ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
F.G. Europe: Αύξηση των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας στα 54,12 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο 2019
Published
6 έτη agoon
By
NewsroomΣτα 20,21 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας F.G. Europe ΑΕ στην εσωτερική αγορά, το πρώτο εξάμηνο του 2019, έναντι αντίστοιχων πωλήσεων 16,78 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 20,44%.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, σε επίπεδο ομίλου:
Οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν, στις 30 Ιουνίου 2019, στα 54,12 εκατ. ευρώ έναντι 48,75 εκατ. ευρώ, στις 30 Ιουνίου 2018.
Τα μικτά κέρδη του ομίλου από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες, μειωμένα κατά 8,21%, διαμορφώθηκαν, το πρώτο εξάμηνο του 2019, στα 12,30 εκατ. ευρώ έναντι 13,40 εκατ. ευρώ. Ο συντελεστής μικτού κέρδους ανήλθε σε 22,73%, μειωμένος έναντι αυτού του εξαμήνου του 2018 (27,48%).
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕBITDA) από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες, εμφανίστηκαν αυξημένα κατά 30,36% και διαμορφώθηκαν στα 6,14 εκατ. ευρώ από 4,71 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2018, με το λειτουργικό περιθώριο να διαμορφώνεται στο 11,35% από 9,65%, το αντίστοιχο διάστημα του 2018.
Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν, την 30ή Ιουνίου 2019, στα 47,37 εκατ. ευρώ, λόγω της πώλησης του 51% της ιταλικής θυγατρικής και της πώλησης του 100% των τεσσάρων θυγατρικών εταιρειών της R.F. ENERGY A.E.
Οι εμπορικές και λοιπές απαιτήσεις του ομίλου παρουσιάστηκαν αυξημένες κατά 38,35% (46,57 εκατ. ευρώ, την 30ή Ιουνίου 2019, από 33,66 εκατ. ευρώ, την 31η Δεκεμβρίου 2018), κυρίως, λόγω της αύξησης των εμπορικών απαιτήσεων της μητρικής εταιρείας.
Μείωση κατά 14,11% κατέγραψαν τα αποθέματα του ομίλου, την 30ή Ιουνίου 2019, ανερχόμενα στα 38,34 εκατ. ευρώ έναντι 44,64 εκατ. ευρώ, την 31η Δεκεμβρίου 2018, λόγω, κυρίως της μείωσης των αποθεμάτων της Ιταλίας, τα οποία προορίζονταν για την ιταλική εταιρεία.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου, σημαντικά αυξημένα, ανήλθαν, την 30ή Ιουνίου 2019, στα 57,28 εκατ. ευρώ έναντι 2,60 εκατ. ευρώ, στις 31 Δεκεμβρίου 2018, λόγω της είσπραξης του τιμήματος των 55 εκατ. ευρώ από την πώληση των τεσσάρων θυγατρικών εταιρειών της R.F. ENERGY A.E.
Οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 6,10% (στα 122,11 εκατ. ευρώ από 115,08 εκατ. ευρώ, στις 31 Δεκεμβρίου 2018, λόγω, κυρίως της αύξησης των εμπορικών και λοιπών υποχρεώσεων της μητρικής εταιρείας.
Σε επίπεδο μητρικής:
Οι πωλήσεις κλιματιστικών, το πρώτο εξάμηνο του 2019, ανήλθαν στα 44,05 εκατ. ευρώ έναντι 40,92 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2018, αυξημένες κατά 7,65%. Οι πωλήσεις κλιματιστικών στην εσωτερική αγορά αυξήθηκαν κατά 17,93%, διαμορφούμενες στα 16,77 εκατ. ευρώ έναντι πωλήσεων 14,22 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Οι λευκές συσκευές ESKIMO και HITACHI αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά 34,37%, ανερχόμενες, το πρώτο εξάμηνο του 2019, στα 3,44 εκατ. ευρώ έναντι αντίστοιχων πωλήσεων 2,56 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση κατά 9,22% (από 43,48 εκατ. ευρώ, τον Ιούνιο του 2018, στα 47,49 εκατ. ευρώ, τον Ιούνιο του 2019), λόγω, κυρίως της αύξησης των πωλήσεων στην εσωτερική αγορά.
