεδίο προσγείωσης.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία RND Investments Greece.

Διαβάστε περισσότερα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αιτωλοακαρνανία

Στη Μύκονο, δρομολογούνται δύο πολυτελή ξενοδοχεία, το Raffles Mykonos και Fairmont Mykonos, και τα δυό υπό τα brands της Accor.

Η επένδυση αγγίζει τα 120 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει, εκτός από τα δύο ξενοδοχεία, 35 τουριστικές κατοικίες αλλά και συνεδριακό κέντρο.

Τέλος, το 2022 θα ανοίξει στην Κρήτη το νέο Niko Seaside Resort Crete MGallery, στον Άγιο Νικόλαο.

Advertisement

TRENDING