ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

[ΦΩΤΟ] Δείτε πώς θα γίνει το νέο boutique ξενοδοχείο στο Κουκάκι

Published

on

Το νέο boutique ξενοδοχείο στην οδό Ήρας 2 στο Κουκάκι - Πηγή: Facade

Προχωρά ο σχεδιασμός για το νέο boutique ξενοδοχείο κοντά στην οδό Καλλιρόης, στο Κουκάκι.

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία νέου boutique ξενοδοχείο σε 6ώροφο πρώην κτίριο γραφείων, στη συμβολή των οδών Ήρας 2, Σισμάνη και Αγίου Νικολάου, στο Κουκάκι, σε απόσταση αναπνοής από την Καλλιρόης, πίσω από την γνωστή Εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα.

Στο κτίριο στεγάζονταν έως το 2018 δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής αλλά το 2018 μετακόμισαν σε άλλα κτίρια εντός της Αθήνας και το κτίριο τέθηκε διαθέσιμο προς αξιοποίηση.

Όσον αφορά τη διαδικασία για την αδειοδότησή του, πρόσφατα η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε τις εργασίες αναδιαρρύθμισης με αλλαγή των όψεων και την αλλαγή χρήσης του κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο κλασικού τύπου boutique hotel.

Η έγκριση δόθηκε καθώς οι αιτούμενες εργασίες και η αλλαγή χρήσης δεν επηρεάζουν τον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της πόλης των Αθηνών ή μνημεία αρμοδιότητας της Εφ.Α. Πόλης Αθηνών.

Το κτίριο είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας ΗΛΙΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΙΚΕ.

Το προφίλ της επένδυσης

Το έργο αφορά την ανακατασκευή του υφιστάμενου κτιρίου γραφείων και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο boutique, με συνολική επιφάνεια 800 τ.μ.

Η γεωγραφική θέση του κτιρίου αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην αναδιοργάνωση των εσωτερικών χώρων και καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα. Στόχος του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός μοντέρνου χώρου φιλοξενίας, με αναφορές στο ύφος των δεκαετιών του 60’ και του 70’, χωρίς όμως να απομακρύνεται από την υπάρχουσα ταυτότητά του.

Σε επίπεδο κάτοψης στόχος ήταν η εκμετάλλευση των τετραγωνικών μέτρων, ώστε οι νέοι χώροι να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες της εφήμερης κατοίκησης και στη δημιουργία ενός μη συμβατικού δικτύου δωματίων και κοινόχρηστων χώρων, το οποίο να μεγιστοποιεί τις θετικές ποιότητες του κτιρίου και να ελαχιστοποιεί τους περιορισμούς.

Ταυτόχρονα, οι γκρι αποχρώσεις, οι γεωμετρικές γραμμές  και η φύτευση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό χρησιμοποιούνται για να εναρμονιστεί το ξενοδοχείο με το περιβάλλον του και να το ενοποιήσουν με τη ζώνη πρασίνου που υπάρχει απέναντι από την κεντρική είσοδο στο νότιο τμήμα του κτιρίου.

Tην αρχιτεκτονική μελέτη για το ξενοδοχείο έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο FACADE.

Δείτε παρακάτω μακέτες από το νέο ξενοδοχείο στο Κουκάκι.

(πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση)

Το νέο boutique ξενοδοχείο στην οδό Ήρας 2 στο Κουκάκι - Πηγή: Facade

Advertisement

TRENDING