Τα μικτά κέρδη της περιόδου, παρά τη σημειωθείσα αύξηση των πωλήσεων, εμφανίστηκαν μειωμένα, ανερχόμενα, το πρώτο εξάμηνο του 2019, στα 8,43 εκατ. ευρώ έναντι 9,31 εκατ. ευρώ.
Το λειτουργικό κέρδος EBITDA διαμορφώθηκε, το πρώτο εξάμηνο του 2019, στα 2,01 εκατ. ευρώ έναντι 3,04 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2018, σημειώνοντας μείωση 51,24%. Το λειτουργικό περιθώριο από 7%, το πρώτο εξάμηνο του 2018, μειώθηκε, το πρώτο εξάμηνο του 2019, στο 4,23%.
Τα καθαρά κέρδη προ φόρων της εταιρείας, λόγω, κυρίως του κέρδους που προέκυψε από την πώληση του 51% της θυγατρικής εταιρείας στην Ιταλία, διαμορφώθηκαν, το πρώτο εξάμηνο του 2019, στα 5,65 εκατ. ευρώ από 1,42 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 3,17 εκατ. ευρώ έναντι 0,94 εκατ. ευρώ.
Τα αποθέματα της εταιρείας εμφανίστηκαν μειωμένα κατά 16,32%, ανερχόμενα στα 35,36 εκατ. ευρώ έναντι 42,26 εκατ. ευρώ, στις 31 Δεκεμβρίου 2018.
Οι εμπορικές και λοιπές απαιτήσεις εμφανίστηκαν αυξημένες κατά 51,48% και ανήλθαν στα 48,67 εκατ. ευρώ έναντι 32,13 εκατ. ευρώ, στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εν λόγω αύξηση οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην αύξηση των απαιτήσεων της μητρικής εταιρείας, ως αποτέλεσμα της εποχικότητας των πωλήσεων. Το ύψος των απαιτήσεων αναμένεται να μειωθεί με τη ρευστοποίηση των υπολοίπων τους επόμενους μήνες του έτους.
Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 105,76 εκατ. ευρώ έναντι υποχρεώσεων 92,35 εκατ. ευρώ, την 31η Δεκεμβρίου 2018, λόγω της αύξησης των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές της εταιρείας. Οι εν λόγω υποχρεώσεις προβλέπεται να περιοριστούν τους προσεχείς μήνες, βάσει του προγράμματος πληρωμών της εταιρείας.
Σημειώνεται ότι, στις 16 Ιουλίου 2019, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο της δημόσιας προσφοράς που υπέβαλε η εταιρεία SILANER INVESTMENTS LIMITED προς τους μετόχους της εταιρείας F.G. EUROPE AE για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας στην τιμή των 0,492 ευρώ ανά μετοχή. Την 16η Αυγούστου 2019, ολοκληρώθηκε η προθεσμία της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που υπέβαλε η εταιρεία SILANER INVESTMENTS LIMITED. Λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η προτείνουσα εταιρεία κατέχει ήδη ποσοστό μετοχών της εταιρείας 97,49% και ότι έχει την πρόθεση να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς του άρθρου 27 του ν. 3461/2006, έχει ζητήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εγκρίνει την άσκηση του δικαιώματός της να εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών της F.G. EUROPE AE τις οποίες δεν κατέχει ήδη, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 3461/2006.
