Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

F.G. Europe: Αύξηση των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας στα 54,12 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο 2019

Newsroom

Published

on

Στα 20,21 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας F.G. Europe ΑΕ στην εσωτερική αγορά, το πρώτο εξάμηνο του 2019, έναντι αντίστοιχων πωλήσεων 16,78 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 20,44%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, σε επίπεδο ομίλου:

Οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν, στις 30 Ιουνίου 2019, στα 54,12 εκατ. ευρώ έναντι 48,75 εκατ. ευρώ, στις 30 Ιουνίου 2018.

Τα μικτά κέρδη του ομίλου από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες, μειωμένα κατά 8,21%, διαμορφώθηκαν, το πρώτο εξάμηνο του 2019, στα 12,30 εκατ. ευρώ έναντι 13,40 εκατ. ευρώ. Ο συντελεστής μικτού κέρδους ανήλθε σε 22,73%, μειωμένος έναντι αυτού του εξαμήνου του 2018 (27,48%).

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕBITDA) από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες, εμφανίστηκαν αυξημένα κατά 30,36% και διαμορφώθηκαν στα 6,14 εκατ. ευρώ από 4,71 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2018, με το λειτουργικό περιθώριο να διαμορφώνεται στο 11,35% από 9,65%, το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν, την 30ή Ιουνίου 2019, στα 47,37 εκατ. ευρώ, λόγω της πώλησης του 51% της ιταλικής θυγατρικής και της πώλησης του 100% των τεσσάρων θυγατρικών εταιρειών της R.F. ENERGY A.E.

Οι εμπορικές και λοιπές απαιτήσεις του ομίλου παρουσιάστηκαν αυξημένες κατά 38,35% (46,57 εκατ. ευρώ, την 30ή Ιουνίου 2019, από 33,66 εκατ. ευρώ, την 31η Δεκεμβρίου 2018), κυρίως, λόγω της αύξησης των εμπορικών απαιτήσεων της μητρικής εταιρείας.

Μείωση κατά 14,11% κατέγραψαν τα αποθέματα του ομίλου, την 30ή Ιουνίου 2019, ανερχόμενα στα 38,34 εκατ. ευρώ έναντι 44,64 εκατ. ευρώ, την 31η Δεκεμβρίου 2018, λόγω, κυρίως της μείωσης των αποθεμάτων της Ιταλίας, τα οποία προορίζονταν για την ιταλική εταιρεία.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου, σημαντικά αυξημένα, ανήλθαν, την 30ή Ιουνίου 2019, στα 57,28 εκατ. ευρώ έναντι 2,60 εκατ. ευρώ, στις 31 Δεκεμβρίου 2018, λόγω της είσπραξης του τιμήματος των 55 εκατ. ευρώ από την πώληση των τεσσάρων θυγατρικών εταιρειών της R.F. ENERGY A.E.

Οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 6,10% (στα 122,11 εκατ. ευρώ από 115,08 εκατ. ευρώ, στις 31 Δεκεμβρίου 2018, λόγω, κυρίως της αύξησης των εμπορικών και λοιπών υποχρεώσεων της μητρικής εταιρείας.

Σε επίπεδο μητρικής:

Οι πωλήσεις κλιματιστικών, το πρώτο εξάμηνο του 2019, ανήλθαν στα 44,05 εκατ. ευρώ έναντι 40,92 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2018, αυξημένες κατά 7,65%. Οι πωλήσεις κλιματιστικών στην εσωτερική αγορά αυξήθηκαν κατά 17,93%, διαμορφούμενες στα 16,77 εκατ. ευρώ έναντι πωλήσεων 14,22 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Οι λευκές συσκευές ESKIMO και HITACHI αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά 34,37%, ανερχόμενες, το πρώτο εξάμηνο του 2019, στα 3,44 εκατ. ευρώ έναντι αντίστοιχων πωλήσεων 2,56 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση κατά 9,22% (από 43,48 εκατ. ευρώ, τον Ιούνιο του 2018, στα 47,49 εκατ. ευρώ, τον Ιούνιο του 2019), λόγω, κυρίως της αύξησης των πωλήσεων στην εσωτερική αγορά.

Τα μικτά κέρδη της περιόδου, παρά τη σημειωθείσα αύξηση των πωλήσεων, εμφανίστηκαν μειωμένα, ανερχόμενα, το πρώτο εξάμηνο του 2019, στα 8,43 εκατ. ευρώ έναντι 9,31 εκατ. ευρώ.

Το λειτουργικό κέρδος EBITDA διαμορφώθηκε, το πρώτο εξάμηνο του 2019, στα 2,01 εκατ. ευρώ έναντι 3,04 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2018, σημειώνοντας μείωση 51,24%. Το λειτουργικό περιθώριο από 7%, το πρώτο εξάμηνο του 2018, μειώθηκε, το πρώτο εξάμηνο του 2019, στο 4,23%.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων της εταιρείας, λόγω, κυρίως του κέρδους που προέκυψε από την πώληση του 51% της θυγατρικής εταιρείας στην Ιταλία, διαμορφώθηκαν, το πρώτο εξάμηνο του 2019, στα 5,65 εκατ. ευρώ από 1,42 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 3,17 εκατ. ευρώ έναντι 0,94 εκατ. ευρώ.