Η εξαγορά των μετοχών αυτών θα γίνει στην τιμή της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι στην τιμή των 0,492 ευρώ ανά μετοχή, τοις μετρητοίς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
You may like
-
Με αυξημένα έσοδα και κέρδη μπήκε το 2024 για την Trade Estates – Οι νέες επενδύσεις & τα openings
-
Αυξημένα έσοδα από μισθώματα και κέρδη για την Trade Estates το 2023
-
Με κέρδη έκλεισε η Intercontinental International το 2023
-
Με αυξημένα κέρδη και έσοδα κλείνει το 9μηνο 2023 ο Όμιλος Reds
-
Ελληνικό & malls “απογειώνουν” τα οικονομικά αποτελέσματα της Lamda
-
Ξεπέρασε τα 2,5 δισ. ευρώ η αξία των επενδύσεων σε ακίνητα της Prodea – Σε θετική τροχιά έσοδα & κέρδη το 2023
Από τις αποθήκες στις υποδομές: πώς αλλάζει το logistics real estate στην Ελλάδα
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο Ηράκλειο
Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην πόλη των Τρικάλων
“Πράσινο φως” για τη νέα 5άστερη τουριστική επένδυση Dunes Nissos Resort στη Βόρεια Κέρκυρα
Ντεμπούτο στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας για το νέο 5άστερο urban lifestyle THE FICTION Athens στο Μαρούσι
Ποιές 6 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις πήραν το “πράσινο φως” το 2026 στην Πελοπόννησο – Πού θα γίνουν
“Φρέσκα” κεφάλαια 710 εκατ. ευρώ για την Ella Resorts – Πώς θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη σε Ελλάδα και Μεσόγειο
Στην έκδοση ομολογιακού δανείου έως 150 εκατ. ευρώ προχωρά η Premia Properties
Ποιές οι νέες τάσεις στο ελληνικό real estate μετά τις αλλαγές στην Golden Visa – Το νέο βασικό κοινό επενδυτών και από ποιές χώρες προέρχεται
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην πόλη της Κέρκυρας
3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις “στα σκαριά” στην Ήπειρο- Πού θα γίνει νέο 5άστερο ξενοδοχείο
Ξεκινά από το 2028 η μεγάλη real estate επένδυση της Noval στο ακίνητο της Πειραιώς – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο
Βρέθηκε επενδυτής για το ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια – Πώς θα αξιοποιηθεί το πρώην ξενοδοχείο Ambassadeur
12 νέες 5άστερες ξενοδοχειακές επενδύσεις δρομολογούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα – Δείτε σε ποιές περιοχές
Προχωρά σταδιακά από τη Dimand το Votanikos Business Park στο πρώην ακίνητο της Softex στον Ελαιώνα – Το 2027 η πρώτη παράδοση κτιρίου
“Πράσινο φως” για τη mega επένδυση logistics στον Ασπρόπυργο – Τι θα περιλαμβάνει το νέο Hull Logistics Park
Κορυφαία προτεραιότητα της Noval η ολοκλήρωση του The Grid στο Μαρούσι – Ποιοί οι μισθωτές που έχουν ήδη “κλείσει”
Ανοίγει ο “δρόμος” για το οικιστικό σκέλος της 5άστερης επένδυσης στο Hinitsa Bay στην Αργολίδα
Εντός του 2026 το reopening της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Τι σχεδιάζει η Εrgon που ανέλαβε το ακίνητο
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα
Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ
Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες
[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις “στα σκαριά” στην Ήπειρο- Πού θα γίνει νέο 5άστερο ξενοδοχείο
-
RESIDENTIAL3 εβδομάδες agoΞεκινά από το 2028 η μεγάλη real estate επένδυση της Noval στο ακίνητο της Πειραιώς – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΒρέθηκε επενδυτής για το ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια – Πώς θα αξιοποιηθεί το πρώην ξενοδοχείο Ambassadeur
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago12 νέες 5άστερες ξενοδοχειακές επενδύσεις δρομολογούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα – Δείτε σε ποιές περιοχές
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες agoΠροχωρά σταδιακά από τη Dimand το Votanikos Business Park στο πρώην ακίνητο της Softex στον Ελαιώνα – Το 2027 η πρώτη παράδοση κτιρίου