Τα αποθέματα της εταιρείας εμφανίστηκαν μειωμένα κατά 16,32%, ανερχόμενα στα 35,36 εκατ. ευρώ έναντι 42,26 εκατ. ευρώ, στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Οι εμπορικές και λοιπές απαιτήσεις εμφανίστηκαν αυξημένες κατά 51,48% και ανήλθαν στα 48,67 εκατ. ευρώ έναντι 32,13 εκατ. ευρώ, στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εν λόγω αύξηση οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην αύξηση των απαιτήσεων της μητρικής εταιρείας, ως αποτέλεσμα της εποχικότητας των πωλήσεων. Το ύψος των απαιτήσεων αναμένεται να μειωθεί με τη ρευστοποίηση των υπολοίπων τους επόμενους μήνες του έτους.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 105,76 εκατ. ευρώ έναντι υποχρεώσεων 92,35 εκατ. ευρώ, την 31η Δεκεμβρίου 2018, λόγω της αύξησης των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές της εταιρείας. Οι εν λόγω υποχρεώσεις προβλέπεται να περιοριστούν τους προσεχείς μήνες, βάσει του προγράμματος πληρωμών της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι, στις 16 Ιουλίου 2019, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο της δημόσιας προσφοράς που υπέβαλε η εταιρεία SILANER INVESTMENTS LIMITED προς τους μετόχους της εταιρείας F.G. EUROPE AE για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας στην τιμή των 0,492 ευρώ ανά μετοχή. Την 16η Αυγούστου 2019, ολοκληρώθηκε η προθεσμία της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που υπέβαλε η εταιρεία SILANER INVESTMENTS LIMITED. Λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η προτείνουσα εταιρεία κατέχει ήδη ποσοστό μετοχών της εταιρείας 97,49% και ότι έχει την πρόθεση να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς του άρθρου 27 του ν. 3461/2006, έχει ζητήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εγκρίνει την άσκηση του δικαιώματός της να εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών της F.G. EUROPE AE τις οποίες δεν κατέχει ήδη, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 3461/2006.

Η εξαγορά των μετοχών αυτών θα γίνει στην τιμή της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι στην τιμή των 0,492 ευρώ ανά μετοχή, τοις μετρητοίς.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Μάνη - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ώρα ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μάνη

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ώρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ζάκυνθο – Δείτε πού θα γίνει

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
REAL ESTATE3 ώρες ago

Πώς επεκτείνεται στο real estate η Lyktos – Στο “ραντάρ” ξενοδοχεία και εμπορικά ακίνητα

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ώρες ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

Ξενία Άνδρου - Φωτό: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ώρες ago

Στο Δήμο για 40 έτη προς αξιοποίηση το Ξενία Άνδρου – Τι προβλέπει η συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης

REAL ESTATE18 ώρες ago

Δύο οικόπεδα στο The Ellinikon πούλησε η Lamda Development στην Ten Brinke έναντι 41,5 εκατ. ευρώ

Γενική άποψη της επένδυσης στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL19 ώρες ago

Σε νέα οικιστική επένδυση 100 εκατ. ευρώ στο The Ellinikon προχωρούν CENTRIC και ΤΕΝ ΒRINKE

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” στο νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου 5 αστέρων στο Ηράκλειο

Το κτίριο στην οδό Αιόλου 73 στο κέντρο της Αθήνας - Πηγή: Google Maps
RESIDENTIAL1 ημέρα ago

Νέα επένδυση της ZOIA δρομολογείται στην οδό Αιόλου – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και supermarket της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες - Πηγή: Google Maps
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και γραφείων Skyway στο Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου συγκροτήματος κατοικιών και γραφείων Skyway στον Πειραιά – Πώς εντάσσεται στο mega project PIRAEUS GATE

Το ακίνητο στην οδό Χάρητος 3 στο Κολωνάκι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ποιό ακίνητο θα μετατραπεί σε νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι

Το ακίνητο στην οδό Γρ. Λαμπράκη 136 στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Νέο ξενοδοχείο δρομολογείται στο κέντρο του Πειραιά – Σε ποιόν κεντρικό δρόμο θα γίνει

Το νέο κτίριο με seviced apartments στην οδό Πειραιώς και Γερανίου - Πηγή: Blend Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Ολοκληρώθηκε το νέο κτίριο serviced apartments της Blend Development στην Ομόνοια – Ποιό γνωστό κτίριο μεταμορφώθηκε σε κατοικίες

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του νέου έργου γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

Το οικιστικό έργο Aura Residential στο The Ellinikon - Πηγή: Aura Residential
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Σε αδειοδοτική διαδικασία η μεγάλη οικιστική επένδυση Aura Residential στο The Ellinikon – Τι θα περιλαμβάνει και ποιές εταιρείες επενδύουν

Το Κτήμα Τατοΐου από ψηλά - Φωτό: Λ. Μάλαμας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Παράταση για το μεγάλο διαγωνισμό για το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι – Ποιά γνωστή εταιρεία real estate θα δηλώσει “παρών”

Το ακίνητο της Hellenic Properties στη Λεωφόρο Συγγρού - Πηγή: Hellenic Properties
REAL ESTATE2 εβδομάδες ago

Σε εξέλιξη το mega οικιστικό έργο της Hellenic Properties στη Συγγρού – Ποιά άλλα έργα για κτίρια γραφείων και ξενοδοχεία σχεδιάζει

Το ημιτελές ξενοδοχείο στην Αγία Μαρίνα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Από την Ella Resorts το νέο resort της Αττικής – Ποιό γνωστό εγκαταλελειμένο ακίνητο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με ιστορία θα μετατραπεί σε 5άστερο ξενοδοχείο

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ώρες ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL4 ημέρες ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

Το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Η νέα επένδυση Voria στο Μαρούσι - Όμιλος Regency
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε πώς προχωρούν τα έργα για το Project VORIA στο Μαρούσι

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και supermarket της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες - Πηγή: Google Maps
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια

Πηγή: Dimand Real Estate
REAL ESTATE2 μήνες ago

[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει

Conrad Athens The Ilisian - Πηγή: Hilton
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).